Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 7/3
Datum
07/03 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Tottenham - Everton
1x2
2. Nottingham - Huddersf.
1x
3. A.Bilbao - Levante
1x2
4. AIK - Örebro
1
5. Örgryte - Eskilsminne
1x
6. Aarhus - Nordsjälland
1
7. Tondela - Belenenses
1
8. Sociedad B - Sp.Gijón
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 7/3 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 7 mars, 2022

Den sista biljetten till Svenska Cupens kvartsfinaler ska fastställas under måndagen och föga förvånande tycks AIK knipa denna. Med fina spikalternativ på kupongens andra halva har vi råd att gardera frikostigt på Tottenham Hotspur Stadium och Estadio San Mamés i jakt på högre tudelning. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Tottenham – Everton 

Evertons säsong har rent ut sagt varit bedrövlig och att vi får se The Toffees i Premier League kommande säsong är inte någon självklarhet. Dominic Calvert-Lewin är ett frågetecken till detta möte även om Frank Lampard uppges vara hoppfull kring anfallarens tillgänglighet. Tottenham har å andra sidan varit väldigt ojämna i sina prestationer och kommer närmast från en svag insats mot Middlesbrough i FA-cupen. Detta trots att Antonio Conte ställde upp med bästa tänkbara elva. Överlag har Spurs varit allt vassare på offensiv väg sedan Dejan Kulusevskis ankomst och arrangörerna har en oerhört hög högstanivå. Ettan ska alltjämt ses som trolig men understöd är välkomnande.

2. Nottingham – Huddersfield 

Nottingham har inlett kalenderåret ruskigt starkt och har bland annat slagit ur Arsenal samt Leicester ur FA-cupen. I Lewis Grabbans skadefrånvaro har Brennan Johnson visat framfötterna samtidigt som James Garner fortsätter att diktera spelet på mittfältet. Huddersfield har förvisso inte förlorat en tävlingskamp sedan slutet av november och är den klubb som utmanar Bournemouth om den andra direktplatsen till Premier League. The Terriers bjuder inte alltid på den mest underhållande fotbollen men det går inte att ifrågasätta gästernas effektivitet. Med det sagt tror vi inte att Forest lämnar tomhänta från sin hemmaborg – 1X!

3. Athletic Bilbao – Levante 

Levante har fått vind i seglen och med sju poäng från de senaste tre omgångarna finns ett nytt kontrakt plötsligt på radarn för Grodorna. Gästerna har visat upp en allt större defensiv trygghet sedan Alessio Lisci gått över till en fembackslinje vilket var en nyckelfaktor till skalpen på Wanda Metropolitano för snart tre veckor sedan. En liknande uppställning som då kan vi nog förvänta oss mot ett hemmastarkt Athletic Bilbao. Arrangörerna har haft svårigheter med att luckra upp lågt sittande försvar och likt höstens inbördes, som blev mållös, förväntar vi oss en händelsefattig historia. Utgå från mitten.

4. AIK – Örebro 

AIK är i praktiken redan klara för avancemang då Örgryte behöver utklassa Eskilsminne samtidigt som AIK lämnar tomhänta från denna batalj. Ett ytterst osannolikt scenario, inte minst med tanke på hur uddlösa Örebro har varit under detta gruppspel. Vi tror på ännu en betryggande seger för Gnaget vars försäsong har varit solid. Nabil Bahoui har varit glödhet under detta gruppspel och har redan noterats för fyra strutar samtidigt som nyförvärvet Henry Atola ser riktigt intressant ut. Högst trolig etta.

5. Örgryte – Eskilsminne 

Örgryte har en teoretisk chans att säkra avancemang men som ovan nämnt kan ÖIS inte vara särskilt optimistiska över att uppnå detta. Ska göteborgarna lösa sin del och minska målskillnaden markant behöver Ajdin Zeljkovic hitta samma form som under fjolårets säsongsavslutning. Annars kan ett defensivt orienterat Eskilsminne mycket väl hålla tätt vilket gästerna uppnådde mot Örebro. Ettan inleder men i jakt på högre utdelning är krysset ett utmärkt tillägg på Gamla Ullevi.

6. Aarhus – Nordsjälland 

Nordsjälland har blivit Skandinaviens motsvarighet till Ajax när det kommer till att producera egna talanger. Ett koncept som överlag har varit väldigt framgångsrikt. Denna säsong har det dock gått tungt för Tigrarna som inte lyckats fylla tomrummet som Kamaldeen Sulemana lämnade inför säsongen. I januari anslöt flera spännande talanger, däribland Benjamin Nygren, och visst finns det förhoppningar om en starkare vårsäsong. Med det sagt har pusselbitarna ännu inte fallit på plats och med det i åtanke har vi svårt att se gästerna utmana ett hemmastarkt Aarhus. Ettan singlas till fin procent.

7. Tondela – Belenenses 

I Liga Portugal stundar ett ångestladdat bottenmöte då tabelljumbon Belenenses gästar Tondela som även de befinner sig på fel sida av giljotinen. I grund och botten har arrangörerna ett högre kunnande och drog även det längsta strået i höstens inbördes. Här ska Auriverdes dessutom ses med klart bättre förutsättningar med tanke på hur bedrövliga Belenenses har varit på resande fot. Från de inledande tolv bortamatcherna har gästerna endast lyckats skrapa ihop fyra pinnar vilket är ligans lägsta poängskörd. Ettan är ett fullt rimligt spikalternativ, på större system är 1X ett lås.

8. Real Sociedad B – Sporting Gijón 

Sporting Gijón har i grund och botten ett högt kunnande och inledde säsongen riktigt starkt. Under höstsäsongens andra halva tappade gästerna dock konceptet helt och även om det har sett något bättre ut sedan årsskiftet har poängskörden inte varit den bästa. Med anfallsstjärnan Uros Djurdjević i gott slag finns dock förutsättningar att vända den negativa trenden och tvingas vi utse en favorit i San Sebastian så är det till gästernas favör. Real Sociedad B är dock på uppgång och denna intrikata batalj gör sig bäst helgarderad. 

Läktarens säkra: AIK

AIK har sett riktigt fräscha ut under försäsongen och har varit ovanligt vassa på offensiv tredjedel. Ett omotiverat Örebro ska inte ha något att säga till om på Friends Arena.

Läktarens skräll: Levante

Levante har gått från klarhet till klarhet med Allesio Lisci vid rodret. Höstens inbördes slutade i en mållös historia och med ett betydligt högre självförtroende ska gästerna mycket väl kunna säkra ett positivt resultat även på svårspelade Estadio San Mamés.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus