Speltips

Match/event
Tre Kronor - Lettland - 10/2
Datum
10/02 - 2022
Matchstart
05:10
Spelbolag
Spel
Tre Kronor -1,5
Odds
1,82
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Tre Kronor – Lettland – 10/2

Ishockey OS Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 9 februari, 2022

Under onsdagen inleddes herrarnas OS-turnering i ishockey. I öppningsmatchen besegrade Ryssland Schweiz med 1-0 och i den senare fajten chockade OS-debutanten, Danmark, Tjeckien då man lyckades vinna med uddamålet 2-1 efter att rutinerade Frans Nielsen gjort det matchvinnande målet. Tidigt under torsdagsmorgonen är det dags för vårt kära Tre Kronor att premiärspela då man ställs mot Lettland.

Revanschsugna efter VM

Tre Kronors senaste stora mästerskap, VM i Lettland, vill man helst glömma. Det blev nämligen ett stort fiasko då man missade slutspel efter att bland annat förlorat mot Belarus och Danmark. Under årets olympiska spel i Kina är därför revanschlustan stor. Inte minst för Johan Garpenlöv.

Sverige har hamnat i en lurig grupp, där man ställs mot Finland, Slovakien och Lettland. Dock möter man omgående Lettland, som på pappret är gruppens sämsta lag. Det är således en perfekt möjlighet att inleda mästerskapet med en vinst och få in gott självförtroende i laget.

Lagbygget ser stabilt ut, även om det saknas en hel hög av Sveriges bästa spelare då NHL vägrat släppa sina spelare till mästerskapet. Trots det ska Tre Kronor ses med goda chanser att gå långt och tävla om en medalj. Truppen känns verkligen som ett ”lag”, där var och en kommer göra jobbet för varandra. Det kommer man oftast långt på.

Halvlurig motståndare

Lettland har tagit stora kliv framåt i sin ishockeyutveckling och är absolut inget lag man kör över med 5-6 mål längre. De stretar på bra och skrällar lite då och då.

Den lilla nationen är rankade sist i grupp C och slår således ur underläge. Ingen förväntar sig att laget skall vinna någon match, vilket å andra sidan kan tala för letterna.

Nationen har förlorat tre raka matcher inför de olympiska spelen. Man föll med 1-2 mot Schweiz och 2-6 mot Slovakien i december och 1-5 mot Danmark i mitten av november. Det är mindre bra resultat, men sen var det också i träningsmatcher. OS är något helt annat.

Dagens speltips

Sverige -1,5 – finns bland annat hos Expekt till 1,82.

Givetvis skall Tre Kronor vara favorit här och har ett klart bättre lag på pappret. Dock är alltid ett OS ett OS och en premiärmatch en premiärmatch. Det blir inte en enkel uppgift, men om Sverige stämplar in och inte underskattar sin motståndare skall detta sluta med en premiärvinst. Förmodligen med ett par mål. Det vore såklart en jätteskräll om Lettland vinner. Men möjligheten finns. Vi såg ju vad Danmark gjorde mot Tjeckien i deras premiärmatch. Sverige och Lettland har mötts 24 gånger, där Tre Kronor vunnit 21, spelat en oavgjord och förlorat två efter straffar. Lettland har således ALDRIG besegrat Sverige under ordinarie speltid. Det lär inte ske nu heller. Jag tror på 3/4-1.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juni, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x