Speltips

Match/event
UFC 273
Datum
10/04 - 2022
Matchstart
04:00
Spelbolag
Spel
Trippel - tiden går inte ut (Burns vs Chimaev), Ö1.5 ronder (Sterling vs Yan) & Volkanovski vinner (Volkanovski vs Zombie)
Odds
1,85
Rygga Spelet
Speltips UFC

UFC 273 10/4

MMA Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 8 april, 2022

Ett efterlängtat UFC event är äntligen här. Det handlar om tre episka fighter vi har att se framemot. Inte minst den svenska Khamzat som äntligen ska slåss igen, och denna gång mot nummer två rankade Gilbert Burns. Detta kommer bli Khamzats överlägset tuffaste fight i hans karriär hittills, skulle han vinna denna så börjar han definitivt närma sig en fight för titeln. Extremt spännande event!

Gilbert Burns vs Khamzat Chimaev

Den lovande svensken Khamzat Chimaev ska ta sig an sin tuffaste motståndare hittills i form av nummer två rankade Gilbert Burns. Khamzat har snabbt blivit en stjärna inom MMA-världen och då framförallt UFC efter hans senaste fight. Många har länge velat att han ska få en fight mot någon topprankad fighter och den dagen är äntligen här. Det finns bara två stycken fighters som är högre rankade än Burns och det är Colby Covington och mästaren Kamaru Usman. Khamzat ses av många som en framtida mästare och det kommer bli upp till bevis imorgon natt hur han stås mot dom absolut bästa i hans viktklass. 

Burns är verkligen en modig man då det sägs att få fighters har velat slåss mot Khamzat efter hans dominans i hans fyra första UFC-matcher. Men Burns är inte rädd för någon och har redan slagits mot divisionens absolut bästa. Trots att Burns är rankad tvåa i divisionen så står han som en stor underdog, vilket egentligen är ganska sjukt, men Khamzat har verkligen imponerat det tar jag inte ifrån han.

Aljamain Sterling vs Pjotr Yan

Nästa fight på kortet är en titelmatch och en returmatch mellan nuvarande mästaren Sterling och Pjotr Yan. Dessa två slogs förra året och då vann Sterling efter att Yan använde ett olagligt slag i form av ett knä mot huvudet när Sterling hade knäna i backen vilket inte tillåts. Yan hade vunnit den matchen överlägset ifall att det inte hade inträffat. Olyckligtvis så förlorade Yan då titeln på ett av de värre sätten man kan förlora sin titel på. Men efter det så gick Yan och slogs mot Cory Sandhagen och vann den matchen överlägset och blev interm champion efter att Sterling var för inaktiv. 

Sterling har inte slagits sedan dessa två möttes sist och jag tror starkt på att de mer aktiva fighters har större chans att vinna än de inaktiva. Bortsett från det så är Yan en betydligt bättre fighter och hade som sagt vunnit den senaste matchen mellan dessa två ifall att det inte var för det olagliga knät.

Alexander Volkanovski vs Korean Zombie

Sista fighten på eventet är även det en titelmatch mellan mästaren Alexander Volkanovski och Jung Chan-Sung även kallad The Korean Zombie. Denna match skulle egentligen varit mot Max Holloway som tyvärr behövde dra sig ur på grund av skada. Så Korean Zombie hoppade in istället och får sig en chans för titeln. Men det råder stor skillnad mellan dessa två fighters och realistiskt sett så är det alldeles för tidigt för Zombie att ta sig an Volkanovski. Zombie har t.ex förlorat mot Brian Ortega som Volkanovski försvarade sitt bälte mot senast förra året i september. 

Bortsett från det så har inte Zombie vunnit mot någon riktigt stor fighter fram tills nu men fick sig ändå en chans mot mästaren. Och han bör räkna med att det kommer bli hans enda då han är 35 år gammal och förlorar han imorgon så kommer han nog inte få en till chans innan hans karriär tar slut. Så kanske extra motivation för Zombie som dessutom har inget att förlora, samt ingen press på sig då han inte ens skulle var här från första början. Men intressant fight detta med såklart.

Speltipset för UFC 273

Eftersom att det var så många bra fighter i detta event så blir det lite speciellt denna gång med speltipset. Jag har valt att köra en trippel med alla matcher inkluderade, speciellt då favoriterna i samtliga matcher står på för tok lågt odds för att det ens ska vara spelvärt. Så att köra en trippel inför detta event kändes betydligt värdare. I den första matchen mellan Burns och Khamzat väljer jag att tiden inte kommer att gå ut. För Sterling mot Yan så tar jag att det går över 1.5 ronder. Och i den sista så tar jag Volkanovski att vinna. Så speltipset blir då Burns vs Khamzat (tiden går inte ut), Sterling vs Yan (Ö1.5 ronder) och Volkanovski vs Zombie (Volkanovski vinner) till oddset 1,85 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
april, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x