Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 4/4
Datum
04/04 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Crystal P - Arsenal
x2
2. Milan - Bologna
1x2
3. Sociedad - Espanyol
1x
4. Djurgården - Degerfors
1
5. Elfsborg - Mjällby
1
6. Landskrona - Öster
1x2
7. Brage - Örebro
1x2
8. GAIS - Oddevold
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 4/4 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 4 april, 2022

Måndagens Topptips bjuder på en salig blandning där vi inleder i Premier League och avrundar i Ettan Södra. Från den sistnämnda finns det en riktigt bra värdespik att hämta och på San Siro bjuder spelarpoolen på en ruskigt fin kupongrensare. Mer om detta kan ni läsa om i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Crystal Palace – Arsenal 

Vi tror oss få se en målsnål historia på Selhurst Park denna afton. Crystal Palace är i gott slag och en bidragande faktor till detta är framstegen som har gjorts i defensiven. 4-0-viktorian mot Everton i kvartsfinalen av FA-cupen var The Eagles tredje raka hållna nolla där inte heller Wolverhampton eller Manchester City lyckades få hål på arrangörerna. Framåt finns det ett högt kunnande men anmärkningsvärt är att såväl Michael Olise och Wilfried Zaha ser ut att missa detta möte. Tufft läge mot ett Champions League-jagande Arsenal således men poäng ska inte uteslutas. X2!

2. Milan – Bologna 

Milan toppar Serie A med åtta omgångar kvar att spela men balanserar på en skör tråd. I sann italiensk anda förlitar sig de rödsvarta på sitt solida försvarsspel och har onekligen funnit ett koncept som genererar poäng. Med det sagt är det svårt att motivera en etta som i skrivande stund är uppe och nosar på 90 procent. Milanoklubben dominerar i stort sett aldrig matchbilden vare sig det är Inter eller Salernitana som står för motståndet. Passande nog lyckades de sistnämnda straffa arrangörerna på grund av detta för drygt en månad sedan och det finns flera snarlika exempel att hämta under säsongens gång. Krysset inleder på San Siro.

3. Real Sociedad – Espanyol 

Espanyol har visat fin form mot slutet men detta blir ingen enkel uppgift för katalanerna då Periquitos får klara sig utan anfallsstjärnan Raul de Tomás. Real Madrid-produkten har praktiskt taget burit gästernas offensiv på sina axlar denna säsong och varit direkt delaktig i 17 av Espanyols 35 baljor. Real Sociedad har i sin tur ett av ligans främsta försvar och torde lyckas hålla tätt bakåt under rådande förutsättningar. På offensiv tredjedel har Imanol Alguacil däremot inte fått ihop pusselbitarna där bland andra Alexander Isak haft en problematisk säsong. Att Mikel Oyarzabal saknas på grund av skada underlättar knappast och om plånboken tillåter bör krysset göra utgångsettan sällskap.

4. Djurgården – Degerfors 

Djurgården är en av huvudkandidaterna till att utmana Malmö FF om guldet denna säsong. Sead Haksabanović har lånats in fram till sommaren men detta kan mycket väl komma att sträcka sig säsongen ut. Därtill har Blåränderna värvat in fjolårets skytteligatvåa i form av Victor Edvardsen från just Degerfors. Ett tungt avbräck för gästerna även om målproduktionen kommer vara det sista värmlänningarna behöver bekymra sig över. Bakåt finns det enorma luckor att täppa vilket var tydligt att se i 5-1-nederlaget mot Elfsborg. Detta torde även Djurgården lyckas exponera och hemma på Tele2 Arena är det endast tre poäng som gäller. Spiketta!

5. Elfsborg – Mjällby 

Vi skulle bli väldigt överraskade om Mjällby lyckas hålla sig borta från nedflyttningsstriden denna säsong. MAIF har tappat en handfull tongivande spelare inför säsongen och har inte fått in i närheten av lika spännande namn. Elfsborg går i sin tur en spännande framtid till mötes med en ung spelartrupp som redan nu förväntas vara med och utmana i toppskiktet. Tonåringen Jacob Ondrejka är i synnerhet en spelare att hålla ett extra öga på denna säsong där 19-åringen har varit fenomenal under försäsongen. I sin hemmaborg är boråsarna ruskigt svårspelade och vi har svårt att se Mjällby få med sig något från detta möte – ettan singlas.

6. Landskrona – Öster 

I sin helhet gjorde Landskrona en fin säsong som nykomlingar men visst grämer sig skåningarna över kollapsen under säsongens andra halva. De svartvita hade nämligen goda förutsättningar att säkra en allsvensk biljett efter sin fina säsongsinledning men kollapsade fullständigt under de avgörande månaderna. Östers säsong var den motsatta och tack vare en strålande säsongsavslutning lyckades ÖIF passera Landskrona i tabellen. På Landskrona IP är värdskapet svårspelade men gästerna trivs å andra sidan väldigt bra här och har inte förlorat här i ligasammanhang sedan 2011. Utgå från höger.

7. Brage – Örebro 

Örebro hade en blytung säsong i Allsvenskan i fjol men är väl rustade för en tidig återkomst till finrummet. Erik Björndahl är en pålitlig målskytt i Superettan och 31-åringen kommer knappast sakna understöd då spelare som Jiloan Hamad, Jake Larsson och Ahmed Yasin finns att tillgå. Inte heller Brage hade någon vidare fjolårssäsong och slutade på en svag tiondeplats i Superettan. IKB har dock ett högre kunnande än så och har fått ett spännande tillskott i Jonathan Tamimi. Tvåan inleder men bör kompletteras tidigaste möjligt i detta intrikata möte.

8. GAIS – Oddevold 

Trots nedflyttningen har GAIS lyckats knyta till sig målvakten Mergim Krasniqi från Örebro och därtill finns anfallsduon Michael Kargbo och Richard Yarsuvat kvar i klubben. Med det spelarmaterial Stefan Jacobsson har till sitt förfogande ska göteborgarna självfallet vara med och utmana i toppskiktet av Ettan Södra. Oddevold tog i sin tur klivet upp från Division 2 – Norra Götaland och förväntas kriga om överlevnad. Det råder av förklarliga skäl klasskillnad på Gamla Ullevi – trolig etta.

Läktarens säkra: GAIS

En behaglig uppgift väntar för GAIS i premiäromgången då nykomlingarna Oddevold kommer på besök. Göteborgarna är rustade för att återvända till Superettan och ska inte ha några större bekymmer när nykomlingarna Oddevold gästar på Gamla Ullevi.

Läktarens skräll: Bologna

Ska något tecken uteslutas på San Siro så är det den gravt överstreckade ettan. Milan är inte alltför trygga i att vara bollförande och har vid flertalet tillfällen haft problem mot lag från undre halvan. Bologna var exempelvis ytterst nära att få med sig poäng när lagen möttes på Stadio Renato Dall’Ara trots att såväl Soumaoro som Soriano såg rött i det mötet. Understiger tvåan 10 procent är denna ett kap.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus