Speltips

Match/event
Topptipset- Torsdag 9/9
Datum
09/09 - 2021
Matchstart
18:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Brasilien - Peru
1x2
2. Argentina - Bolivia
1x
3. Colombia - Chile
1
4. Uruguay - Ecuador
1
5. Paraguay - Venezuela
1x2
6. Slavia Prag - Arsenal
x2
7. Benfica - Twente
1x2
8. Breidablik - Osijek
1
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 9/9 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

VM-kvalveckorna sjunger på sista versen men innan klubblagsfotbollen på allvar ska ta vid grottar vi ner oss i fem fajter från det sydamerikanska kvalet. Poängchans för både Peru och Venezuela finns vilket känns viktigt i kampen om att få upp utdelningen något. Kupongen avslutas med tre kamper från damernas Champions League-kval. Här kliver Breidablik in som ett finfint spikdrag samtidigt som Arsenals favoritskap är en aning högt. Allt är klart, dags att sätta fart!

Spelstopp: 18:29

1. Brasilien – Peru 

Neymar och Messi fick inte kicka boll mot varandra i helgen. Brasiliens “Tegnell” med stab klev nämligen in på planen i Sao Paulo och stoppade spelet. En fullkomligt osannolik handling som mynnade ut en dryg timmes väntan innan alla kunde gå hem. I Recife ska det däremot spelas match. Brassar mot peruaner är det som gäller. En dust som på förhand ser en aning ojämn ut men skenet kan faktiskt bedra. Peru är ingen nation som viker ner sig bara sådär och flera fina toppar finns i bortalaget. Lapadula med trion Carrillo-Flores-Cueva runtomkring är en ypperlig kvartett att ha framåt som mycket väl kan pressa sig igenom till en del målchanser. Hela upp och jobba knall från öster.

2. Argentina – Bolivia 

Det blev pannkaka av allting i helgen. Som tidigare nämnt fick aldrig Argentina chansen att utmana Brasilien på bortabana på grund av coronaregler. En fyrling herrar (Lo Celso, Buendia, Romero, Martinéz) har alla fått lämna truppen inför den sista matchen denna samling. Bolivia hemma i Buenos Aires är vanligtvis en munsbit. Gästerna är kontinentens överlägset svagaste lag när det kommer till matcher utanför La Paz och har heller aldrig vunnit på argentinskt mark mot “La Albiceleste”. Med detta sagt är ändå ett kryss i krokarna runt fem procent alldeles för kul att inte testa. Speciellt med tanke på hur denna bong i övrigt är komponerad. 1X således.   

3. Colombia – Chile 

Colombia kommer från två raka kryss och med kännbara avbräck i fören som Zapata och Muriel är “Kaffeodlarna” en aning tunna. På hemmamark i Barranquilla traskar ändå colombianerna ut som favoriter. Chile är också utan en rad viktiga pjäser. Bland annat är saknaden av Alexis Sánchez och Eduardo Vargas stor till denna fajt och spelet under egentligen hela kvalet har sett skakigt ut. Ettan är på det hela taget trolig och upp till 55 procent finns ingen anledning att tvivla på värdnationen. 

4. Uruguay – Ecuador 

Ecuador gör ett bra kval och har efter åtta matcher lagt beslag på tredjeplatsen i kvalet strax bakom Brasilien och Argentina. När dessa herrskap slogs om pinnar i Quito under förra hösten vann de gulblåröda med 4-2. Andra förutsättningar denna gång. Hemmaplan i Sydamerika betyder i många fall allt och kollar vi historiskt så finner vi ingen bortaseger för Ecuador överhuvudtaget på uruguayansk mark. Att dessutom Junior Sornoza synade rött i förra matchen mot Chile gör inte saken bättre nu i och med den avstängning som väntar. Ettan är klart spikbar så länge den stannar strax under 55 procent.   

5. Paraguay – Venezuela 

Kvällens bästa skrällchans finner vi i Asunción. Venezuela är visserligen jumbo i kvalet men har ändå ett lag som absolut kan vara med och störa nationer som Paraguay. Flera spelare av klass saknas också i hemmadressen. Bland annat är Almirón och Gómez borta. Tilläggas bör att värdnationen dessutom gjorde en slätstruken historia spelmässigt mot Colombia men lyckades ändå få med sig en pinne i förra kvalomgången. Tätt, jämnt och målfattigt brukar det bli mellan dessa gäng på slutet. Ingen anledning att snåla med tecken. 1X2 gäller. 

6. Slavia Prag – Arsenal

På europeisk mark ska vi titta till tre matcher från Champions League-kvalet på damsidan. Arsenal hade inga bekymmer att lösa en 3-0:a hemma mot Slavia Prag föregående vecka och nu ska Jonas Eidevall och hans gäng besöka Prag för att klubba in den sista spiken i kistan. Slavia är en bjässe inom den tjeckiska damfotbollen med bland annat fem ligaguld de senaste åtta åren. Nivåskillnaden mellan tjeckisk och engelsk fotboll är väldigt stor men under rådande förutsättning med tre plusmål att gå på och kanske även en mindre rotation hos brittiskorna känns i alla fall krysset som ett kul tecken att få med tidigt som komplement till tvåan.   

7. Benfica – Twente 

Väldigt oviss kamp att vänta i Lissabon. Twente klev in i detta dubbelmöte som favoriter men kunde inte förvalta den första matchen på ett bättre sätt än ett 1-1-resultat. Spännande värre lär det därför bli i Portugal. Benficas damer har ett färskt ligaguld i ryggsäcken och ett lagbygge som ser ganska intressant ut. Bland annat finns ett par brasilianskor som gör skillnad samt rutinerade landslagspjäser som Silvia Rebelo och Carole Costa. När både odds och streck ser ut att spela i symbios finns ingen anledning att tveka. Hela upp från första möjliga stund. 

8. Breidablik – Osijek 

Osijek skrällde hemma i Kroatien då storfavoriten Breidablik endast fick med sig ett 1-1-resultat hem till ön. Värdklubben från vulkanön är 18-faldiga mästare i hemlandet vars bästa insats i Europa var säsongen 2006/07 då en kvartsfinalplats i Champions League bärgades. Ska Breidablik ta sig till gruppspelet krävs en betydligt bättre insats än senast och det finns inget som tyder på något annat heller. Albertsdottir, Antonsdottir och Tomasdottir med flera är klass där samtliga spelar landslagsboll till vardags för Island. Lägg därtill en toppstriker i amerikanskan McCarty så finns nycklarna till en seger med minst ett par bollar. Osijek orkar inte över 90 minuter. Banketta!  

Läktarens säkra: Breidablik

Det ska vanligtvis råda klasskillnad mellan Breidablik och Osijek. Något som svenska folket tydligen inte riktigt anser. Ettan kan mycket väl stänga i krokarna runt 60 procent och då är det en alldeles strålande spik på denna bong.

Läktarens skräll: Venezuela

Paraguay imponerade inte i 1-1-mötet med Chile och mot Venezuela blir det alltsom oftast jämna bataljer. Högersidan är ett inslag som självklart behövs i jakten på större stålar. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus