Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 8/7
Datum
08/07 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. KIF Örebro - Hammarby
1x2
2. Rosengård - Växjö
1
3. IFK Malmö - Torns
1
4. Eskilstuna City - Mjölby
1x2
5. NY Red Bulls - Philadelphia
1x
6. Nashville - Atlanta United
1x
7. Chapecoense - Corinthians
1x2
8. Remo - Vila Nova
1
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 8/7 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 8 juli, 2021

Fyra matcher från Sverige inleder Topptipset torsdag. Damallsvenskan, Ettan Södra och Division 2 står på agendan. Därefter packar vi väskan för en tur över till Nord- och Sydamerika. MLS-matcher samt brasilianska seriematcher är fyra till antalet och ska jobbas in med både spikpistol och skrälldrag i siktet. Analysen är klar där första anhalt blir Behrn Arena i Örebro. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. KIF Örebro – Hammarby 

Sista matcherna innan damerna går på ledighet tar vid. För Örebro har våren avslutats i moll i och med bara en bärgad pinne på fem försök och ett ynka mål över dessa dryga 450 minuter. Inget vidare. Lite hopp om livet uppenbarar sig ändå. Hammarby gjorde nämligen sin kanske sämsta match på hela säsongen då Vittsjö vann med 1-0 i Stockholm. Emma Jansson var tillbaka efter skada och var märkbart förvånad över den tämligen usla insatsen. Är en liten svacka på g för Bajen-damerna månne? Med en fördelaktig vänstersida till synes är det knappast dumt att bomba på med så mycket tecken det bara går på Behrn Arena.   

2. Rosengård – Växjö 

Växjö faller handlöst i Damallsvenskan och de småländska damerna är efter elva matcher fortsatt utan seger. Någon skalp är det knappast tal om härnäst då omöjliga Rosengård på bortabana väntar. Coach Jonas Eidevall har styrt sina skånska styrkor med fantastiskt resultat. Belöningen för Eidevall har också kommit i form av ett färskt avtal med Arsenal där han kommer fortsätta sin karriär efter sommaruppehållet. Med inte mindre än fem OS-lirare i hemmatruppen och ett fortsatt obesegrat lag i Damallsvenskan kommer detta bli något av kattens lek med råttan. Ettan är bara spika av oavsett procent. 

3. IFK Malmö – Torns IF 

Från Malmö IP där Rosengård huserar till Stadion är det bara ett stenkast. Här ska vi fortsätta Topptips-äventyret med en Division 1-match då hemmastarka IFK Malmö får besök av Lundalaget Torn. Gästerna är för tillfället inte mycket att hänga i granen. En ynka seger har det blivit för TIF sedan åttonde maj och med ett ihåligt försvar finns inte mycket som talar för de orangeklädda som dessutom dras med skadebekymmer i de bakersta leden. Även tidigare sjuke målskytten Dylan Kosik Sulaiman ska sägas är ett litet frågetecken. Ett IFK som ännu inte torskat hemmavid vinner troligen och upp till 60 prollar är det en värdemässigt stabil etta dessutom.

4. Eskilstuna City – Mjölby 

Efter sex omgångar har fortfarande inte Mjölby lyckats vinna i seriespelet trots att spelet sett bättre och bättre ut. Gästerna, som är nya i Division 2 för säsongen, löste 0-0 hemma mot Arameisk-Syrianska häromsistens och hade bud på en eller ett par baljor via ramträffar och frilägen. Möjligen dags för lite retroaktiv utdelning då Eskilstuna borta ska anses som en ganska passande uppgift. City tog en fin skalp borta mot Motala (3-2-seger) och bröt därmed en fyra matcher lång förlusttrend. Svårsiat trots allt och även om ettan möjligen blir prisvärd är det ändå läge att blicka österut i tidigt skede. 

5. NY Red Bulls – Philadelphia 

Från Tunavallen till Newark i New Jersey och MLS-match. NY Red Bulls med Cristian Casseres åter i truppen var i Orlando nyligen och skördade en viktig trea. Nu ska Red Bull-laget ställas mot ett Philadelphia som är något brandskattat denna natt. Målvakten Blake, Cory Burke och Alvas Powell ska alla vara iväg på landslagsuppdrag med Jamaica vilket knappast är till Unionens fördel. Sett historiskt eller i alla fall de senaste sex åren har också Philly haft bekymmer att besegra detta värdgäng på bortabana. Bara en gång över de senaste sju försöken har gästerna avgått med segern. 1X bör stå sig mer än väl. 

6. Nashville – Atlanta United 

Nashville har gjort ett ruggigt jobb med sin organisation sedan laget tog klivet in i MLS. I fjol tog lagets sig till kvartsfinal där det blev respass mot sedermera guldvinnarna Columbus. I år fortsätter värdklubben att överraska. Efter elva omgångar är det enbart NY Red Bulls som lyckats besegra “The boys in Gold” och nog finns det en hel del som tyder på att Nashville ska mäkta med minst poäng i hemmamötet med Atlanta. Gästerna är nämligen rejält vingklippta. Förutom ett par skador i truppen så är dessutom Ezequiel Barco, Brad Guzan, Miles Robinson och George Bello iväg på landslagsuppdrag samtidigt som den tidigare skyttekungen Josef Martínez nyligen varit sjuk i corona och ä ytterst osäker. 1X ska vara ett lås. 

7. Chapecoense – Corinthians 

Vi flyttar oss en bit söderöver och hamnar i Brasilien. Chapecoense är tillbaka på den finaste scenen i sambaland. Säsongen så långt har däremot inte varit helt till belåtenhet då värdklubben fortsatt står på noll segrar efter nio matcher. Pedro Henrique Perotti har inte alls fått den målutveckling i ligan som klubben förväntat. Positivt för hemmalaget är att viktige Alan Santos börjar bli redo för 90 minuter igen. Mot ett Corinthians med bara en seger över åtta tävlingsmatcher ska nykomlingen ändå stå med viss chans. Tvåan kliver på först men här bör det i tidigt skede finnas utrymme för garderingar. Gärna med start från en värdemässigt trevlig etta.   

8. Remo – Vila Nova 

Vi avrundar med en nykomlingsfajt från brasilianska Série B. Båda dessa herrskap tog alltså steget upp från landets tredjedivision i fjol. Sett till starten på året är det de gästande Tigrarna från Goiania som öppnat ligaspelet bäst med ett par segrar och därtill en och annan oavgjord batalj. Remo finner vi i botten av tabellen men det ska tilläggas att en seger skulle kunna föra upp värdklubben på samma poäng som besökarna i en väldigt jämn och ung tabell. Rafinha med erfarenhet från Série A-spel är en smart värvning av klubben som absolut ska kunna leverera i Remo över tid. Sparkapital i Gorne Silva och Gedoz finns framåt och på mitten klass i Lucas Siqueira. Dags att leverera nu Remo! Ettan till väldigt fördelaktig procent singlas. 

Läktarens säkra: Rosengård

Klyftorna mellan toppen av Damallsvenskan och botten av densamma är stora. Något som kommer bevisas under torsdagskvällen. Rosengård kommer lösa en skalp mot Växjö, frågan är bara hur stor segermarginalen blir. Bombetta.

Läktarens skräll: KIF Örebro

Örebro är visserligen inne i en trist dipp men har ändå skördat poäng eller segrar vid fyra av sex tillfällen hemma på Behrn Arena. Ettan till troligen fin procent ska därför med i matchen mot Hammarby. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus