Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 4/5
Datum
04/05 - 2021
Matchstart
18:29
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Man City - PSG
1
2. GAIS - Öster
1x2
3. Luton - Rotherham
2
4. Charlton - Lincoln
12
5. Shrewsbury - Ipswich
1x2
6. Blackpool - Doncaster
1x2
7. H.Kiel - Sandhausen
1x2
8. Le Havre - Toulouse
2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 4/5 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Champions League-slutspelet börjar dra ihop sig och det märks. Den första finalplatsen ska tilldelas antingen Manchester City eller PSG under tisdagskvällen. I övrigt fylls kupongen på med fotboll från de lägre divisionerna och här finns det ett par guldkorn att plocka. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

andelar topptipset banner

Spelstopp: 18:29

1. Manchester City – PSG 

Det är en klar fördel till Manchester City inför returmötet på Etihad Stadium. The Citizens vann bataljen på Parc des Princes med 2-1 vilket innebär att fransoserna måste göra minst två mål för att ha en chans att säkra finalplatsen. För att strö salt på såret är stjärnan Kylian Mbappé tveksam till spel samtidigt som Idrissa Gana Gueye är avstängd. Möjligtvis kan PSG hitta en väg tillbaka in i matchen via individuell briljans eller fasta situationer. Mer troligt är dock att Manchester City stänger detta möte då det kommer att bjudas på allt större ytor allt eftersom. Ettan spikas hela vägen upp till 60 procent, tvåan ligger närmast till hands vid gardering.

2. GAIS – Öster 

Sju poäng vardera har dessa klubbar samlat ihop från de inledande tre omgångarna. 

Precis som i fjol är det ett defensivt orienterat Öster vi har fått se inledningsvis. Med sitt solida försvarsspel slutade ÖIF på en imponerande fjärdeplats i fjol och nog ska gästerna kunna vara med och utmana i toppskiktet även denna säsong. GAIS har inlett säsongen överraskande starkt men det finns alltjämt flera frågetecken som behöver klaras upp innan göteborgarna på allvar ska ses som en toppkandidat. Flera tunga pjäser lämnade trots allt inför säsongen där årets upplaga av de grönsvarta är väldigt ung. Vi håller Öster högre i dagsläget men krysset får gärna synas i vad som sannolikt blir en målsnål tillställning.

3. Luton – Rotherham 

Ett klurigt möte stundar på Kenilworth Road. Luton har onekligen en högre kapacitet men å andra sidan är denna batalj av mindre betydelse för värdskapet. Rotherham slåss om överlevnad och poängen mot Blackburn senast gör att The Millers har saken i egna händer. Paul Warne måste dock få igång sin offensiv där det trots allt finns kvalitet i trion Matt Crooks, Freddie Ladapo och Michael Smith. Under rådande förutsättningar får gästerna ses som knappa favoriter. Med fint spelvärde åt öst är tvåan en fräck chansspik.

4. Charlton – Lincoln 

Smekmånaden mellan Nigel Adkins och hans Charlton är sannerligen över. Med blott två poäng från de senaste tre omgångarna ser The Addicks ut att missa playoff-spelet. Värdskapet behöver vinna de återstående två omgångarna för att ha någon som helst chans att knipa sjätteplatsen. Först ut väntar ett redan playoff-klart Lincoln. Gästerna är dock i gott slag där inte minst offensiven ser ruskigt stark ut. The Imps kan mycket väl knipa den sista biljetten till The Championship. En gaffel (etta-tvåa) passar som handen i handsken.

andelar topptipset banner

5. Shrewsbury – Ipswich 

Shrewsbury gör det inte alls så pass dåligt som formkurvan indikerar. Sedan december har värdskapet höjt sig avsevärt och efter många om och men står det klart att The Shrews kommer spela i League One även kommande säsong. Såväl Oxford United som Lincoln har bjudits upp till dans på Greenhous Meadow under de senaste veckorna och då torde en problematisk afton stunda för ett omotiverat Ipswich. Fördel värdskapet men en knapp sådan. Ettan inleder men gardera gärna.

6. Blackpool – Doncaster 

Blackpool kommer allt närmare en playoff-plats efter 3-0-viktorian mot Northampton. The Seasiders behöver endast skrapa ihop en poäng från de två avslutande omgångarna. Det ska Neil Critchley manskap klara av med hjälp av ett ett ruskigt starkt försvar och målsprutan Jerry Yates. Doncaster har en hög kapacitet och var länge med och utmanade i toppskiktet. Formen de senaste månaderna har dock varit bedrövlig och den negativa trenden lär fortlöpa säsongen ut. 1X prioriteras.

7. Holstein Kiel – Sandhausen 

Holstein Kiel har imponerat stort denna säsong där inte minst framgångarna i DFB-pokal var en bedrift. Värdskapet har dock haft en hel del bekymmer den senaste månaden. Burväktaren Ionnis Gelios är fortsatt otillgänglig och Thomas Dähne i all ära men 27-åringen inger inte samma trygghet som greken. Med blott en seger från de senaste fem omgångarna har Die Störche tappat dyrbar mark i jakten på en uppflyttning. Sandhausen har i sin tur rest sig från askan och med nio poäng från de senaste fyra omgångarna har gästerna klättrat upp till säker mark. Anfallsduon Kevin Behrens och Daniel Keita-Ruel är i strålande form och kan ställa till med en hel del bekymmer för arrangörerna. Vi fyller hela brädan med bläck.

8. Le Havre – Toulouse 

Tolouse har fortsatt siktet inställt på en direktplats men då krävs en snudd på felfri avslutning från “Le Téfécé”. Med det återstående spelschemat i åtanke är det knappast någon omöjlighet. Först ut väntar Le Havre som inte har varit i närheten av samma nivå som under fjolåret. Med endast en seger från de senaste tio omgångarna kommer värdskapet allt närmare giljotinen. Någon trygghet har knappast gått att se hemma på Stade Océane där endast tabelljumbon Chateauroux har en lägre poängskörd än de blåkläddas 17 till antalet. Trolig tvåa.

Läktarens säkra: Manchester City

Manchester City dominerade den andra halvleken på bortaplan och med en 2-1-ledning i bagaget är det högst troligt att The Citizens når sin första, och efterlängtade, Champions League-final.

Läktarens skräll: Sandhausen

Här blir svenska folket alldeles för tabelltittande. Sandhausen har sett riktigt solida ut på senare tid medan Holstein Kiel har gått motsatt riktning. Tvåan till riktigt fin procent ska självfallet synas.

andelar topptipset banner

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus