Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 5/7
Datum
05/07 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Djurgården - Örebro
1x
2. Göteborg - Elfsborg
1x2
3. Brasilien - Peru
1
4. Kristiansund - Brann
x2
5. Sandnes - Aalesund
1x2
6. Start - Ham-Kam
1
7. Raufoss - Bryne
1
8. Åsane - Jerv
1x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 5/7 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 5 juli, 2021

Två allsvenska bidrag ackompanjeras av en Copa América-semi samt fem norska matcher. De sistnämnda bjuder på fenomenalt spelvärde där det är uppenbart att svenska folket inte alls är bekanta med varken Eliteserien eller OBOS-ligaen. Vi har grävt djupare i dessa och kan förhoppningsvis vägleda till en åtta rätters!

Spelstopp: 17:59

1. Djurgården – Örebro 

Allsvenskans näst bästa lag tar emot seriens näst sämsta gäng i “Derbi della Haginge”. Att Örebro SK återfinns i botten går inte att snacka bort med underliggande decimaltal, målskillnaden 5-16 är solklart sämst av samtliga. Prestigemötet mot Degerfors slutade i moll liksom besöket från Malmö inför uppehållet, därefter lämnade Axel Kjäll över tränarpärmen till Vitor Gazimba. Av uppehållets träningsmatcher att döma finns ingen ljusning i närkingarnas sikte. Djurgården är obesegrade på Tele2 Arena där Kim Bergstrands boys blott släppt in en boll hittills. Till stockholmarnas nackdel talar de dubbla kryssen inför uppehållet samt en enormt hög spelprocent på ettan. 1X är ett värdesäkrat lås.

2. IFK Göteborg – Elfsborg 

Mikael Stahre har återvänt till IFK Göteborg för att lyfta de blåvita änglarna ur askan. 1-6-1 är en resultatrad som inte anstår den forna storklubben som rustat för att återgå till fornstora dagar. Elfsborg har lirat en match mer än Blåvitt och haffat fyra pinnar mer. Till boråsarnas nackdel talar att de tappat nyckelbacken Joseph Okumu till belgiska Gent under sommarens transferfönster. Senaste inbördes mötet slutade oavgjort, förmodligen köper både Stahre och Thelin en repris på det. Fem raka blåvita oavgjorda resultat skänker trygghet åt spikkrysset.

3. Brasilien – Peru 

Det är nästan på dagen två år sedan dessa kombattanter ställdes mot varandra i finalen av 2019 års upplaga av mästerskapet. Då vann Brasilien slutligen med 3-1 mot ett, på pappret, vassare Peru. Nationens klart största stjärna under drygt 15 års tid, Paolo Guerrero, finns nämligen inte tillgänglig under detta mästerskap och för att strö salt på såret är även André Carrillo avstängd. Alldeles oavsett hade La Blanquirrojas möjligheter varit små och att de rödvita skulle norpa finalplatsen framför näsan på värdnationen Brasilien ser vi som högst osannolikt under rådande förutsättningar. Bergetta!

4. Kristiansund – Brann 

Det skiljer inte alls så pass mycket mellan dessa klubbar som tabellen må indikera. Brann har efter en blytung inledning, där det tuffa spelschemat spelade in till viss del, kommit igång så smått. Framförallt ser defensiven allt tryggare ut och är något som ett offensivt svagt Kristiansund mycket väl kan få bekymmer med att luckra upp. Värdskapet har nämligen endast mäktat med en balja från de senaste tre omgångarna och då har motståndet knappast varit det tuffaste. Detta gör den gravt understreckade tvåan riktigt fin med krysset som ett vettigt komplement.

5. Sandnes Ulf – Aalesund 

Vidare till den norska andradivisionen och i brist på kunskap är det enkelt att dra snabba slutsatser efter att ha utvärderat både tabelläge samt form. Men detta berättar självfallet inte hela historien, något som i synnerhet stämmer överens här. Sandnes Ulf trivs utmärkt i sin egen hemmaborg vilket var tydligt att se i fjol då värdskapet inkasserade 33 av sina 41 poäng på Øster Hus Arena. Aalesund, som i fjol huserade i Eliteserien, har onekligen ett högre kunnande men har å andra sidan haft oroväckande tufft på resande fot. Till rådande streckning måste prio dock ligga på det ypperliga spelvärdet åt väst.

6. Start – Ham-Kam 

Även på Sparebanken Sør Arena blir den unga tabellen väldigt missvisande. Precis som Aalesund befann sig Start i det norska finrummet i fjol och gjorde en betydligt bättre säsong än AaFK även om utfallet blev detsamma. Någon vidare inledning på årets upplaga har värdskapet visserligen inte haft där IKS har en hel del att fundera kring när det kommer till defensiven. Framåt finns däremot en oerhörd potential och mest glädjande är att kvalitetsspelaren Eirik Schulze finns kvar i klubben. Ham-Kam har onekligen inlett säsongen starkt men har i grund och botten inte en starkare trupp än sin motståndare. Att gästerna då streckas upp som favoriter, på resande fot, har vi svårt att köpa. Etta!

7. Raufoss – Bryne 

Bryne har stått för en strålande säsongsupptakt men återigen går det att ifrågasätta om det finns fog för det höga förtroendet som nykomlingarna får. Baserat på hur det har sett ut spelmässigt är svaret kort och gott nej. Insatsen hemma mot tabelljumbon Stjørdals-Blink är det tydligaste exemplet där “Jærens superlag” kom undan med en seger, trots att de rödvita noterades för noll skott på mål. Lars Ramstad blev nämligen syndabock då 32-åringen skickade bollen i egen kasse i den 55:e matchminuten. Raufoss är i sin tur svårspelade på NAMMO Stadion där rutinerade Mame Ndiaye har briljerat. Sju mål har 34-åringen noterats för denna säsong varav fem har kommit på ovan nämnda arena. Vi lämnar ettan allena med gott samvete.

8. Åsane – Jerv 

Jerv har blandat och gett under säsongsupptakten. Gästerna har gjort klara framsteg i försvarsspelet gentemot i fjol även om det fortsatt finns gott om utrymme till förbättring. Även Åsane har inlett säsongen trevande där fjolårets skytteligavinnare Henrik Udahls frånvaro tveklöst varit märkbar. I Håkon Lorentzen har värdskapet visserligen en spännande anfallare men det är högst tveksamt om 23-åringen är redo att fylla Udahls skor redan denna säsong. Ovisst är bara förnamnet och vi tar inga risker på Myrdal Stadion – helgardera!

Läktarens säkra: Brasilien

Precis som under 2019 års upplaga av Copa América gör Peru ett strålande mästerskap utifrån förutsättningar. Då bar det hela vägen till en finalplats där just Brasilien blev ett nummer för stort. Så blir fallet även här.

Läktarens skräll: Brann

Brann må haft en undermålig inledning på säsongen men i ärlighetens namn skiljer det inte något avsevärt mellan dessa kombattanter. Båda inbördes i fjol slutade med delad ära och med sanslöst fint spelvärde riktat åt öst håller vi tummarna för en riktig bjudning till kupongrensare.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus