Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 5/10
Datum
05/10 - 2021
Matchstart
18:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Västerås - GAIS
1x2
2. Trelleborg - Landskrona
1x
3. Häcken - Lyon
2
4. Hoffenheim - HB Köge
1x2
5. Barcelona - Arsenal
1
6. Benfica - Bayern München
2
7. IFK Skövde - IFK Kumla
1x2
8. Halifax - Notts County
x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 5/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Strålkastarljusen riktas mot damernas Champions League-gruppspel där det vankas premiäromgång. För Häckens del väntar tuffast möjliga uppgift då mesta mästarna Lyon kommer på besök. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:44

1. Västerås – GAIS 

Med tio poäng från de senaste fem omgångarna har GAIS slutligen klivit upp till säker mark. Till detta möte får göteborgarna dock klara sig utan viktiga försvarsduon Emin Grozdanic samt Niclas Andersen som är avstängda. Nästjumbon Västerås har i sin tur radat upp fina insatser sedan Erik Björndahl och Taha Alis intåg för drygt två månader sedan. Resultatmässigt behöver västmanlänningarna däremot höja sig om det ska bli fortsatt spel i Superettan. Potentialen finns tveklöst där och hemma på Iver Arena finns goda förutsättningar – strecka från vänster.

2. Trelleborg – Landskrona 

Landskrona fortsätter att ha oerhörda problem på resande fot. Faktum är att endast AFC Eskilstuna har en lägre poängskörd än de svartvita på bortamark denna säsong. Gästerna har förlorat de senaste sex bataljerna utanför Landskrona Idrottsplats och på ett svårspelat Vångavallen kan den negativa sviten mycket väl förlängas. Trelleborg har i grund och botten ett högre kunnande och ska arrangörerna ha något med toppstriden att göra är det tre pinnar som gäller här. Ettan inleder.

3. Häcken – Lyon 

Premiäromgång i damernas Champions League-gruppspel och för Häckens del väntar den franska giganten Lyon. Efter att ha vunnit den förädla turneringen fem år i följd fick fransyskorna lämna redan efter kvartsfinalerna i fjol. Spelarmaterialet håller dock fortsatt en makalöst hög nivå och “Les Fenottes” är i vanlig ordning en het titelkandidat. Nej, det kommer krävas en utomordentligt bra insats från Mats Grens damer om de gulsvarta ska få med sig något från detta möte. Högst trolig tvåa.

4. Hoffenheim – HB Köge 

HB Köge har tagit den danska damfotbollen med storm och blev danska mästare som nykomlingar i fjol. Det var för övrigt Svanarnas första säsong någonsin i Elitedivisionen. Årets upplaga har de blåsvarta inlett på inslaget spår och med 22 poäng av 24 möjliga har HBK redan skaffat sig ett försprång i den unga tabellen. Ute i Europa finns inga större förväntningar där konkurrensen är stenhård i Grupp C. Bäst skrällmöjligheter finns mot just Hoffenheim vilket säger en hel del. Trolig etta men med fint spelvärde österut plockar vi med samtliga tecken omgående.

5. Barcelona – Arsenal 

Barcelona är regerande mästare och truppen har finslipats ytterligare där bland andra Fridolina Rolfö anslutit. Blaugranes är fullkomligt överlägsna i den spanska högstadivisionen och har noterats för hela 35 (!) strutar på blott fem omgångar. Den offensiva kapacitet som de blåröda förfogar över kan inte ens Arsenal matcha och då förfogar Jonas Eidevall ändå över den nederländska målsprutan Vivianne Miedema. Därtill har arrangörerna en mer komplett spelartrupp och självfallet ska spanjorskorna råda som storfavoriter hemma på Estadi Johan Cruyff. Bergetta!

6. Benfica – Bayern München 

Benficas damer grundades så sent som 2017 men med ekonomiska muskler bakom sig har “As Águias” flugit fram inom inhemsk fotboll. De rödvitas unga spelartrupp har däremot en lång väg att vandra innan de kan utmana Europas toppklubbar, en kategori Bayern München tillhör i högsta grad. Den tyska giganten föll i semin mot Chelsea i fjol och förväntas återigen utmana om titeln. Anfallsstjärnan Lea Schüller är glödhet och ska ha lekstuga mot ett orutinerat Benfica. Solklar spiktvåa.

7. IFK Skövde – IFK Kumla 

Vi återvänder till inhemsk fotboll och närmare bestämt Division 2 Norra Götaland. IFK Skövde fick en flygande start på säsongen och förlorade endast en av de inledande tio omgångarna. Formen dippade rejält vid de efterföljande tio där nykomlingarna lämnade tomhänta från åtta av dessa. En väntad, men ack så viktig, viktoria hämtades hemma mot bedrövliga Tidaholm IFK senast vilket förde värdskapet tillbaka upp till säker mark. IFK Kumlas säsong har varit den motsatta där gästerna gått från klarhet till klarhet under säsongens gång. På resande fot finns det alltjämt mer att önska och utgångstvåan står inte stadigt på egna ben – gardera gärna frikostigt.

8. Halifax – Notts County 

Kupongen avrundas med ett bidrag från engelska National League. Notts County har högst kunnande av de två men det är Halifax som har inlett säsongen starkast rent resultatorienterat. Värdskapets solida defensiv har i synnerhet varit utmärkande och kommer inte vara helt enkel för målfarlige Kyle Wootton att luckra upp. Gästernas nedåtgående formkurva är även oroväckande och någon spiktvåa är inte att tala om i West Yorkshire. 

Läktarens säkra: Bayern München

Portugisisk damfotboll är inte i närheten den nivå som krävs för att utmana i Champions League. Här väntar rejäl klasskillnad när Bayern Münchens stjärnor gästar. Stora segersiffror att vänta. 

Läktarens skräll: HB Köge

HB Köge har tagit den danska damfotbollen med storm. Svanarna har en väldigt spännande ung trupp och även om avancemang är långsökt vill vi inte utesluta att dom håller drömmen vid liv efter bataljen på Dietmar-Hopp Stadion.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus