Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 6/3
Datum
06/03 - 2023
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Brentford - Fulham
1x
2. Torino - Bologna
2
3. Osasuna - Celta Vigo
x2
4. Casa Pia - P.Ferreira
1x2
5. Caen - Sochaux
1x2
6. Villarreal B - Alavés
1x2
7. Sligo Rovers - St. Patrick’s
2
8. Dundalk - Shelbourne
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 6/3 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 6 mars, 2023

Måndagens Topptips bjuder på fint spelvärde och ett par riktigt trevliga skrälldrag som ger förhoppningar om högre utdelning. Kupongrensaren på Estadio Pina Manique sticker ut i våra ögon och vi tycker oss även ha hittat en intressant värdespik på Showgrounds. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 20:44

1. Brentford – Fulham 

Två formstarka klubbar går i klinch på Brentford Community Stadium. Endast Newcastle och Arsenal har noterats för färre förluster än Brentford under säsongens gång och i sin hemmaborg har “The Bees” endast fått se sig besegrade av de sistnämnda. Fulham gör visserligen en riktigt fin säsong och ligger trots allt fyra poäng före måndagens kombattant inför detta möte men detta blir ingen enkel nöt att knäcka för Marco Silvas adepter. Strecka från vänster.

2. Torino – Bologna

Med fem segrar från de senaste sju omgångarna har Bologna plötsligt vittring på en Europaplats. Gästerna kommer närmast från en tung skalp hemma mot Inter där glödhete Riccardo Orsolini stod för matchens enda mål. Torino är generellt sett svårslagna i sin hemmaborg men formen sedan årsskiftet har inte övertygat. En lång skadelista har inte underlättat och till detta möte får arrangören därtill klara sig utan talangfulle Samuele Ricci som är avstängd. På en rimligt streckad bräda tar vi ställning åt öst.

3. Osasuna – Celta Vigo 

Celta Vigo klev in till VM-uppehållet med resultatraden 3-3-8. Därefter har “Os Celestes” tagit sig själva i kragen och under de efterföljande nio omgångarna noterats för fyra segrar, tre oavgjorda och två nederlag. Den egna produkten Gabriel Veiga har varit tongivande i gästernas uppryckning och var direkt involverad i samtliga tre strutar när Valladolid besegrades med 3-0 häromsistens. Nytillskottet Haris Seferović öppnade därtill upp sitt målkonto hos de himmelsblåa och tillsammans med Iago Aspas bildar schweizaren ett intressant anfallspar. Osasuna är ett kunnigt motstånd vars främsta styrka ligger i försvarsspelet men arrangörens formkurva är nedåtgående och på vad som ser ut att bli en vänstervriden bräda prioriteras X2.

4. Casa Pia – Pacos de Ferreira 

Pressat läge för Pacos de Ferreira som ligger sist i Liga Portugal med ynka tolv pinnar. Värt att ha i åtanke är att gästerna har dubblerat sin poängskörd under de senaste fem omgångarna och ska enligt underliggande statistik ligga högre upp i tabellen, närmare bestämt på säker mark. Det finns med andra ord anledning att blicka framåt med viss optimism och vid seger skiljer det bara en poäng upp till negativ kvalplats. Casa Pia gör i sin helhet en fin säsong men arrangörens offensiva brister har demonstrerats i de senaste omgångarna där “Os Ganos” har lämnat mållösa från fyra matcher i följd. En etta som i skrivande stund överstiger 75 procent måste ifrågasättas. Helgardering och skrälljobb!

5. Caen – Sochaux 

Stade Michel d’Ornano rustar upp för ett intrikat toppmöte mellan sexan Caen och trean Sochaux. Så sent som i januari drabbades dessa klubbar samman på Stade Auguste Bonal där Caen vände ett 1-0-underläge till seger i vad som var en vidöppen tillställning. I sin hemmaborg lämnar arrangören sällan tomhänta och faktum är att de blåröda endast har gått förlorande ur en av tolv matcher på denna arena så här långt. Med ett kompakt försvarsspel och en formstark Alexandre Mendy i spetsen finns förutsättningarna att dra det längsta strået i vad som sannolikt kommer avgöras av små marginaler. 1X prioriteras, helgardera gärna.

6. Villarreal B – Alavés 

Utöver en formsvacka i december har Alavés sett riktigt solida ut denna säsong och utmanar i högsta grad om en direktplats till det spanska finrummet. Mötet mot Cartagena senast slutade i en mållös historia men på det stora hela har offensiven sprudlat efter årsskiftet. Luis Rioja har i synnerhet övertygat och noterats för sex baljor och tre målgivande passningar under de senaste sex omgångarna. Imponerande! Villarreal B har å andra sidan visat att de är kapabla till att bjuda upp topplagen till dans och ska ses med klart bättre möjligheter än vad procentfördelningen indikerar hemma på Ciudad Deportiva. Fram med heltäckningsmattan!

7. Sligo Rovers – St. Patrick’s 

Tolv poäng skiljde lagen åt i fjol till St. Patrick’s favör och när Sligo Rovers nu har tappat skytteligavinnaren Aidan Keena har vi svårt att se arrangören minska gapet. St. Patrick’s har i sin tur hållit kärntruppen intakt där bland andra den notoriske målskytten Eoin Doyle finns kvar. 5-0 mot Dundalk häromsistens svider såklart men matchbilden var betydligt jämnare än vad slutresultatet indikerar. Lyckas Tim Clancy använda förnedringen som tändvätska ska “Supersaints” resa hem med tre pinnar från Showgrounds och när spelvärdet tydligt landar i österled är tvåan en värdespik som heter duga.

8. Dundalk – Shelbourne 

Fyra poäng från de inledande tre omgångarna är inget märkvärdigt för topptippade Dundalk men i sin hemmaborg håller arrangören en väldigt hög nivå. Det visade “The Lilywhites”, som ovan nämnt, mot St. Patrick’s senast. Shelbourne är väl medvetna om hur svårspelat det är på Oriel Park och har inte besegrat Dundalk på denna arena sedan 2012. Sju raka förluster noterades “Shels” för därefter innan de rödklädda lyckades kriga till sig ett oavgjort resultat i fjolårets motsvarighet. Spiketta!

Läktarens säkra: Dundalk

Dundalk briljerade i sin hemmaborg i fjol och har fortsatt på inslaget spår denna säsong och kommer närmast från en 5-0-viktoria mot St. Patrick’s. Inte heller Shelbourne har haft någon vidare framgång på denna arena under det senaste decenniet. Trolig etta. 

Läktarens skräll: Pacos de Ferreira

Verkligheten har börjat hinna ifatt Casa Pia som har överpresterat rejält sett till underliggande statistik. Arrangörens offensiv lämnar mycket att önska där “Os Gansos” inte har gjort mål på de fyra senaste omgångarna. Mot ett desperat Pacos de Ferreira är en gravt överstreckad etta ingen favorit att hålla i handen. Spelvärdet i österled går inte att förbise.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus