Speltips

Match/event
Västerås - Mora - 17/12
Datum
17/12 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Västerås FT
Odds
1,66
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Västerås – Mora – 17/12

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 17 december, 2021

Under fredagskvällen stundar det full omgång i HockeyAllsvenskan till alla hockeyälskares stora förtjusning. Vi kommer bland annat få ett glödhett toppmöte mellan Björklöven – MODO, ett mycket viktigt bottenmöte mellan Vita Hästen – Troja/Ljungby och en högintressant fajt mellan formstarka Västerås och Mora. Vi har valt att rikta blickarna mot den sistnämnda matchen.

Seriens bästa lag

Västerås går från klarhet till klarhet och återfinns numera på en fjärdeplats i tabellen efter att ha spelat in 48 poäng på 25 matcher. Man är endast en poäng bakom trean Björklöven och har sju poäng upp till serieledning, vilket inte alls är någon omöjlighet att uppnå.

Formen är det dessutom inget fel på. Faktum är att man är seriens bästa lag sett till de 15 senaste omgångarna då man spelat in flest poäng i HockeyAllsvenskan. I skrivande stund har man fem raka trepoängare och verkar, för tillfället, vara ostoppbara. Under perioden har man bland annat kört över HV71 på hemmaplan med hela 7-2.

Just på hemmais är Västerås allt som oftast ruskigt bra och årets säsong är inget undantag. Inför kvällens möte med Mora har laget vunnit sju (!) raka hemmafajter, samtliga efter ordinarie speltid. Bortsett från 3-2-vinsten mot AIK senast har övriga matcher vunnits med åtminstone en tremålsmarginal, vilket såklart är ytterst imponerande.

Målsnåla Mora

Moras säsong har varit lite upp och ned, men man verkar till slut ha hittat rätt och fått lite kontinuitet i gruppen. Inför fredagskvällens fajt ligger man på en okej niondeplats efter att ha spelat in 31 poäng på 25 matcher.

För tillfället har man en ganska bra form då man segrat i fyra av sina sex senaste. Dock har de båda förlustbataljerna kommit under de fyra senaste omgångarna, där man bland annat torskat hemma mot Tingsryd med uddamålet 1-2. Allra senast besegrade man HV71 med 4-3 efter straffar. Jönköpingslaget är dock väldigt skadedrabbat och har ett sargat självförtroende.

Dalmasarna spelar, för stunden, väldigt tajta och målsnåla matcher. Bortsett från fajten senast mot HV71 har tolv (!) raka matcher innehållit maximala fem mål. Sett till de 13 senaste omgångarna har man faktiskt gjort minst mål i hela serien. Vill man besegra Västerås på bortais lär det krävas åtminstone 3-4 mål. Just fyra mål i en och samma match har Mora endast gjort i en av sina 13 senaste.

Dagens speltips

Västerås FT testas i afton. Spelet finns till 1,66 hos Bethard. Västerås är, som tidigare nämnt, seriens formstarkaste lag sett till de 15 senaste matcherna. Vidare kommer man från fem raka trepoängare och hela sju (!) trepoängare i följd på hemmais, där sex av fajterna dessutom vunnits med minst en tremålsmarginal. Det är fina papper. Mora å sin tur har spelat upp sig på slutet, men brukar vara lite sisådär på resande skridsko. Vidare har dalmasarna problem med målskyttet, vilket inte är bra då målglada Västerås stundar. Dessutom har kvällens hemmalag ett ramstarkt försvar och har faktiskt bara släppt in sju mål på sina sju senaste hemmamatcher. I tre av fajterna, under den nyss nämnda perioden, har man tillika hållit nollan. Mora kan säkert bjuda upp till dans, men visst grejar till slut Västerås det här.

Bethard
100% upp till 1000 kr
  • Live Odds
  • Oddsboost
  • Fantasy Sports
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Bethard
Lanserat:
januari, 2018
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.6/5
Introduktion
Bethard är en ny aktör som sedan 2018 storsatsar på att bli en av de största på marknaden. Vilket syntes när man under tidigt 2018 valde att signa Zlatan Ibrahimovic som en av deras frontfigurer som numera även är delägare i bolaget. I denna recension kan du läsa mer om Bethard.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1000 kr
Omsättningskrav: 4x