Speltips

Match/event
Växjö Lakers - Färjestad BK
Datum
28/12 - 2020
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Färjestad Ö2,5 ML
Odds
1,88
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Växjö – Färjestad 28/12

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 28 december, 2020

Under måndagen bjuds vi på full SHL-omgång där vi bland annat får ett toppmöte mellan Växjö – Färjestad.

Tio raka hemmavinster

Växjö har svarat för en mycket fin säsong då man spelat in 45 poäng på 26 matcher och ligger på en stabil tredjeplats, fem poäng bakom tvåan Frölunda och sex poäng efter ettan Rögle.

Smålänningarna har varit outstandig på hemmais då man vunnit tio (!) raka matcher. De två senaste hemmavinsterna har dock kommit efter att man vänt underläge till seger med uddamålet mot de mindre meriterande lagen, Leksand och Oskarshamn. Kanske bryts segersviten i kväll?

För bara två dagar sedan spelade Växjö sin senaste match då man blev överkörda av Örebro med hela 2-6. Förlusten var lagets andra på de tre senaste matcherna, där segern kom efter straffar borta mot urusla Oskarshamn. Växjös form är således tveksam.

Tutar och kör

Färjestad inledde säsongen svagt, men har sannerligen spelat upp sig på slutet. Laget ligger numera på en fin sjätteplats med 41 inspelade poäng. Man är därmed endast fyra poäng bakom fyran Örebro och trean Växjö, vilket givetvis ger extra tändvätska inför aftonens drabbning.

Karlstadsgänget spelade, precis som Växjö, under annandagen då man 5-2-besegrade Djurgården. Segern var lagets sjätte på de sju senaste matcherna och Färjestad bör därför betraktas som ett av SHL:s absolut bästa lag för tillfället.

Under den nyss nämnda perioden har Färjestad smällt in hela 30 mål på sju matcher och är dessutom seriens mest målglada lag med sina 81 fullträffar.

Dagens speltips

Färjestad Ö2,5 ML till 1,88 (2,5u) gånger pengarna.

För tillfället håller jag Färjestad som det bättre laget då Växjö känts lite slitna på slutet samtidigt som Färjestad verkligen fått spelet att lossna.

Lakers må ha vunnit tio raka matcher, men någon gång ska sviten brytas och kanske redan i kväll? Jag vågar dock inte gå på Färjestad FT, utan väljer det lite mer ”säkra” spelet på Färjestad Ö2,5 ML till 1,88. Det innebär att vi faktiskt vinner på spelet även vid Färjestadsförlust så länge gästerna löser minst tre mål.

Färjestad har löst linan i 6/7 senaste matcherna medan Växjö släppt in 3+ mål i fem av sina sex senaste fajter, trots att två av matcherna vunnits (4-3 x2).

Normalt sett brukar Färjestad trivas bra mot Växjö då man vunnit tre raka inbördes möten (två av fajterna den här säsongen) och löst linan i fyra raka matcher.

Lycka till!

/ Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x