Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 4/2
Datum
04/02 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Man United - Mboro
1x2
2. Birmingham - Sheff U
2
3. Getafe - Levante
1
4. H.Berlin - Bochum
1x2
5. Marseille - Angers
1x2
6. Charleroi - Sérésien
1
7. Burgos - Alcorcón
1x
8. Almería - Ibiza
1x
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 4/2 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 4 februari, 2022

La Liga, Bundesliga och Ligue 1 återvänder under fredagen med ett bidrag vardera efter landslagsuppehållet. Därtill ska Manchester United spela cupfotboll och med finfint spelvärde ser detta Topptips riktigt trevligt ut. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:29

1. Manchester United – Middlesbrough 

Sett till spelarmaterial skiljer det en hel del mellan dessa kombattanter. Med det sagt har Manchester United under det senaste decenniet haft ofantligt svårt att hitta en identitet i det egna spelet vilket inte minst har gynnat lågt sittande försvar. Stundtals har bolltempot ökat under interim-tränaren Ralf Rangnick men tysken är knappast i närheten av att nå sin vision. Formstarka Middlesbrough har visat upp ett kompakt försvarsspel under Chris Wilder och utmanar med det om en playoff-plats i The Championship. Att lösa avancemang på Old Trafford är inte den enklaste uppgiften men i vad som mycket väl kan bli en målsnål historia står ettan inte tryggt på egna ben. Strecka från vänster.

2. Birmingham – Sheffield United 

Vi har fått se ett mer harmoniskt Sheffield United under Paul Heckingbottoms styre. Med sex segrar från de senaste åtta ligaomgångarna har The Blades vittring på playoff-platserna. Att Morgan Gibbs-White har återvänt till träningsanläggningen är glädjande nyheter men 22-åringen får sannolikt avstå här. Alldeles oavsett väntar ett överkomligt motstånd i form av Birmingham. Blånäsorna har stora problem i defensiven och vore det inte för en formstark Scott Hogan hade poängskörden under den senaste månaden sett än dystrare ut. Tvåan är en fin värdespik.

3. Getafe – Levante

Getafe har gått från klarhet till klarhet under säsongens gång och med tio poäng från de senaste fem omgångarna är arrangörerna på god väg att ta sig bort från bottenträsket. Den bristande målskörden är något som har väckt frågetecken under säsongens gång men visst finns förhoppningar att inlånade Borja Mayoral ska få ordning på målproduktionen. 24-åringen nätade redan i debuten mot Granada med ett kortare inhopp och mot ett undermåligt Levante, som för övrigt endast skrapat ihop två pinnar på resande fot, finns alla förutsättningar för både Getafe och Mayoral att tåga vidare. Ettan singlas.

4. Hertha Berlin – Bochum 

Höga berg och djupa dalar sammanfattar Hertha Berlins höstsäsong ganska bra. Värdskapet har vid ett fåtal tillfällen stått för riktigt bra prestationer och andra dagar kollapsat totalt. “Die Alte Dame” är svåra att förutspå således men utifrån truppläge har Tayfun Korkuts manskap goda förutsättningar där anfallsstjärnan Stevan Jovetić var tillbaka i matchtruppen mot Bayern München senast och fick agera inhoppare då. Ett defensivt orienterat Bochum väntar här och gästerna är mer pålitliga på så vis även om prestationerna på resande fot har lämnat mycket att önska. Vi har svårt att ta ställning på Olympiastadion och kritar istället in samtliga tecken på kupongen.

5. Marseille – Angers 

Marseille har överlag motsvarat förväntningarna och har för närvarande en Champions League-plats i tryggt förvar. Hemma på Stade Vélodrome har arrangörerna dock haft vissa bekymmer och endast fyra segrar har skrapats ihop från de inledande elva bataljerna framför hemmapubliken. Angers är i sin tur frustrerande att möta med sitt kompakta försvarsspel och har faktiskt endast lämnat tomhänta från två bortamöten denna säsong (2-7-2). Med ettan streckad i högsta laget är det läge att gardera och det frikostigt.

6. Charleroi – Sérésien 

Det har varit en utmanande säsong för nykomlingarna Sérésien som går mot en ångestladdad vår i jakten på nytt kontrakt. Med fyra poäng från de senaste två omgångarna har gästerna satt press på ovanstående klubbar som för stunden befinner sig på säker mark. Tuffare motstånd väntar här och då tenderar den bristande defensiven exponeras. Charleroi vann höstens inbördes i Seraing komfortabelt med 3-1 och så väntas än en gång bli fallet. Trolig etta.

7. Burgos – Alcorcón 

Krisande Alcorcón har nu gått segerlösa från de senaste 16 ligamatcherna och det skulle krävas något extraordinärt för att säkra ett nytt kontrakt från rådande utgångspunkt. Defensiven har visserligen sett mer solid ut nu än tidigare och en högre poängskörd under den senaste månaden hade inte varit orättvis där nederlaget mot Malaga svider lite extra. Burgos är i sin tur ruskigt starka i sin hemmaborg där målskillnaden 20-6 talar sitt tydliga språk. Värdskapet lämnar inte tomhänta från dagens batalj – 1X är ett lås.

8. Almería – Ibiza 

Almería-spelarna tycks ha fallit för julens frestelser och unnat sig lite väl mycket under ledigheten. Efter en sensationell höstsäsong har Rojiblancos endast skrapat ihop en poäng av 15 möjliga sedan årsskiftet. Den negativa trenden är dock aningen missvisande där det spelmässigt alltjämt ser lovande ut men visst har ineffektiviteten framåt varit oroväckande. Ibiza har visat desto finare form och är överlag svårslagna. Till strålande spelvärde är ettan dock en given utgång och visst går det att argumentera för att denna ska spikas även om vi föredrar att plocka fram garderingspennan.

Läktarens säkra: Charleroi

Sérésien har visserligen byggt upp lite momentum med fyra poäng från de senaste två omgångarna. Detta mot två konkurrenter i bottenstriden. Mot tuffare motstånd har framgångarna ekat med sin frånvaro för nykomlingarna och precis som i höstens inbördes väntas Charleroi segra utan större bekymmer.

Läktarens skräll: Angers

Marseille fortsätter ha bekymmer hemma på Stade Vélodrome och har endast gått segrandes ur en av de senaste sex bataljerna här i ligaspelet. Vi har således svårt att köpa det höga förtroende för arrangörerna när ett svårslaget Angers står på andra sidan. Tvåan erbjuds till riktigt fint skrällvärde och är ett givet tecken på kupongen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus