Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 9/7
Datum
09/07 - 2021
Matchstart
18:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Colombia - Peru
1x
2. Trollhättan - Vänersborg
1x2
3. Finn Harps - Waterford
12
4. St. Patrick’s - Derry City
1x2
5. Fylkir - Kópavogur
1
6. Cincinnati - Columbus
1
7. Londrina - Guarani
1x2
8. Vasco - Sampaio Correa
1
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 9/7 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 9 juli, 2021

Mycket trevligt Topptips får äran att inleda helgen. Inte mindre än fyra nattmackor serveras då tre besök i Brasilien ska göras och dessutom ett brännhett derby i USA och MLS. På den europeiska sidan levereras matcher från Sverige, Irland och Island. Vi drar igång med en bronsmatch från Copa América. Allt klart, häng med!  

Spelstopp: 18:44

1. Colombia – Peru 

Peru var i final förra Copa América-tävlingen och är nu i bronsmatch. Det är dags att ta Ricardo Gareca landsmän på allvar och även om brassarna över 90 minuter var bättre i semifinalen fanns ändå en eller ett par fina chanser till kvittering. Colombia fick å sin tur på läppen av Argentina i semin. Straffläggning krävdes för att skilja nationerna åt där “kaffeodlarna” till slut vek ner sig. Bronspengen vill med säkerhet colombianerna nypa och med 1X ska vi stå rätt stadigt i den brasilianska huvudstaden.  

2. FC Trollhättan – Vänersborgs IF 

Derbydags i Division 1 Södra. Trollhättan är med i toppen av serien och bråkar men kliver ändå in till denna batalj med små frågetecken svävandes över sig. Ett vanligtvis målglatt hemmalag har inte fått till det i toppmatcherna mot Oskarshamn och Utsikten. Nu blir det ytterligare ett prov för FCT. Vänersborg ser rätt trevliga ut och har dessutom vunnit merparten av sina bortamatcher i ligan. Engjell Ramadani är i otrolig form och har kapaciteten att sänka sitt forna gäng. En hårt spelad etta ska givetvis garderas. Gärna hela vägen över.  

3. Finn Harps – Waterford 

Efter en fruktansvärd start på säsongen har Waterford tagit sig en aning i kragen och grejat poäng eller segrar i tre av de fem senaste matcherna. Det innebär att John Birchams mannar har häng på framförallt fredagens opponent Finn Harps. Hemmalaget är rejält på dekis. En seger på tio försök sedan början av maj är en hemsk trend. Dessutom har ett par pjäser valt att lämna klubben varav trotjänaren Tony Mcnamee är en av dessa. Gästerna har kryssat vid ett av 19 tillfällen och då besökarna i första hand jagar trepoängare intresserar tvåan mer än krysset. Etta-tvåa känns därför som ett stabilt val på Finn Park.  

4. St. Patrick’s – Derry City 

I Dublin ska vi jobba skräll! St. Patrick’s må vara ligans kanske allra vassaste hemmalag men mot Derry finns en hel del bekymmer att notera. Inte mindre än tre avstängningar ståtar huvudstadslaget med då backresarna Bermingham och Desmond samt tidigare West Ham-junioren Alfie Lewis är avstängda. Derry City inledde ligaspelet bedrövligt och gick segerlösa från de sex första fajterna. Därefter har klubben växt in i säsongen och bara förlorat en av de tio senaste. Senast lagen möttes slutade matchen 2-2 och det här kan absolut bli en ny batalj där City löser poäng. Alla tecken rekommenderas där tvåan troligen kommer bli ett lysande skrälltecken.

5. Fylkir – Kópavogur 

På Island är det dags för Fylkir och Kópavogur att spela match i den elfte omgången. Inget av lagen har rosat någon större marknad men värdklubben från Reykjavik har ett par rätt trevliga prestationer på hemmaplan i bagaget. Noterbart är också att Arnor Borg Gudjohnsen, halvbror till Eidur Gudjohnsen, var tillbaka i senaste ligamatchen efter skada och gjorde lagets enda mål i 1-1-mötet mot serieledarna Valur. Gästerna från utkanten av huvudstaden är fortsatt segerlösa på bortaplan och lär också så vara efter denna kamp. Ettan upp till åtminstone 50 procent får klara sig ensam.  

6. Cincinnati – Columbus 

Ohio, USA härnäst och något så härligt som ett derby! Cincinnati ställs mot de regerande mästarna från Columbus som kommer hit rejält vingklippta. Vill det sig riktigt illa kommer inte mindre än en hel startelva befinna sig utanför spel. Däribland fem gubbar som är på landslagsuppdrag. Bland annat målvakten Eloy Room samt viktiga striken Zardes. Därutöver är superveteranen Wright-Phillips fortsatt skadad. Hemmalaget står också utan ledande gubbar och har en del bekymmer. Både Alan Cruz och Ronald Matarrita är iväg med Costa Rica. Lägg därtill 100-miljonersmannen Brenner som värvades för att bli en ny målkung. Så har det inte blivit då endast ett mål, på straff, kommit från den tidigare Sao Paulo-stjärnan. Med tanke på förutsättningarna som ändå råder är det inget snack om att hemmalaget ska stå som favoriter. Ettan är given att måla ner som första tecken.    

7. Londrina – Guarani 

Nykomlingen Londrina har haft stora bekymmer med att etablera sig i den tuffare Série B-miljön i Brasilien. Klubben har endast vid ett tillfälle fått smaka segern sötma under ligavåren då Vitória kunde besegras på bortaplan. Nu ställs Roberto Fonseca och hans mannar mot ett mycket tufft motstånd. Guarani har visat att laget blir att räkna med i år och kommer närmast från en 4-1-skalp mot Brusque. Som alltid i Brasilien väger dock hemmaplansfördelen tungt. Med risk för att tvåan streckas på en aning hårt dessutom är det helt klart läge att plocka fram stora garderingpennan.   

8. Vasco da Gama – Sampaio Correa 

Vasco da Gama fick ta hissen ner till Série B efter svag ligasäsong i finrummet i fjol. Med spetsspelare som Germán Cano kvar i truppen och nyförvärv som Marquinhos Gabriel finns hoppet om en snabb återkomst. Tre raka vinster hemma i Rio har det blivit och nu finns finfint läge till en fjärde skalp. Sampaio Correa har sedan återkomsten till andradivisionen i fjol varit med i toppen och fajtats. Bortaspelet är emellertid en liten akilleshäl och mot denna typ av motstånd ska de gulgrönröda väga en aning för lätt. Ettan kan med gott samvete singlas upp till åtminstone 55 prollar.   

Läktarens säkra: Vasco da Gama

Hemma är klassikerlaget från Rio de Janeiro bra och ska, trots tufft motstånd, i form av Sampaio Correa ändå kunna lösa en skalp. Bra etta. 

Läktarens skräll: Vänersborg

Ett derby kan absolut leva sitt egna lilla liv och i Trestad ska inte Trollhättan gå säkra. Tvåan är ett fenomenalt tecken som självklart ska spelas.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus