Speltips

Match/event
Växjö Lakers - Brynäs IF
Datum
19/02 - 2022
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Växjö FT
Odds
1,82
Rygga Spelet
Speltips SHL

Växjö – Brynäs – 19/2

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 19 februari, 2022

Under lördagen rullar SHL vidare med fem matcher. Här synar vi Växjö – Brynäs.

Uppretat Växjö

Numera återfinns Växjö på en sjundeplats i tabellen med 61 poäng på kontot. Mittentabellen är otroligt jämn och Lakers är endast två poäng bakom sexan Färjestad och femman Örebro. Vidare är man endast två poäng före åttan Leksand och har ett fyrapoängsförsprång på nian Oskarshamn.

Senast fick Växjö se sin segersvit på två matcher brytas då jumbon Djurgården körde över smålänningarna med 6-2 på Hovet. Det nederlaget var såklart ruskigt sur och räkna med att Lakers lär vara rejält påkopplade och revanschsugna inför kvällens hemmamatch mot Brynäs.

Just på hemmaplan brukar Växjö allt som oftast göra bra i från sig. Man har också vunnit fem av sina sju senaste fajter i VIDA Arena efter att man bland annat besegrat Färjestad och Örebro under perioden. Kvällens hemmabatalj blir dessutom den första sedan restriktionerna hävdes, så räkna med en kokande hemmaborg.

Äntligen på slutspelsplats

Brynäs säsong har inte varit allt för bra, men under den senare tiden har man spelat upp sig och faktiskt krånglat sig till en slutspelsplats då man spelat in 58 poäng på 38 matcher. Dock är man endast en poäng före elvan Linköping.

Gävlelagets form är god då man segrat i fyra av sina sex senaste fajter. Allra senast slog man dessutom formstarka Örebro med uddamålet 2-1. Nu när laget äntligen tagit sig upp på den tionde- och sista slutspelsplatsen kommer man såklart göra allt för att behålla den och kanske rentav fortsätta avancera uppåt. Man är faktiskt ”bara” tio poäng efter Lakers.

Även om det gått bättre på bortais under den senare tiden är fajter på resande skridsko inte Brynäs melodi. Faktum är att man spelat in tredje minst poäng på bortaplan i SHL under säsongen. Det är aldrig ett gott tecken. Inte om man vill ta sig till slutspel och tävla om SM-guldet.

Kvällens speltips

Växjö FT – Finns bland annat till 1,82 hos Expekt.

Brynäs har gjort det bra på slutet och skall absolut inte underskattas. Dock brukar Sam Hallams mannar inte göra två dåliga matcher i rad och med tanke på att man föll med hela 2-6 mot jumbon Djurgården senast lär man vara rejält påkopplat i afton. Dessutom kommer folket strömma till VIDA Arena och skapa en härlig inramning och atmosfär. Vidare trivs Brynäs inte alls bra på resande skridsko och framför allt inte mot Lakers. Faktum är att Växjö vunnit TOLV (!) raka hemmamatcher mot kvällens motståndare. Det är smått otroliga siffror. Inkluderar man bortamatcher har Lakers vunnit åtta av de nio senaste inbördes mötena. I afton räknar jag med ny Växjö-seger.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x