Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 5/1
Datum
05/01 - 2021
Matchstart
19:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Tottenham - Brentford
1x
2. Mansfield - Salford City
1x2
3. Auxerre - Caen
x2
4. Chambly - Le Havre
1x
5. Clermont - Grenoble
1
6. Guingamp - Amiens
1x
7. Toulouse - Paris FC
1
8. Valenciennes - Nancy
1
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 5/1 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 5 januari, 2021

Hela sex bidrag hämtas från den franska andradivisionen. Det tackar vi hjärtligt för då spelvärdet som tillkommer är fenomenalt. Dessutom stundar en intressant semifinal på Tottenham Hotspur Stadium där ett svårspelat Brentford inte ska underskattas. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:59

1. Tottenham – Brentford 

Brentford har nått hela vägen till en semifinal i Ligacupen och det har definitivt varit välförtjänt. Southampton, West Bromwich och Newcastle har alla avlägsnats på vägens gång och det “enda” hindret som kvarstår för en finalplats är Tottenham. Spurs går in som klara favoriter men kommer av allt att döma streckas hårt av svenska folket. The Bees har trots allt inte förlorat på de senaste 16 tävlingskamperna. Värdskapets radarpar Kane/Son blir onekligen svårhanterliga men Thomas Franks gäng är i sin tur solida bakåt. 1X räcker långt.

2. Mansfield – Salford City 

Salford City har visat klara framsteg varje år sedan “Class of 92” köpte upp klubben 2014 och säkrat uppflyttning vid fyra tillfällen sedan dess. Denna säsong slåss The Ammies om en uppflyttning till tredjedivisionen League One där gästerna har visat upp ett utmärkt försvarsspel. Även offensivt finns det gott om kvalitet där inte minst den före detta Manchester United-talangen James Wilson håller en riktigt hög nivå. 25-åringen har visat fin form mot slutet med mål mot såväl Walsall samt Harrogate. Mansfield är ett lag för undre halvan men värdskapet kommer till denna batalj med fin form. Mycket tack vare Jordan Bowery, som fått målproduktionen att lossna ordentligt. En helgardering är på sin plats.

3. Auxerre – Caen 

Två i grund och botten jämbördiga klubbar där Auxerre har presterat aningen bättre under hösten. Till stor del tack vare Mickael Le Bihans formstarka höst där 30-åringen ryckt upp sig rejält gentemot i fjol. Caen dök inte alls upp till bataljen mot Sochaux senast men har i övrigt trivts bra när det vankas toppmöte. Poäng har plockats mot såväl ettan Grenoble som tvåan Troyes denna säsong. Noterbart är även att gästerna löste en pinne här i fjol. Med en skyhögt streckad etta prioriterar vi X2.

4. Chambly – Le Havre 

Chambly har ryckt upp sig efter en trevande säsongsinledning där värdskapet i synnerhet fått ordning på sin offensiv. De blåsvarta har blott en förlust på de senaste åtta omgångarna och ställs nu mot ett formsvagt Le Havre. Gästerna håller inte i närheten av samma klass som i fjol sedan stjärnan Tino Kadewere lämnat för spel hos Lyon. Ovisst möte där krysset lockar mest, vid gardering prioriteras vänsterflanken.

5. Clermont – Grenoble 

En batalj mellan ligans två främsta försvar är att vänta på Stade Gabriel Montpied. Grenoble har varit höstens stora utropstecken där ett strålande försvarsspel fört GF38 till en förstaplats. De blåvita är dock inte alls lika trygga när det ska spelas utanför Stade des Alpes portar där blott tre av nio möten slutat med seger. Ett formstarkt och svårspelat Clermont blir således en tuff uppgift. Unge Mohamed Bayo kommer från en lyckad lånesejour hos Dunkerque och 22-åringen har även sett riktigt intressant ut under hösten. Strecka från vänster.

6. Guingamp – Amiens 

Guingamp har inte motsvarat förväntningarna så här långt där värdskapet befinner sig oroväckande nära giljotinen. Att Frantzdy Pierrot är tillbaka från sin långtidsskada är dock glädjande nyheter och nog ska Les Guingampais klättra i tabellen allt eftersom. Amiens kommer i sin tur från en bedrövlig säsong i Ligue 1 och som följd lämnade en rad tongivande spelare. Då har de gråvita tagit tillfälle i akt att föryngra truppen rejält och med den ojämnhet som visats upp lär det inte bli tal om någon uppflyttning denna säsong. Ettan, som erbjuder strålande värde, prioriteras men garderas tidigt.

7. Toulouse – Paris FC 

Även anrika Toulouse fick ta klivet ner från det franska finrummet men har till skillnad från Amiens goda förutsättningar för en tidig återkomst. Värdskapet har en rad intressanta löften där såväl Amine Adli som Janis Antiste visat framfötterna. Dessutom har walesaren Rhys Healey varit formidabel på senare tid och 26-åringen har varit en högst bidragande faktor till Les Violets starka form. Paris FC har inte i närheten av samma spelarmaterial och efter en sanslöst bra säsongsinledning har verkligheten hunnit ifatt gästerna. Ettan spikas!

8. Valenciennes – Nancy 

Sist men inte minst stundar ett intrikat möte på Stade du Hainaut. Nancy har sprungit i motvind under större delen av hösten och bataljen mot Chambly senast var inget undantag där Guillaume Heinry kvitterade i slutminuterna. Valenciennes har inte heller rosat under de senaste månaderna med blott två segrar från de senaste elva omgångarna. Formstarke Baptiste Guillaume blir bör Nancys försvar hålla ett extra öga på om Les Chardons ska få med sig ett resultat härifrån. Ettan får alltjämt agera utgång och gardera utifrån resurser.

Läktarens spik: Toulouse

Vi håller inte Paris FC lika högt som tabellen indikerar. Gästernas sanna jag har kommit fram på senare tid och Toulouse ska vara klassen högre. Hemma på Stadium Municipal ska Les Violets ordna fjärde raka trepoängaren.

Läktarens skrälltips: Caen

Caen har inte riktigt kommit upp till samma nivå som Auxerre under hösten men kapaciteten att göra så finns där. Av den anledningen har vi väldigt svårt att köpa rådande streckning. Såväl krysset som tvåan bör synas.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus