Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 9/2
Datum
09/02 - 2023
Matchstart
18:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Lorient - Lens
x2
2. Braga - Benfica
2
3. Casa Pia - Nacional
1x2
4. Estoril - Boavista
1x
5. Twente - Ajax
1x2
6. Den Haag - GA Eagles
2
7. Queretaro - Club Leon
2
8. FC Atlas - Monterrey
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 9/2 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 9 februari, 2023

Coupe de France, Taca de Portugal och KNVB Beker täcker upp majoriteten av kupongen och får sällskap från Liga Portugal samt Liga MX. Fint spelvärde finns att hämta från flera håll där skrälldragen från Estadio Pina Manique, De Grolsch Veste och Estadio Jalisco förhoppningsvis kan höja utdelningen. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:44

1. Lorient – Lens 

Lens formkurva är nedåtgående med tre raka utan seger men det ska inte glömmas bort att “Les Sang et Or” endast har lämnat tomhänta från två matcher denna säsong. En växande skadelista är bidragande till formsvackan men gästernas kompakta försvarsspel är alltjämt en solid grund att luta sig tillbaka mot när avancemang ska säkras i Coupe de France. Lorient har i sin tur tappat konceptet efter en lovande säsongsinledning och någon förbättring lär vi inte få se under våren då tongivande Terem Moffi har lämnat för spel hos Nice. Spelbolagen tror på Lens och vi tror att X2 ska räcka för grön bock.

2. Braga – Benfica 

Braga studsade tillbaka från förnedringen mot Sporting genom att besegra Famalicao med 4-1 men prestationen i sig var inte lika övertygande som slutresultatet indikerar. Utöver tre poäng var Brumas debut glädjande och om Fenerbahce-lånet fortsätter på inslaget spår torde Vitinhas frånvaro inte bli påtaglig. En bättre laginsats kommer däremot krävas om ett formstarkt Benfica ska besegras i denna kvartsfinal. Med den form Joao Mario visar upp för närvarande ska “Örnarna” givetvis råda som favoriter på Estádio Municipal de Braga och stannar tvåan under 50 procent är spiken ett faktum.

3. Casa Pia – Nacional 

Casa Pia har varit en positiv överraskning i Liga Portugal denna säsong och ligger för tillfället på en imponerande femteplats. Formen sedan årsskiftet har däremot inte varit något vidare och värdskapet lär prioritera ligaspelet framöver där drömmen om Europaspel lever i högsta grad. I den föregående cupomgången vilade Filipe Martins ,Takahiro Kunimoto och Lucas Soares. Då “Os Gansos” ställs mot Boavista i ligaspelet redan på måndag torde truppen luftas även denna afton. På en vänstervriden bräda ska heltäckningsmattan fram.

4. Estoril – Boavista 

Vi stannar kvar i Portugal men på Estádio António Coimbra da Mota ska det spelas ligafotboll. Estoril befinner sig i en djup formsvacka där offensiven har lämnat mycket att önska och faktum är att arrangören har lämnat mållösa från fem av de senaste sex tävlingsmatcherna. Får “Kanariefåglarna” igång nytillskottet Cassiano kommer målskörden dock inte vara ett problem i samma utsträckning under våren. Boavista har i sin tur haft enorma problem på resande fot vilket får oss att ifrågasätta favoritskapet som riktas i österled. 1X prioriteras med hänsyn till spelvärde.

5. Twente – Ajax 

Alfred Schreuders sejour hos Ajax blev inte särskilt långvarig där 50-åringen tvingades lämna tränarposten i slutet av januari. Johnny Heitinga har tagit över i hans ställe och tränarskiftet har gett önskad effekt där “De Godenzonen” har besegrat Excelsior och Cambuur på övertygande vis. Detta blir dock den orutinerade tränarens första riktiga värdemätare när ett svårslaget Twente ska besökas. Värdskapet kliver in till detta möte med en tolv matcher lång förlustfri svit och har bland annat löst ett oavgjort resultat mot just Ajax i Amsterdam. Den hårt ansatta tvåan är knappast befogad och då är det den värdemässigt fina vänstersidan som är mest tilltalande. Helgardera och skrälljobb.

6. ADO Den Haag – Go Ahead Eagles 

Det rådde disharmoni hos ADO Den Haag när Dick Advocaat tog över rodret i slutet av november. Den tidigare tränaren Dirk Kuyt hamnade i dispyt med bland andra anfallsstjärnan Thomas Verheydt som praktiskt taget var inställd på en flytt under januarifönstret. 75-åringen lyckades dock övertala Verheydt att stanna och den målfarlige 31-åringen har sett riktigt fräsch ut sedan årsskiftet men här får arrangören klara sig utan sin skyttekung som är avstängd. Ett tungt avbräck vilket torde rendera i uttåg ur KNVB Beker. Go Ahead Eagles spelar till vardags i det nederländska finrummet och når gästerna upp till samma nivå som mot NEC Nijmegen är mycket vunnet. Tämligen trolig tvåa.

7. Querétaro – Club Leon 

Mexiko agerar slutdestination på denna kupong med två bidrag från Liga MX och vi inleder på Estadio La Corregidora. Querétaro står fortfarande utan seger när fyra omgångar av Clausura har avverkats. Föga förvånande sett till hur svaga arrangören var i höstens version Apertura där “Los Gallos Blancos” noterades för resultatraden 1-6-10. Club Leon brukar trivas i Querétaros sällskap och har inte lämnat tomhänta från något av de senaste åtta inbördes. Så torde inte bli fallet heller denna afton med anfallsstjärnan Lucas Di Yorio tillbaka från avstängning. Vi tar ställning åt öst.

8. FC Atlas – Monterrey 

Monterrey hade en riktigt fin höstsäsong även om det inte ville sig hela vägen. Kapaciteten finns onekligen där och gästerna har inlett Clausura starkt och kliver in till detta möte med fyra raka segrar i bagaget. FC Atlas är med det sagt ett kunnigt motstånd och brukar stå upp väl i inbördes möten där tre av de senaste fem har slutat i delad ära. Med Julian Quinones i strålande form ska arrangören knappast ses utan chans och ettan går inte att förbise till strålande värde. In med samtliga tecken!

Läktarens säkra: Go Ahead Eagles

Dick Advocaat har onekligen fått Den Haag på rätt spår men här får arrangören klara sig utan sin skyttekung Thomas Verheydt som är avstängd. Något Go Ahead Eagles ska ta tillvara på och säkra avancemang någorlunda komfortabelt. Fin värdspik.

Läktarens skräll: Twente

Ajax har fått en smakstart under nya tränaren Johnny Heitinga men nu höjs svårighetsgraden. Twente är i strålande form och har inte förlorat en tävlingsmatch sedan oktober månad. Här blir “De Godenzonen” på tok för hårt betrodda av spelarpoolen och det ska tas tillvara på. Jobba in kupongrensaren i västerled.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus