Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 9/1
Datum
09/01 - 2023
Matchstart
18:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Sverige - Finland
1x2
2. Oxford - Arsenal
2
3. Verona - Cremonese
x2
4. Bologna - Atalanta
1x2
5. Athletic Bilbao - Osasuna
1x2
6. Huesca - Albacete
1
7. Tondela - Penafiel
1x
8. Pachuca - Puebla
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 9/1 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 9 januari, 2023

Sveriges januariturné kombineras med klubbfotboll från England, Italien, Spanien, Portugal och Mexico på måndagens kupong. Kupongen i stort ser ut att bli tämligen rimligt streckad men fina skrälldrag från Algarve och Baskien kan förhoppningsvis krydda på utdelningen. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18:29

1. Sverige – Finland 

För den som inte aktivt följer Allsvenskan är det en anonym spelartrupp som Janne Andersson har till sitt förfogande under januariturnén. Flera spelare kommer göra sin landslagsdebut där endast kvartetten Ekdal, Kurtulus, Gustafson och Nyman sedan tidigare har landskamper under bältet. Den svenska förbundskaptenen har redan släppt sin startelva mot Finland och anmärkningsvärt är att 18-årige Hugo Larsson gör Samuel Gustafson sällskap på mittfältet. Mer landslagsrutin finns hos den finländska truppen där Robert Ivanov, Rasmus Schüller och Pyry Soiri enskilt har fler landskamper än hela det svenska landslaget. Det spelar givetvis en faktor och när ettan streckas upp till skyarna är det bara till att öppna upp plånboken och jobba in rensartvåan. Det kan vara värt att lägga en slant på tvåan på oddset på valfritt spelbolag.

2. Oxford – Arsenal 

En ensidig historia är sannolikt att vänta på Kassam Stadium. Att Arsenal har presterat på en ruskigt hög nivå i Premier League kan inte ha gått någon obemärkt förbi. Vårt fokus inför detta möte riktas dock till höstens Europa League-gruppspel då vi sannolikt kommer få se en startelva som efterliknar dessa. En grupp som “The Gunners” vann efter att ha inkasserat 15 poäng av 18 möjliga. Oxford är, på pappret, en enklare uppgift än lag som PSV och Bodö/Glimt och arrangören får sikta in sig på att hålla siffrorna nere. Bergtvåa!

3. Hellas Verona – Cremonese 

Ett ångestladdat jumbomöte stundar på Stadio Marc’Antonio Bentegodi där avsaknaden av en pålitlig målskytt har varit påtaglig hos bådadera. Cremonese är som följd segerlösa efter 16 spelade omgångar men gästerna har visat en del positiva tendenser och här finns tämligen goda förutsättningar att bryta den negativa trenden. Hellas Verona har nämligen varit helt under isen och arrangörens undermåliga säsong kommer inte som en blixt från klar himmel. De blågula tappade nämligen en handfull tongivande spelare under sommarens transferfönster och har inte lyckats fylla tomrummet som dessa efterlämnat. Tvåan inleder men bör inte lämnas allena.

4. Bologna – Atalanta 

Vi höjde ett varningens finger gällande Atalanta när Bergamoklubben radade upp en tio matcher lång förlustfri svit under säsongsupptakten. Spelmässigt motsvarade de blåsvarta inte höstens resultatrad och mycket riktigt har Gian Piero Gasperinis manskap hamnat i en formsvacka under vintern. Missförstå oss inte, gästerna besitter en hög kapacitet och har förmågan att utmana om en Europaplats men någon titelstrid kändes aldrig aktuell. Mot ett hemmastarkt Bologna, dock utan sin skyttekung Arnautovic, kan den negativa trenden mycket väl fortlöpa – vi helgarderar omgående.

5. Athletic Bilbao – Osasuna 

Det är ytterst sällan som Athletic Bilbao gör en dålig match här på San Mamés. Baskerna har snittat två poäng per match i sin hemmaborg under hösten och nog finns det individuell kvalitet i laget men det är kollektivet som övertygar. Osasuna ska med det sagt inte underskattas. Gästerna har radat upp solida prestationer mot topplagen denna säsong där det oavgjorda resultatet borta mot Real Madrid är ett intyg på de blårödas förmåga. Ett positivt resultat går inte att utesluta i Bilbao och om möjligheten finns ska samtliga tecken in på kupongen.

6. Huesca – Albacete 

Albacete har varit en frisk fläkt i Segunda División där ett hårt arbetande kollektiv har burit nykomlingarna till en plats på övre halvan. En placering som kommer bli klurig att bibehålla säsongen ut i en så pass konkurrenskraftig liga som den spanska andradivisionen. Under måndagen stundar en intrikat utmaning då ett hemmastarkt Huesca ska besökas. Arrangören har varit snudd på felfria i sitt försvarsspel framför sina hemmasupportrar och har byggt upp en åtta matcher lång förlustfri svit på Estadio El Alcoraz. En svit som torde förlängas denna afton. Vi tar ställning åt väst, på större system välkomnas krysset.

7. Tondela – Penafiel 

Tondela har tagit kryssbenägenhet till en helt annan nivå under hösten där tio av de inledande 14 omgångarna har slutat i delad ära. Bättre krävs givetvis för ett lag av värdarnas kaliber men blott ett nederlag är starka siffror. Mer finns att önska på offensiv väg där det trots allt finns kvalitet hos bland andra Telmo Arcanjo och Daniel Dos Anjos. Penafiel har ett respektabelt bortafacit men prestationerna har med det sagt inte reflekterat resultatraden. Vi håller Tondela som knappa favoriter och inleder därhän.

8. Pachuca – Puebla 

Kupongen avrundas i mexikanska Liga MX där vårens upplaga Clausura just har inlett. Pachuca tog hem höstens motsvarighet Apertura via en spektakulär insats i play off-spelet där Romario Ibarra tillsammans med målsprutan Nicolas Ibanez hade lekstuga. Även Puebla spelade till sig en playoff-plats men rök redan i kvartsfinalen där gästerna blev förnedrade av Club America. Pachuca är ett motstånd som inte faller “Los Camoteros” i smaken och när fint spelvärde finns att hämta västerled är spikettan ett faktum.

Läktarens säkra: Arsenal

Kvalitetsskillnad råder på Kassam Stadium där väntad rotation hos Arsenal inte ska förändra utfallet. Mikel Arteta luftade framgångsrikt truppen i Europa League under hösten mot klart tuffare motstånd. Spika tvåan och gå vidare.

Läktarens skräll: Finland

Januariturnén kommer inte vara resultatorienterad där flera av våra svenska framtidslöften kommer debutera för A-landslaget. Att ettan i skrivande stund nosar på 70 procent är vanvettigt. Riktigt fin rensartvåa.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus