Speltips

Match/event
Västerås - Västervik - 11/1
Datum
11/01 - 2023
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Västerås FT
Odds
1,65
Rygga Spelet
hockeyallsvenskan

Västerås – Västervik – 11/1

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 11 januari, 2023

Dessvärre spelade Frölunda – Luleå 2-2 under gårdagen, vilket betyder att Frölunda FT inte hittade hem. Nu är vi inne i en formsvacka, men den skall vi försöka ta oss ur redan i afton då vi bjuds på ett intressant allsvenskt möte mellan Västerås – Västervik.

Poäng i tre raka

Västerås har haft det tungt under säsongen och ligger först på en tiondeplats i tabellen. Dock är man bara fem poäng efter sjuan och nio poäng ifrån en direktplats till kvartsfinal. Vidare är man endast en pinne före Vita Hästen och Kristianstad samt fyra poäng ifrån en negativ kvalplats.

Efter flera förluster i följd bröt man sin dystra svit för en vecka sedan då man tvålade dit Djurgården på bortaplan med 4-2. Västerås har nu tagit poäng i tre raka matcher, trots att två av tillställningarna slutat med nederlag.

Normalt sett brukar Västerås vara starka hemma, men under den här säsongen har man inte alls fått spelet att stämma. Kanske vänder det under 2023, för mycket sämre kan det knappt gå.

Tufft utgångsläge

Det råder kris i Västervik. Smålänningarna ligger sist i HockeyAllsvenskan efter att man endast spelat in 31 poäng på 32 matcher. Med den poängnoteringen har man åtta poäng upp till säker mark.

Även rent ekonomiskt har Västervik det tufft. Föreningen kämpar för fullt för att rädda laget. Bland annat har man tvingats sälja succéspelarna, Marcus Vela och Daniel Brickley. Båda har lämnat för den överlägsna serieledaren, MoDo.

Trots motgångarna har Västervik vunnit en del på slutet. Segrarna har dock kommit på hemmais. På resande skridsko är man något helt annat. Faktum är att man blivit nollade i fyra raka bortamatcher och endast vunnit en av sina åtta senaste på bortais. Samtliga nederlag har dessutom kommit efter ordinarie speltid och i sex av fallen med +2 mål.

Dagens speltips

Västerås FT synas. Spelet finns bland annat hos Expekt till 1,65. Insats: 3 units.

Dessa båda lag möttes senast i en match som Västervik vann med 4-3 efter straffar. Då spelade smålänningarna på hemmaplan, där man är betydligt bättre än på bortais. Västerås verkar vara på gång då man tagit poäng i tre raka matcher och bland annat besegrat Djurgården på Hovet med 4-2. I afton lär man vara ruskigt revanschsugna efter förlusten senast och är det något lag man skall slå så är det jumbon och krisande Västervik.

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juni, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x