Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 7/10
Datum
07/10 - 2021
Matchstart
18:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Belgien - Frankrike
1x2
2. Skott U21 - Danm U21
1x2
3. Slov U21 - Engl U21
x2
4. Saudiarabien - Japan
2
5. Förenade Arab. - Iran
x2
6. Kina - Vietnam
1x2
7. Mali - Kenya
1
8. São Paulo - Santos
1
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 7/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Nations League rullar under torsdagen vidare med semifinal nummer två. Belgien och Frankrike stångas på neutral matta i Turin. Därutöver kollar vi till U21-EM-kvalet, matcher från både asiatiska och afrikanska VM-kvalet samt en ligamatch från Brasilien. Både fina spikar samt en och annan go’ skräll bådar gott. Plattan i mattan, nu åker vi! 

Spelstopp: 18:44

1. Belgien – Frankrike 

Två tungviktare slåss om en sista finalplats i Nations League. Belgien kliver in på arenan i Turin med en fin trupp. De Bruyne, Lukaku, Eden Hazard, Tielemans med flera ska kunna ställas på banan i Italien och det är ett landslag att frukta. Frankrike har också ett lag med starka namn. Griezmann, Benzema, Pogba och Mbappé finns alla spelbara. Sett till hur Les Bleus presterat på sistone finns ändå en del frågor att ställa. Visst vann de blåklädda med 2-0 mot Finland men där innan hade Deschamps gäng inte vunnit på fem raka matcher mot blandat motstånd. Väldigt svårtippat där alla tecken gör sig bäst.  

2. Skottland U21 – Danmark U21 

Det ska kvalas till U21-EM. Danmark öppnade något tveksamt i och med 1-0-segern mot grupp I:s troliga slagpåse Kazakhstan. Truppen är på det hela taget ganska trevlig med Isaksen från Midtjylland och Stuttgarts Nartey som två fältherrar. Skottland borta blir en bra mycket tuffare uppgift än kazakerna. Britterna löste 1-1 borta mot Turkiet i första omgången och har Stephen Kelly och Glenn Middleton som två otroligt viktiga pjäser. Med stor chans att danskarna får majoriteten av svenskarnas förtroende är det 1X som kliver på tåget först i Edinburgh.  

3. Slovenien U21 – England U21 

England har en urstark U21-trupp till förfogande. Aarons, Smith Rowe, Brewster, Gallagher med flera är redan herrar som till vardags spelar klubblagsboll på väldigt hög nivå. Mot Slovenien på bortaplan ska britterna mer eller mindre bara defilera in i mål. Värdnationen är dock ett land på frammarsch och ett par lirare är givetvis att hålla koll på även hos hemmanationen. Bland annat Matko, till vardags i Hammarby, har förutsättningarna att kunna störa de engelska Lejonen. Tvåan är givetvis trolig men det tycker övriga Sverige också. Ettan ska därför snabbt kastas in i leken som komplement. 

4. Saudiarabien – Japan 

Fahad Al-Muwallad. Så heter Saudiarabiens stora stjärna som ska försöka föra nationen till ett efterlängtat VM-slutspel i Qatar. Öppningen av detta sista kvalsteg har varit bra. Värdnationen har via vinster mot både Vietnam och Oman positionerat sig i toppen men nu tar det dock stopp. Japan håller som bekant en ganska hög nivå och kan slänga in gubbar som Minamino, Yoshida, Osako och Haraguchi. Spelare som håller hög internationell nivå. Tvåan singlas utan bekymmer upp till åtminstone 45-50 procent.  

5. Förenade Arabemiraten – Iran 

I A-gruppen har Iran öppnat med två raka segrar. Besöksnationen är tillsammans med Sydkorea favoriter till att knipa någon av direktplatserna till 2022-mästerskapet och framförallt Irans tyngd i fören kommer troligen fälla avgörandet. Azmoun, Taremi och Ansarifard är stjärnor i Europa och har tillsammans gjort över 90 mål i landslagströjan. Förenta Arabemiraten är inte riktigt på samma nivå. Samtliga gubbar i hemmatruppen lirar till vardags i den inhemska ligan. Al Jazira-spelaren Ali Mabkhout är att se upp med, men i övrigt ska Iran vara bättre rakt över. Med X2 sitter vi kanonfint i båten.  

6. Kina – Vietnam 

Två nollpoängare i grupp B gör upp. Kina var chanslösa borta mot Australien och kunde därefter inte störa Japan på neutral mark i Doha. Även denna batalj liras utanför de kinesiska gränserna. Sharjah Stadium i Förenade Arabemiraten huserar matchen. Vietnam är också ett sällskap där samtliga lirare befinner sig i hemlandet till vardags. Truppen är tämligen medioker med merparten av gubbarna i Hoàng Anh Gia Lai, Hà Nội eller Viettel. Att detta ska bli någon form av promenadseger för Kina är det däremot inte tal om. Nationerna ska anses jämndåliga och med detta i åtanke är det hela spannet av tecken som ska med. 1X2.

7. Mali – Kenya 

Från Asien till Afrika och en ruggigt mysig kvalfajt på neutral plan i Agadir. Malis Örnar kliver in till denna kamp med fyra inspelade poäng på två matcher. Koita, Coulibaly, Djenepo, Adama M. Traoré med flera gör avtryck i Europa och gör Mali till ett otroligt intressant fotbollsland. Kenya har inte samma kvalité på sitt lagbygge även om poäng i båda tillställningarna mot Rwanda och Uganda var imponerande. Trots att matchen spelas i Marocko finns ingen anledning att misstro Mali. Ettan lämnas bekymmerslöst ensam upp till dryga 55 procent.  

8. São Paulo – Santos 

Sist men inte minst lämnar vi för ytterligare en kontinent. Denna gång stannar vi i Sydamerika och en klubblagsmatch från megastaden Sao Paulo. Derbydags då värdklubben möter Santos. Ett bortagäng som är i riktigt dåligt skick. MItten av augusti var senaste gången som Fiskarna, som gästerna kallas, mäktade med att vinna en tävlingsmatch. Därefter har det gått troll i all form av maskineri och nog finns det fog för oro även denna gång. Värdklubben är svårslagna i sin egen borg och har dessutom fina pjäser att tillgå. Bland annat tidigare Inter-gubben Éder och duktige argentinaren Rigoni. Ettan är väldigt trolig och det är med pennan från vänster allt ska ha sin början.   

Läktarens säkra: Mali

Mali är en toppnation i Afrika och kan ställa ett ruggigt slagkraftig lag på banan. Kenya är inte riktigt där och kommer inte kunna stå emot. Stabil etta.

Läktarens skräll: Vietnam

Två av den asiatiska kvalgruppen B:s sämsta lag ställs mot varandra på neutral mark. Vietnam får minimalt med förtroende och då ska vi såklart vara med och hugga på värdet i österled. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus