Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 5/3
Datum
05/03 - 2021
Matchstart
19:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Huddersfield - Cardiff
2
2. Valencia - Villarreal
x2
3. Schalke - Mainz
2
4. Charleroi - Sint-Truiden
12
5. Sporting - Santa Clara
1x
6. Espanyol - Real Oviedo
1x2
7. Raith R. - Dunfermline
1x2
8. FC Emmen - Sparta
1x
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 5/3 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 5 mars, 2021

Gott om spelvärde finns att hämta på fredagens Topptips-kupong med riktigt fina kupongrensare i såväl Portugal som Spanien. Vi tror dessutom stenhårt på en seger för gästande Mainz i bottenmötet på Veltins Arena. Det och mycket annat går vi igenom här nedan, häng med!

Spelstopp: 19:59

1. Huddersfield – Cardiff 

Vi har varit försiktiga med att dra alltför stora växlar kring Cardiffs framfart under nya tränaren Mick McCarthy. Men med sju segrar och tre oavgjorda från de inledande tio matcherna går det inte annat än att dras med i hyllningskören. Gästerna ser oerhört trygga ut med sitt lågt sittande försvar och framåt är Cardiff ruskigt effektiva där inte minst Kieffer Moore varit fenomenal. Med tvåan rimligt streckad är spiktvåan solklar mot ett formsvagt och skadedrabbat Huddersfield.

2. Valencia – Villarreal 

Valencia sålde av flera nyckelspelare inför säsongen och har istället satsat stenhårt för framtiden. Det kommer således inte som någon chock att Fladdermössen haft en tuff säsong och det är inte alls säkert att värdskapet ens lyckas säkra nytt kontrakt. Stundtals glimrar Maxi Gómez och Carlos Soler till men alltför ofta står Los murciélagos för svaga insatser. Villarreal besitter en högre kapacitet men den dalande formen är oroväckande och kommande vecka vankas det åttondelsfinal i Europa League för “Den gula ubåten”. Med en formstark Gerard Moreno ska gästerna dock lösa åtminstone en pinne – X2!

3. Schalke – Mainz 

Schalkes säsong har varit under all kritik och med blott nio poäng från de inledande 23 (!) omgångarna har värdskapet hela åtta poäng upp till nästjumbon Mainz. Blytunga skadebekymmer har såklart spelat en faktor och med en fortsatt enorm skadelista har vi svårt att se någon förbättring. Desto ljusare ser det ut för gästerna som med tio poäng från de senaste sex omgångarna har fått vittring på säker mark. Vad som imponerar allra mest är hur väl de rödvita hanterat lag som RB Leipzig, Bayer Leverkusen och Mönchengladbach. Här finns ett gyllene läge att sätta ytterligare press på konkurrenterna. Spiktvåa!

4. Charleroi – Sint-Truiden 

Charleroi har inte haft en trevlig inledning på det nya kalenderåret. Blott en seger har det blivit i ligaspelet och med det placerar sig värdskapet numera på den undre halvan. Sint-Truiden visade prov på sin kapacitet mellan december och januari men har i övrigt haft en blytung säsong. En som däremot har imponerat säsongen igenom är japanen Yuma Suzuki. Med 14 baljor ligger 24-åringen på en delad fjärdeplats i skytteligan tillsammans med Gents stjärnspelare Roman Yaremchuk. Ovisst och det fina spelvärdet åt öst synas – vi gillar gubbgarderingen (etta-tvåa).

5. Sporting – Santa Clara 

Allt har gått Sportings väg denna säsong och av allt att döma plockar de grönvita sin första ligatitel sedan säsongen 2001/02. Förra helgen begav sig Lissabon-klubben till Estádio do Dragao där Porto var i behov av att minska gapet. Så blev inte fallet utan Lejonen lyckades stå emot Drakarnas forcering i vad som blev en mållös historia. Santa Clara är defensivt starka och har visat sig kapabla till att hota topplagen. Med ettan streckad i högsta laget är det således dags att plocka fram garderingspennan. 1X är ett lås.

6. Espanyol – Real Oviedo 

Espanyol har motsvarat förväntningarna och är med och slåss om en uppflyttning till det spanska finrummet. Raúl de Tomás är en av ligans främsta spelare och med 15 baljor går 26-åringen en hård kamp om skytteligavinsten. Dessutom har den egna produkten Nico Melamed fått gott om speltid under säsongens gång och gjort det riktigt bra. Real Oviedo har inte samma höga kapacitet men gästerna har visat sig fullt kapabla att hota topplagen. Mallorca fick nöja sig med delad ära och så kunde mycket väl blivit fallet även i höstens inbördes. Med ettan streckad upp till skyarna streckar vi hela vägen från väst till öst.

7. Raith Rovers – Dunfermline 

Bataljen på Stark’s Park har blivit uppskjuten och detta bidrag kommer således till att lottas med fördelningen 5-5-6. Det motsvarar en procent på 31,25-31,25-37,5. Vi rekommenderar att avvakta till närmare spelstopp och utgå från där spelvärdet hittas.

8. FC Emmen – Sparta Rotterdam 

Efter att ha gått segerlösa från de inledande 22 (!) omgångarna har Simon Tibblings FC Emmen mäktat med två segrar i följd. Michael Verrips har anlänt på lån från Sheffield United och visst har det sett stabilare ut med 24-åringen mellan stolparna. Sparta Rotterdam är i sin tur i en djupare formsvacka och med endast två poäng från de senaste sju omgångarna är gästerna oroväckande nära giljotinen.Till skillnad från oddssättarna lutar vi åt väst och prioriterar 1X.

Läktarens säkra: Mainz

Krisen hos Schalke växer sig allt större och vi kan inte se en vändning på den negativa trenden inom en snar framtid. Värdskapets skadelista är brutal och ett Mainz på uppgång ska resa hem från Veltins Arena med tre viktiga poäng.

Läktarens skräll: Real Oviedo

Espanyol kan mycket väl återvända till det spanska finrummet och hemma på RCDE Stadium är värdskapet svårspelade. Real Oviedo är dock en klurig motståndare och bjuder allt som oftast upp topplagen till dans. Med ettan streckad i högsta laget håller vi tummarna för att så blir fallet även här.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus