Speltips

Match/event
Växjö Lakers - Brynäs IF
Datum
29/09 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Växjö FT
Odds
1,84
Rygga Spelet
Speltips SHL

Växjö – Brynäs – 29/9

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 29 september, 2022

Frölunda lyckades besegra Växjö med betryggande 3-1 senast, vilket gjorde att Frölunda FT till 1,91 hittade hem. Formen är således fortsatt stabil. Under torsdagskvällen stundar full omgång av SHL, där vi bland annat bjuds på ett ovisst Skånederby i Ängelholm. Dock väljer jag återigen ett spel från en Växjö-match. Laget jobbar nämligen ofta med långa sviter mot enskilda motståndare. Nedan kommer ni förstå vad jag menar.

Starkt hemmalag

Växjö har kanske inte riktigt fått den starten man önskat på årets säsong. Det har nämligen endast blivit en vinst på fyra matcher och laget ligger på en blygsam elfteplats i tabellen.

Som så många säsonger tidigare går Lakers starkt hemma och mindre bra borta. Hittills har man bara spelat en match i VIDA Arena och i den pulveriserade man Timrå och vann till slut med 4-0. Segersiffrorna var dessutom i underkant. På bortaplan har det blivit förlust i tre av tre matcher.

Normalt sett är Växjö ett av Sveriges absolut bästa lag, när det kommer till hemmaplan. Det har man visat många gånger förr och jag blir inte alls förvånad om man är topp-3 i hemmatabellen, när säsongen summeras under tidig vår.

Svårt att vinna

Precis som Växjö har Brynäs inlett säsongen med endast en vinst på fyra matcher. Dock har man förlorat två matcher efter förlängning, vilket betyder att man spelat in fem poäng. Alltså en mer än Lakers. Man ligger också en tabellplacering före. Vill säga på en tiondeplats.

Trots tre av fyra förluster har Brynäs ändå startat säsongen relativt bra. Men man verkar ha det förtvivlat svårt att ”knyta i hop säcken” eller att utmana, när det drar ihop sig som mest. Allra senast var man nära en ny förlängning, men då frälste stjärnan, Greg Scott, laget genom att sätta 3-2 med blott 18 sekunder kvar av matchen.

Brynäs har ett fint och intressant lag på pappret, som garanterat kommer växa in i säsongen. Just nu känns man dock aningen för spretiga.

Dagens speltips

Växjö FT synas. Spelet finns bland annat hos Expekt till 1,84. Insats: 2,5 units.

Två lag som har inlett med ett liknande facit: en vinst och tre förluster. Jag håller dock Växjö som det bättre laget. I synnerhet på hemmais. Lakers gör sällan dåliga matcher i VIDA Arena och trivs dessutom mot Brynäs. Faktum är att man vunnit hela 13 (!) raka hemmamatcher (alla sammanhang inräknat) mot Gävlelaget. Det säger mycket. Brynäs å sin tur brukar generellt inte trivas jättebra på resande skridsko. Hittills har man förlorat båda sina bortamatcher under säsongen och har endast tagit en vinst mot SHL-motståndare på bortaplan under sina sju senaste försök. Heja 14:e raka hemmavinsten (mot Brynäs) för Växjö!

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juni, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x