Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 8/8
Datum
08/08 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips, andelar & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Häcken - Helsingborg
1x
2. Varberg - IFK Göteborg
x2
3. Örebro - Örgryte
1x2
4. Västerås - Brommapojkarna
1
5. AFC Eskilstuna - Jönköping
1x2
6. West Bromwich - Watford
2
7. Silkeborg - Aalborg
1x2
8. Ankaragücü - Konyaspor
2
Rygga Spelet
andelar analys

Topptipset 8/8 – Tips, andelar & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 8 augusti, 2022

Fin fotbollsunderhållning och 250 000 kronor i extrapengar gör att måndagens Topptips ser väldigt attraktivt ut. Spelvärda skrälldrag på såväl Tunavallen som Jysk Park får oss dessutom att drömma om en utdelning av den högre graden. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Häcken – Helsingborg 

Häcken kliver upp som ligaledare vid seger i och med Djurgårdens poängtapp under söndagen. Med en glödhet Alexander Jeremejeff i spetsen finns givetvis goda förutsättningar att så blir fallet men här vill vi höja ett varningens finger för ett Helsingborg på uppgång. Skåningarna har gjort framsteg under Lindström/Santos och har under de senaste fyra omgångarna dubblat säsongens poängskörd. Med rutinerade nyförvärvet Rogne i mittlåset har HIF två raka hållna nollor i bagaget. Delad ära ska de blåröda kunna lösa om försvarsspelet sitter – 1X!

2. Varberg – IFK Göteborg 

IFK Göteborg bjuder inte på den mest attraktiva fotboll under Mikael Stahre men utdelningen går det inte att klaga på. Med två raka 2-0-segrar mot IFK Norrköping i bagaget har göteborgarna vittring på en Europaplats och vid tre pinnar under måndagen står IFK Göteborg på samma poängskörd som de regerande mästarna Malmö FF. Varberg, vars offensiv har lämnat mycket att önska, kommer få svårt att luckra upp gästernas kompakta defensiv. Tvåan inleder men får tidigt sällskap av krysset.

3. Örebro – Örgryte 

Två klubbar som har underpresterat denna säsong gör upp på Behrn Arena. Örgryte kommer visserligen till detta möte med höjd moral efter fyra raka utan nederlag. Prestationerna i sig ligger inte i nivå med truppens kapacitet. Brynjar Gunnarsson kan få ut betydligt mer från sin offensiv där spelare som Sargon Abraham, Nicklas Bärkroth och Alexander Holmström trots allt finns att tillgå. Det måste utnyttjas bättre om göteborgarna ska kliva upp till säker mark under hösten. Örebro huserar i mittens rike men sett till spelarmaterial ska ÖSK vara uppe och slåss om en uppflyttning. Svårtippat möte som gör sig bäst helgarderat.

4. Västerås – Brommapojkarna 

Brommapojkarna går mot en väldigt framgångsrik säsong men på resande tass har de rödsvarta inte varit märkvärdiga. Blott en seger på åtta bortamatcher är inget respektingivande facit och med det i åtanke måste rådande procentfördelning ifrågasättas. Västerås är ett kunnigt motstånd som sällan förlorat hemma på Iver Arena. I Viktor Granath har arrangörerna en potentiell matchvinnare och understiger ettan 25 procent är det en intressant chansspik.

5. AFC Eskilstuna – Jönköpings Södra 

Med blott en seger från de senaste fem omgångarna har AFC Eskilstuna tappat dyrbar mark i toppstriden. Värdskapet besitter ett högt offensivt kunnande med glödhete Amar Muhsin i spetsen men är samtidigt väldigt sårbara bakåt. Jönköping Södra är i sin tur på uppgång efter en svag vårsäsong och kommer närmast från en 2-1-viktoria mot Västerås. Här ska J-Södra ses med klart bättre förutsättningar att inkassera sin andra raka trepoängare vilket får oss att prioritera tvåan, understöd välkomnas där ettan ligger närmast till hands.

6. West Bromwich – Watford 

På The Hawthorns kan vi se fram emot ett spännande möte mellan två Premier League-aspirerande klubbar. Watford har en sylvass anfallstrio i Ismaila Sarr, Emmanuel Dennis och Joao Pedro. Lyckas The Hornets behålla dessa ska de gulsvarta vara med och slåss om direktplatserna. West Bromwich har onekligen kapaciteten till att göra detsamma där John Swift och Jed Wallace är två fantastiska nyförvärv. Huruvida Steve Bruce är rätt man att vägleda The Albion till Premier League låter vi däremot vara osagt. Premiären mot Middlesbrough gav inte direkt några klara besked där West Midlands-klubben inte ska vara missnöjda med delad ära. På en rimligt streckad bräda är det inte fel att ta ställning åt öst, i annat fall ska det garderas frikostigt.

7. Silkeborg – Aalborg 

Silkeborg överraskade många i fjol då SIF säkrade en Europa League-biljett som nykomlingar. De rödvita har fortsatt på inslaget spår och har under upptakten inkasserat sju poäng av nio möjliga. Nicklas Helenius är i vanlig ordning pålitlig framför mål och har under de inledande tre omgångarna noterats för fyra strutar. Med det sagt blir Aalborg underskattade efter en trevande inledning. Blott fyra poäng skiljde klubbarna åt i fjol där AaB länge satt i förarsätet om den åtråvärda tredjeplatsen. Spelare som Iver Fossum och Louka Prip håller en riktigt hög nivå och vi förväntar oss att gästerna vänder den negativa trenden inom kort. Samtliga tecken är rätt väg att gå på Jysk Park.

8. Ankaragücü – Konyaspor 

Fjolårstrean Konyaspor ser ut att vara slagkraftiga även denna säsong. Bardakci, som lämnat för spel hos konkurrenten Galatasaray, är ett tungt avbräck men i övrigt är kärntruppen intakt. Nykomlingarna Ankaragücü har å andra sidan investerat rejält i hopp om att hålla sig kvar i högstadivisionen. Arrangörerna är med andra ord svåra att placera för stunden men kortsiktigt måste målsättningen vara att få pusselbitarna att falla på plats. Mot ett mer samspelt Konyaspor blir det tufft – spiktvåa!

Läktarens säkra: Konyaspor

Ankaragücü har möblerat om rejält i truppen vilket alltid medför en stor risk. Samspelet kommer inte finnas där under upptakten vilket vi tror kommer visa sig kostsamt i premiären mot ett stabilt Konyaspor.

Läktarens skräll: Aalborg

Här blir svenska folket tabelltittande och bjuder på en sagolik kupongrensare. Aalborg har haft en tuff inledning men har betydligt mer att ge där det i grund och botten inte skiljer något större mellan dessa klubbar. En tvåa som i skrivande stund understiger 10 procent är en bjudning utöver det vanliga.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus