Speltips

Match/event
Topptipset - Onsdag 8/6
Datum
08/06 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Belgien - Polen
1x
2. Wales - Nederländerna
2
3. Irland - Ukraina
1x
4. Skottland - Armenien
1x2
5. KIF Örebro - Hammarby
2
6. Häcken - Eskilstuna
1
7. Umeå IK - Linköping
1x2
8. Vittsjö - Kristianstad
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 8/6 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 8 juni, 2022

Nations League ståtar med de fyra inledande fajterna på onsdagens Topptips. Trevliga matcher både i Belgien och Wales inleder. Förutom landslagsmatcher är det också Damallsvensk omgång i görningen. Halva bongen består därför av spännande matcher härifrån där kupongens bästa spik noteras på Hisingen. Åtta matchanalyser står redo, varsågoda! 

Spelstopp: 18:59

1. Belgien – Polen 

Belgien gjorde en av sina sämre matcher på väldigt många år då Nederländerna vann med 4-1 på Kung Baudouin-stadion i Bryssel nyligen. En chansmässigt tämligen jämn fajt men Oranje var kliniska samtidigt som belgarna inte kunde få hål på en duktig holländsk keeper. Lukaku linkade av och De Bruyne var redan innan matchen måttligt road. Möjligen matchar coach Martinez annorlunda nu då Polen kommer på besök. Gästerna vann med 2-1 mot Wales i sin första fajt i Nations League men det var utan att övertyga nämnvärt. Löser polackerna ett kryss här är det otroligt bra. Öppna pennan från vänster.

2. Wales – Nederländerna 

Walesarna har firat sitt VM-avancemang de senaste dagarna och frågan är om Draklandets fotbollsherrar är superintresserade av Nations League-spel såhär dagarna efter. Lite rotation hos hemmalaget är hursomhaver att vänta. Bland annat finns troligen Brennan Johnson, Harry Wilson och Joe Morell med från start. Inga dåliga spelare såklart men knappast något som skrämmer Nederländerna. Gästnationen var som nyligen nämnt otroligt bra borta mot Belgien och gör man fyra mål på ett av världens bästa landslag så ska också Wales rubbas med en eller ett par bollar. Tvåan kan upp till 65 procent spikas utan större darr på ribban.

3. Irland – Ukraina 

Irland hade ingen bra dag på Iravan City Stadium. Värdarna från den gröna ön torskade nämligen med 0-1 mot Armenien där stort bollinnehav inte på något sätt kunde omsättas i större och farligare chanser. Ukraina på agendan. En bortanation som föll kvalfinalen mot Wales och som nu ska spela många matcher i Nations League under kort tid. Det borde såklart innebära viss rotation redan här men samtidigt är truppen tillräckligt bra för att utmana ett inte alltför bra Irland i Dublin. 1X först men tveka inte att kladda på med alla tecken om stålarna räcker. 

4. Skottland – Armenien 

1-3 i baken mot Ukraina förra veckan innebar att Skottland inte fick chansen att på allvar utmana om en VM-biljett. En besvikelse för Steve Clarke och hans mannar som nu får ta nya tag i Nations League. Första utmaningen för britterna blir Armenien hemma. Gästerna stod för en riktigt bra insats mot Irland i sin första fajt i tävlingen och vann med 1-0. Detta utan Henrikh Mkhitaryan som slutat i landslaget. Besöksnationen kan givetvis störa även ett landslag som Skottland och med en etta som med stor sannolikhet pressas upp en bit över 70 procent är det tidigt läge att klämma på med så mycket garderingar som möjligt. Kupongens bästa skrälldrag.

5. KIF Örebro – Hammarby

Örebro var utan chans borta mot Kristianstad i söndags (0-3) och denna gång är det nytt svårforcerat motstånd på menyn. Hammarbys damer kommer stärkta från en perfekt utförd match då AIK kunde fällas med 2-0 i derbyt på Hammarby IP. De grönvita har därmed tre raka segrar med sig till Behrn Arena och ett gott självförtroende. I fjol vann också Bajen både matcherna inbördes. Bland annat en 5-0-kross på egen matta. Tvåan ska vara första tecken att plita ner.

6. Häcken – Eskilstuna 

Bakom Rosengård i topp huserar Häcken. Hisingslaget är obesegrade under våren och kan också stoltsera med ligans bästa defensiv (0,67 mål i snitt bakåt). Gejl Jensen, Kaneryd och övriga får under onsdagen en behaglig resa då Eskilstuna väntar. Gästerna är inne i en period där segrarna lyser med sin frånvaro. Än mer oroväckande är Uniteds helt avstannade målproduktion då besökarna inte nätat på över 270 minuter boll. Upp till 70 procent behöver vi inte fundera på att gardera.  

7. Umeå IK – Linköping 

Nykomlingarna Umeå har inte lyckats etablera sig i Damallsvenskan efter återkomsten och det forna norrländska superlaget kliver ut till matchen mot Linköping med sex raka torsk. Gästerna kommer närmast från en supertung förlust. 3-4 i gumpen mot Rosengård hemma gör att skåningarna traskar ifrån i toppen. UIK på konstgräs borta är dock ingen superlätt uppgift. Kunnandet finns i gruppen och samtliga poäng som värdarna bärgat har kommit inför hemmafansen. Senaste gången lagen slogs om pinnar på Umeå Energi Arena så vann faktiskt värdföreningen med 3-2. Testa alla tecken. 

8. Vittsjö – Kristianstad 

Vi traskar i mål med den kanske mest spännande matchen för denna damallsvenska omgång. Vittsjö har löst poäng eller segrar i alla matcher förutom borta mot Umeå. Defensiven är stabil och finländska importerna i Sällström och Rantala leverer framåt. Kristianstad är inför derbyt i otroligt slag. Gästerna visar fyra raka vinster och smaskiga 12-1 i målskillnad över dessa bataljer. Tabby Tindells flytt från Kalmar till KDFF har varit en fullkomlig succé. Amerikanskan är med sina nio strutar bäst i hela Allsvenskan. Svårtippat till tusen. Så länge strecken sitter tämligen korrekt är det läge att helgardera omgående. 

Läktarens säkra: Häcken

Häcken är riktigt bra för tillfället och har ännu inte förlorat i årets allsvenska. Eskilstuna hemma på Bravida ska inte vara något större bekymmer. Etta!

Läktarens skräll: Armenien

Armenien imponerade med sin struktur hemma mot Irland och kan nationens fotbollsspelare komma upp på samma höga höjd är det skrälläge i Skottland. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus