Speltips

Match/event
Topptipset
Datum
08/09 - 2021
Matchstart
20:44
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Grekland - Sverige
1x2
2. Polen - England
2
3. Nordirland - Schweiz
1x2
4. Kosovo - Spanien
1x2
5. Wales - Estland
1x
6. Island - Tyskland
2
7. Belarus - Belgien
2
8. Nordmakedonen - Rumänien
1x
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 8/9 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 8 september, 2021

VM-kvalet går vidare och för svensk del är det tuff bortamatch mot Grekland som väntar. Förutom svenskt deltagande finns massor med stornationer i farten. Tyskland, Belgien, England, Spanien och för den delen också Wales är stora favoriter i sina respektive matcher och här behöver vi försöka hitta en eller ett par av dessa bjässar att fälla om det ska bli tal om någon större utdelning. Ett tips är också att testa skruva ner systemen något och höja antalet rader istället. Svenska Spel har dagen till ära kryddat bongen med 250 000 kronor i extrapengar. En klump stålar som vi självklart ska vara med och slåss om. Nu åker vi!

Spelstopp: 20:44

1. Grekland – Sverige 

Det är äntligen dags för Sveriges att kasta sig in i kval-handlingarna igen. Jannes grabbar gjorde en otrolig insats i hemmamatchen mot Spanien (2-1). Kulusevski, Helander, Lindelöf och Isak var fem plus hela bunten och strax där bakom skuggade bland annat Emil Forsberg. Grekland på bortaplan kommer däremot inte bara vara att städa av. John van ’t Schips mannar är precis som blågult utan förlust inledningsvis även om det bara studsat in kryss på grekernas konto. Svenska folket verkar fattar tycke för sitt landslag vilket bringar lite värde i västerled. Helgarderingen gör sig, vare sig vi vill eller inte, bäst i Aten.  

2. Polen – England 

I Polen har England en ypperlig chans att ta ett gigantiskt kliv till Qatar 2022. Southgate har coachat fram fem raka vinster för britterna och dessutom luftades massor med spelare i matchen mot Andorra i helgen. Polen känns som den enda tänkbara utmanaren i kampen om förstaplatsen i gruppen men på det hela taget väger polackerna en aning för lätt. Kollar vi historiskt så får vi backa bandet till 1973 (!) för att hitta en polsk viktoria inbördes. Kane och company fixar biffen i Warszawa. Spiktvåa.    

3. Nordirland – Schweiz 

En storspelande Yann Sommer räddade Schweiz hemma mot Italien i helgen. 0-0 i Basel sätter alpnationen i ett fint utgångsläge inför fortsättningen men spelmässigt måste i stort sett allt bli bättre jämfört med hur det såg ut i söndags. Nordirland håller såklart inte samma nivå som Europamästarna från Italien. Hemma i Belfast och framför sin högljudda publik finns ändå en uppsida hos Baracloughs mannar. Ganska svårtippat. Så som bongen är utformad är det absolut läge att plocka på med en del tecken här. Hela upp! 

4. Kosovo – Spanien 

Det var ett pressat Spanien som spelade hem tre viktiga poäng hemma mot Georgien i lördags. Luis Enrique och hans La Roja kunde, om än för stunden, andas ut en aning. Nu blir det däremot en tuffare uppgift. Kosovo har gjort en fin höstsamling och skördat fyra av sex möjliga poäng. Bland annat kunde Muriqi kvittera sent hemma mot Grekland nyligen vilket borde byggt på ordentligt med självförtroende hos Balkan-gänget. Denna Muriqi, till vardags i Lazio, måste Spanien se upp med! Tvåan är trolig men i jakten på trevliga skrälldrag är matchen i Pristina ett bra ställe att försöka jobba i megarensaren och därmed extra hjälp till Sverige. 1X2! 

5. Wales – Estland 

Utan Gareth Bale hade Wales varit ett ytterst tveksamt landslag för tillfället. Anfallaren från Madrid pressade in segermålet på stopptid mot Belarus och dessförinnan hade han även gjort dubbla mål på straff. Estland känns som en nation ungefär likvärdiga vitryssarna. Balterna slåss som vanligt i botten av gruppen när det kommer till denna typ av kvalspel och gör ingen speciellt glad. Massor med mål brukar det dessutom trilla in bakåt då försvarsspelet haft mer att önska i samtliga tre kvalmatcher. Ettan är givetvis första tecken att smacka dit men ska vi kunna få lite sprutt på utdelningen behövs krysset som komplement. 

6. Island – Tyskland 

En nytändning har det blivit inom det tyska landslaget sedan Löw lämnat uppdraget som förbundskapten och Hans-Dieter Flick tagit över sysslan. Armenien fick en rejäl fotbollslektion i Stuttgart efter Die Mannschafts 6-0-skalp. Island blir nästa gäng att få smaka på det tyska maskineriet. Ö-nationen känns på det hela taget som ganska svaga just nu och kommer inte vara med i kampen om andraplatsen när grupp J summeras. Det är svårt att motivera något annat än spiktvåan i Reykjavik.  

7. Belarus – Belgien 

Belgien flyger fram och kommer springa hem grupp E utan större darr på ribban. Efter 3-0 mot största konkurrenten Tjeckien ligger det mesta utstakat och klart. Qatar-VM är bara en handfull poäng bort. Tre nya pinnar kommer nationen plocka med sig från neutral matta i Kazan. Martínez herrar spelar på en extremt hög nivå för tillfället vilket inte minst samtliga mål som belgarna gjorde mot tjeckerna visar. Vitryssarna kommer såklart inte hänga med över 90 minuter. Trots att Lukaku är avstängd här så är tvåan helt odiskutabel på neutral plan i Ryssland.  

8. Nordmakedonien – Rumänien 

I samma grupp som Island och Tyskland huserar hittas också Nordmakedonien och Rumänien. Två herrskap som tillsammans med Armenien gör upp om andraplatsen bakom den tyska giganten. Rumänien har fått fin träff under de två första fajterna i detta kval. Två 2-0-segrar (Island och Liechtenstein) har rullat in på kontot men denna uppgift blir samlingens tuffaste. Värdnationen lirade som bekant EM i somras och har en riktigt fint mittfält med Elmas och Bardhi som fältherrar. Framåt finns vissa frågetecken efter att bland annat Pandev tackat för sig i landslaget men underifrån växer nya namn fram. Bland annat har 00:an Churlinov slitit till sig en starttröja. 1X inleder.    

Läktarens säkra: Belgien

Det är klasskillnad mellan Belgien och övriga lag i grupp E. Belarus är tillsammans med Estland dessutom svagaste länken och fick smaka på en 0-8:a i baken senast dessa gäng duellerade. Ny storseger att vänta. Bombtvåa! 

Läktarens skräll: Nordirland

Schweiz kom undan med blotta förskräckelsen mot Italien hemma och Nordirland borta blir en tuffare uppgift än vad alpnationen kanske tror. Ettan till strax över 20 procent är given att få med. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus