Speltips

Match/event
IF Elfsborg - Varbergs BoIS
Datum
19/04 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Elfsborg
Odds
2.12
Rygga Spelet
Speltips fotboll

Varbergs BoIS – Elfsborg 19/4

Allsvenskan Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 15 april, 2021

Allsvenskan är äntligen igång och efter en spännande första omgång riktar vi nu blickarna mot Påskbergsvallen i Varberg där jag tycker mig hittat ett fint spel, nämligen Elfsborg att vinna mot Varbergs BoIS. Elfsborg som förra säsongen knep det stora silvret bakom guldvinnande Malmö FF stod för en stark säsong när man överraskade de flesta experter och fans. Nu har man fått ännu en försäsong med Jimmy Thelin vid rodret och truppen ser intressant ut. Annat är det i Varbergslägret där ruljangsen på spelare varit enorm under vinterhalvåret. Lägg därtill att lagets skyttekung från förra säsongen, Astrit Selmani, lämnat för Hammarby och det är uppenbart att västkustlaget kommer få slita för att hänga kvar i Allsvenskan.

Elfsborg – Ett lag att räkna med

Elfsborg landade in på en imponerande andraplats i tabellen förra säsongen, 9 poäng bakom Malmö FF. Jimmy Thelin har nu varit i klubben under tre säsonger och efter ett par jobbiga första år verkar han äntligen hittat rätt. Elfsborg förlorade endast tre matcher förra säsongen och hade det inte varit för de 15 oavgjorda matcherna hade man kunnat utmana Malmö FF om guldet. Sivert Nilsen, Gustav Henriksson och Rami Kaib är de främsta namnen som lämnat under vintern. Förstärkning har dock hämtats in, främst i defensiven, samtidigt som de offensiva pjäserna är de samma som förra säsongen. Förutsättningarna finns på plats och med en bra säsong i ryggen finns goda möjligheter för Elfsborg att imponera även denna säsong.

Den tuffa andra säsongen

De flesta experter och tyckare var överens om att Varbergs BoIS skulle åka ur förra säsongen. Så blev inte fallet utan laget klarade sig kvar med relativt god marginal. Anledningen till detta? Astrit Selmani. Anfallaren stod för 15 mål och 6 assist förra säsongen, en tredjedel av lagets totala målskörd. Nu har han, tillsammans med ett gäng andra spelare, valt att söka sig vidare och det kommer såklart bli tydligt när Varberg jagar Allsvenskt kontrakt. Mot Elfsborg skiljer det klasser på i stort sett varje position, och även om Påskbergsvallen är ett ställe där Varberg skrällt förut så är det skillnad på laget i år jämfört med tidigare.

Speltips:

Med den klasskillnad som är mellan lagen och Elfsborgs föregående säsong i ryggen tror jag detta blir för tufft för Varbergs BoIS. Seger för Elfsborg spelas och finns för tillfället till fina 2.12.

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x