Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 7/6
Datum
07/06 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Jönköping - Akropolis
1x2
2. Tyskland - Lettland
1
3. Ukraina - Cypern
1x
4. Färöarna - Liechtenstein
1
5. Andorra - Gibraltar
1
6. Akureyrar - Breidablik
1x2
7. Hafnarfjördur - Keflavik
1x2
8. Valur - Víkingur
1x
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 7/6 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Det blandas upp med klubblagsboll till landskamper på veckans första Topptips. Sex matcher ska avgöras på planen medan två dessvärre kommer syna sitt öde vid ritbordet. Akureyrar – Breidablik likväl som Hafnarfjördur – Keflavik är nämligen inställda. En gigantiskt stor spik letar sig också in på bongen och till syvende och sist är detta en sjurättersmeny som serveras då Tyskland aldrig någonsin kommer fällas av Lettland. Första anhalt, Jönköping. Let’s go!

Spelstopp: 17:59

1. Jönköpings Södra – Akropolis 

Vapenvallen i Jönköping ska husera en Superettan-drabbning denna måndag. J-Södra har efter en vinglig seriestart ökat takten sista kvarten och visar upp dubbla segrar. 2-1-skalpen häromsistens på bortabana i Sundsvall imponerar. Men ska vi vara helt rättvisa så kom smålänningarna undan en aning tursamt. Akropolis kommer till Vätterns södra strand och “grekerna” skördade faktiskt sin första trea i förra matchen då Falkenberg kunde fällas hemma i huvudstaden. Lagbygget som gästerna kan visa upp är inte så pjåkigt alls och här blir troligen fjolårets nykomling rejält understreckade. Även om ettan ändå ska få delta är det av högsta prio att måla ner X2 omedelbart.

2. Tyskland – Lettland 

Dags att plocka fram den gamla klyschan “kattens lek med råttan”. Tyskland genrepar inför sommarens stora äventyr. Löws mannar får face:a Lettland dagen till ära. Ett sista test och Manuel Neuers hundrade landskamp dessutom. Lite gubbar som saknas eller troligen inte spelar är bland annat Klostermann, Hummels och Kroos. Men det ska såklart ändå inte spela någon roll. Letterna har faktiskt inte varit så tokiga på sistone och stal bland annat en pinne från Turkiet i vårens VM-kval. Men mot ett fullt fokuserat Tyskland i Düsseldorf får balterna kort och gott spela andra- eller till och med tredjefiol. Ettan kan bankas in med både klubba och spade.

3. Ukraina – Cypern 

En liten outsider i sommarens Europamästerskap får ändå Ukraina anses vara. De gulklädda med före detta Sverige-dräparen Shevchenko vid rodret har något riktigt spännande på g. Nationen har bland annat ett småtrevligt anfall med Yaremchuk, Yarmolenko och Malinovsky. Cypern i Kharkiv ska inte vara något större problem även om önationen gjorde en klart godkänd insats mot Ungern häromsistens. Möjligen kan ettan kliva upp mot 70 procent och för att ge oss själva chansen att skjuta iväg utdelningen något får krysset åka med enbart i möjligt värdesyfte. 

4. Färöarna – Liechtenstein 

Det blev visserligen 0-1 mot Island för Håkan Ericson och hans Färöarna sist men det är knappast något att hänga läpp för. Spelmässigt var pyttenationen väl så bra som besökarna från vulkanön. Nu får Edmundsson och grabbarna chans att skörda en triumf innan det åter vankas lite sommarledighet. Liechtenstein bör passa ypperligt. Gästerna fick skumpa bananbåt i 90 minuter mot Schweiz i torsdags där 0-7 likaväl kunde varit 0-10! Framåt har besökarna ett par bra lirare i Salanovic samt Frick men i övrigt är det en jämngrå sörja. Ettan kan troligen hamna rätt bra streckmässigt och då är det dags att ge hemmalaget fullt förtroende.  

5. Andorra – Gibraltar 

Oktober 2019 var senaste gången som Andorra mäktade med att lösa en seger. Därefter har nationen gått 15 raka matcher (tävling och träning) utan att få jubla åt en vinst. Nu är det däremot dags igen! Tricolors, som hemmalaget kallas, har ett par gubbar som mot motstånd av Gibraltars dignitet gör skillnad. Marc Vales, 41-årige kaptenen Lima och Cristian Marínez kommer gå i bräschen nu. Gästerna, som i stort sett enbart består av spelare från inhemska klubbar, kommer nyss från en 0-6:a i baken mot Slovenien. Så stora siffror blir det knappast tal om nu men ettan känns ändå rätt stabil och testas därför allena.    

6. KA Akureyrar – Breidablik – LOTTAS

Två av de tre sista matcherna, samtliga från Island, kommer lottas. avvakta spelstopp och strecka efter där värde kan finnas. 

7. FH Hafnarfjoördur – Keflavik – LOTTAS

Den andra av två bataljer från vulkanön som nu kommer lottas. Avvakta spelstopp och strecka efter spelvärde. 

8. Valur – Víkingur 

Vi bränner av en seriefinal från Island som sista drag för kvällen. Valsvöllur bjuder på derby från Reykjavik och det är ett hemmalag som agerat med pondus och kvalité inledningsvis av serien. 16 av 18 möjliga poäng har bärgats och fjolårets guldmedaljörer ser återigen ut att vara den hetaste kandidaten till titeln. Sebastian Hedlund och Johannes Valls Valur kommer nu åtminstone utmanas ordentligt. Víkingur har också nollan i förlust-kolumnen intakt. Tidigare Valur-spelaren Nikolaj Hansen har varit sensationellt bra framåt och målat fyra gånger om på lika många matcher sedan mitten av maj. Dansken kan mycket väl panga in en boll även nu men det kommer knappast räcka till mer än ett fint kryss. 1X står stadigt. 

Läktarens säkra: Tyskland

Tyskarna kliver ut på hemmabana i Düsseldorf för att visa upp sig för sista gången innan EM. Die Mannschaft kommer därför inte tumma på kvalité och intresse för denna fajt. Bombetta. 

Läktarens skräll: Akropolis

Akropolis har haft en trött start på säsongen men har ändå ett gediget lagbygge som i grund och botten är väldigt svåra att tas med. Självklart ska högersidan få tidigt utrymme i Jönköping. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus