Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 6/6
Datum
06/06 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Kroatien - Frankrike
2
2. Österrike - Danmark
12
3. Island - Albanien
1x
4. Slovakien - Kazakstan
1x2
5. Andorra - Moldavien
1x2
6. Ekvatorialguinea - Libyen
1
7. Botafogo - Goiás
1x2
8. Rosario Central - Lanús
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 6/6 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 6 juni, 2022

Nations League står för lejonparten av Topptipset måndag. Fem matcher är hämtade från den europeiska turneringen där kupongens bästa spik, men också en riktigt trevlig skräll, synas. I övrigt blickar vi mot en match från kvalet till det Afrikanska Mästerskapet plus dubbla seriematcher från Sydamerika. En lurig och spännande bong med hög potential. Häng på!

Spelstopp: 20:44

1. Kroatien – Frankrike

Toppet inleder med ett riktigt spännande möte mellan VM-finalisterna 2018. Kroatien har dock varit på nedgång sedan dess och kommer närmast från en blytung 0-3-förlust hemma mot Österrike. Värt att tillägga är att Luka Modric inledde på bänken då Real Madrid-stjärnan nyligen spelade Champions League-final. Inte heller Frankrike lyckades vinna öppningsmötet mot Danmark men prestationen i sig går det inte att klaga något större på. Till Kroatiens förtret har fransoserna inte råd med ytterligare poängtapp – spika!

2. Österrike – Danmark 

Ralf Rangnick har som bekant tagit över förbundskaptensrollen hos Österrike och tysken kunde knappast önska sig en bättre start då Kroatien besegrades med 3-0 i torsdags. Det råder ingen tvekan om att den österrikiska truppen lämpar sig bättre för hur Rangnick vill spela än vad Manchester United-truppen gjorde och det ska bli väldigt intressant att se de rödvitas utvecklingskurva framöver. Danmark är ytterligare ett tufft test men visst kan “Das Team” säkra ytterligare en fin skalp på Ernst Happel Stadion. Gubben, etta-tvåa, gör sig utmärkt.

3. Island – Albanien 

På tal om att vara på nedgång är det just vad Island har varit sedan Lars Lagerbäcks tid som förbundskapten. Islänningarna inledde visserligen detta gruppspel starkt med poäng borta mot Israel men insatsen i sig var inte särskilt övertygande. Blott tre segrar från de senaste 19 tävlingskamperna talar sitt tydliga språk och här ställs “Strákanir okkar” mot ett defensivt kompakt Albanien. Trots allt som nyss nämnts verkar svenska folket ha otroligt stort förtroende för värdnationen vilket också kan skönjas när det kommer till streckfördelningen. Inledningsvis är därför X2 vägen att gå.

4. Slovakien – Kazakstan 

Mycket boll men ineffektiva. En snabb summering av slovakernas första Nations League-fajt för i år då Belarus besegrades på neutral matta med ynka 1-0. Groningen-spelaren Suslov skickade in matchens enda mål och nu vill det nog till att värdnationen kommer upp på en något högre höjd. Kazakerna är inte oävna. Abat Aymebetov målade dubbelt upp mot Azerbajdzjan häromsistens och bortalaget var extremt effektiva och skickliga i sina omställningar under fredagens 2-0-möte. Något som Slovakien måste se upp med. Ettan över 80 procent är ett tidigt fall för skrällpennan. 1X2 därmed.  

5. Andorra – Moldavien 

Lilleputt-möte i Pyrenéerna. Andorra var i Lettland under sin inledande fas av Nations League och gjorde en minst sagt slätstruken historia. Letterna kunde bekymmerslöst vinna med 3-0 och sett till spelet i Riga var det framförallt Andorras usla försvarsspel som stack ut. Coach Koldo hade minst sagt en del att jobba på bakåt efter besöket i Baltikum. Moldavien vann med 2-0 mot Liechtenstein borta. Ett tidigt straffmål grundlade skalpen i Vaduz. Moldaverna är dock i det stora hela inte att lita på och senast dessa båda nationer möttes vann Andorra med 1-0. Svårsiat och därför pangar vi tidigt på med 1X2. 

6. Ekvatorialguinea – Libyen 

Libyen tog en fin 1-0-skalp i öppningsmatchen av kvalet till de Afrikanska mästerskapen. I grupp J är gästnationen favoriter att nypa en av två platser till huvudturneringen där nyckelmatchen anses vara just denna, och svårt blir det. Ekvatorialguinea kunde över 90 minuter inte hota Tunisien men siffrorna (0-4) speglade inte matchen. En utvisning i andra halvlek på Joanet gjorde att tunisierna kunde trycka in tre sena bollar. På Nuevo Estadio de Malabo är värdnationen allt som oftast svårstoppade och dessutom är Juan Michas herrskap generellt välskolade då ungefär hälften av spelarna huserar i Spanien till vardags. Ettan först.

7. Botafogo – Goiás 

Från landslagsboll till brasilianskt seriespel. Botafogo traskar ut till mötet med Gioás utan seger sett till de två senaste matcherna och därtill en handfull herrar utanför laget. Bland annat saknas viktiga kuggen och värvningen från Boavista Gustavo Sauer. Goiás har sett riktigt bra ut på slutet och kommer närmast från en meriterande cupvinst borta mot Bragantino. En fajt där 26 straffar krävdes för att skilja lagen åt. Med denna triumf i bagaget och påfyllt självförtroende känns matchen på Estádio Joao Havelange öppen. Smygvärdet i österled ska vi givetvis vara med och hugga på. 

8. Rosario Central – Lanús 

Vi avrundar från “Bielsa-land” då Rosario tar emot Lanús i den argentinska ligan. Premiärdags på Estadio Gigante de Arroyito är vad som gäller. Hemmalaget kommer närmast från en Copa Argentina-seger efter straffar då Sol de Mayo fick ge sig. Veteranen Lucas Gamba och de övriga i hemmadressen gjorde vad man skulle och spelet hemmavid från april och framåt har varit genomgående starkt. Lanús är ett utpräglat hemmalag där första bästa resa innebär poängtapp eller förlust vid alla tillfällen utom ett sedan oktober 2021. Ettan är trolig.  

Läktarens säkra: Frankrike

Kroatien såg bleka ut mot Österrike och får nu en ännu tuffare uppgift i och med Frankrikes besök. Tvåan är ett sunt tecken.

Läktarens skräll: Goiás

Goiás är formstarka och vann också en maraton-straffläggning nyligen i Copa do Brasil mot tuffa Bragantino. Botafogo kommer få betydligt större problem än vad de flesta verkar tro. Kul högersida.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus