Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 7/10
Datum
07/10 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Spanien - Sverige
2
2. Tyskland - Frankrike
1x2
3. England - USA
x2
4. Osasuna - Valencia
1x2
5. Hoffenheim - W.Bremen
x2
6. Lyon - Toulouse
1x2
7. QPR - Reading
1
8. Gil Vicente - Estoril
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 7/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 7 oktober, 2022

Så var det dags för en ny landslagssamling, denna gång är det damerna som klär på sig landslagsdressen. För Sveriges del väntar ett reservbetonat Spanien där i stort sett samtliga av “La Rojas” stjärnor avstår. Blågul seger uppmärksammas av oss som omgångens säkra medan skrälldragen hämtas från Bundesliga och Ligue 1. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 20:29

1. Spanien – Sverige 

Fördel Sverige i denna träningslandskamp och för den som gör sin läxa är det enkelt att förstå varför. Spanien har interna problem där hela 15 spelare kräver förändring för att återvända till landslaget. Storstjärnrona Putellas och Hermoso är dessutom skadade. “La Roja” kommer således med en orutinerad trupp och även om bland andra Esther González besitter en hög kapacitet kan denna spanska upplaga inte mäta sig med det svenska damlandslaget. Peter Gerhardsson har inte gjort några större förändringar gentemot truppen som deltog i sommarens EM-mästerskap där endast rutinerade trion Hedvig Lindahl, Sofia Jakobsson och Caroline Seger är frånvarande. Trolig och spelvärd tvåa.

2. Tyskland – Frankrike 

Tyskland var briljanta under sommarens EM-mästerskap och bjöd på en riktig rysare i finalen mot England. Frankrike besegrades med 2-1 i semifinalen där Alexandra Popp och Svenja Huth hade stor show. Anmärkningsvärt är att truppen i stort sett enbart består av spelare från den tyska topptrion Wolfsburg, Bayern München och Eintracht Frankfurt. Fransyskorna har en stjärnfylld trupp under denna samling men får klara sig utan PSG-stjärnan Marie-Antoinette Katoto. Likt sommarens drabbning kan vi förvänta oss en vidöppen historia i Dresden. Samtliga tecken är att föredra.

3. England – USA 

Häftigt prestigemöte när EM-mästarinnorna England ställs mot världsettan USA. “The Stars and Stripes” saknar Alex Morgan under denna samling som dras med en knäskada men gästerna kommer alltjämt med en riktigt stark trupp. “The Lionesses” har i sin tur gått obesegrade sedan Sarina Wiegman tog över rodret för drygt ett år sedan. Lagkaptenen Leah Williamson saknas dock på grund av skada samtidigt som Ellen White och Jill Scott hängde landslagsskorna på hyllan efter EM-guldet bärgades. Svårtippat möte – strecka från höger.

4. Osasuna – Valencia 

Osasuna har varit en positiv överraskning så här långt och lyckades för knappt en vecka sedan spela till sig ett oavgjort resultat mot Real Madrid på Bernabéu. Försvarsgeneralen David Garcia såg dock rött i det mötet och missar således detta möte. Anfallsstjärnan Chimy Ávila har å andra sidan avtjänat sin avstängning och finns till Jagoba Arrasates förfogande. Valencia är ett kunnigt motstånd och “Fladdermössens” prestationer har sett klart bättre ut sedan rutinerade Edinson Cavani anslöt. Gästerna har ännu inte segrat på resande fot men vi utesluter inte att det förändras denna afton. Vi helgarderar detta intrikata möte.

5. Hoffenheim – Werder Bremen 

Hoffenheim gör det väldigt bra hemma på PreZero Arena men att arrangören i skrivande stund streckas över 60 procent är absurt. Detta mot ett Werder Bremen som har briljerat på offensiv väg och förnedrade ingen mindre än Mönchengladbach i den föregående omgången. Föga förvånande var det succéspelaren Niclas Füllkrug som stal rubrikerna då med två strutar och en målgivande passning. På en kraftigt vänstervriden bräda är X2 rätt väg att gå.

6. Lyon – Toulouse 

Efter en strålande säsongsinledning har Lyon tappat konceptet och lämnat tomhänta från de senaste fyra omgångarna. Peter Bosz ryktas hänga löst som följd och frågan är om nederländaren får behålla sitt jobb om den negativa sviten förlängs under fredagen. Toulouse gör det bra utifrån deras förutsättningar och har presterat på en högre nivå på resande fot än vad gästernas bortafacit indikerar. Mot ett pressat Lyon ska varken en eller tre poäng uteslutas för “Le Téfécé”. Gardera frikostigt på  Parc Olympique Lyonnais.

7. QPR – Reading 

Reading har gjort klara framsteg sedan Paul Ince tog över rodret i februari. Med det sagt lämnar “The Royals” prestationer på resande fot mycket att önska. Här behöver gästerna höja sig om de ska få med sig något mot ett formstarkt QPR. Arrangören ser ruskigt solida ut bakåt och faktum är att Michael Beales manskap har hållit nollan intakt fyra matcher i följd. Därtill briljerar Chris Willock på offensiv väg och sedan 24-åringen blev skadefri har Londonklubben endast förlorat vid ett tillfälle (5-2-1). Ettan tycks visserligen bli hårt streckad men det finns i vår mening bättre skrälldrag att jaga. På större system är det inte fel att gardera – vi spikar ettan.

8. Gil Vicente – Estoril 

Gil Vicente har inte fått önskad utdelning så här långt men besitter ett högt kunnande vilket arrangören visade prov på i fjol. Samuel Lino har visserligen lämnat under sommaren men det är inte offensiven som har hämmat “Galos” under säsongsupptakten. Fran Navarro är nämligen glödhet i offensivt straffområde och anmärkningsvärt är att spanjoren har noterats för fyra strutar från de senaste tre omgångarna. Fortsätter 24-åringen på inslaget spår är det bara en tidsfråga innan de rödklädda klättrar i tabellen. Estoril är ett kunnigt motstånd där gästernas främsta styrka ligger i försvaret men understiger ettan 50 procent singlar vi densamma.

Läktarens säkra: Sverige

Spanien saknar flera av sina stjärnor under denna samling där hela 15 spelare har uttryckt sitt missnöje och avstår från landslaget tillsvidare. Sverige har en betydligt starkare trupp till sitt förfogande och ska således ses med goda förutsättningar på Estadio Nuevo Arcángel.

Läktarens skräll: Toulouse

Pressen stiger på Lyon som har förlorat de senaste fyra ligamatcherna. Toulouse kommer i sin tur från en övertygande 4-2-viktoria mot Montpellier och stod för en solid insats borta mot Lille dessförinnan. Här ska gästerna ses med bättre möjligheter än vad procentfördelningen ger sken av.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus