Speltips

Match/event
Växjö Lakers - Leksands IF
Datum
04/02 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Växjö FT
Odds
1.79
Rygga Spelet
Speltips SHL

Växjö – Leksand 4/2

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 4 februari, 2021

Det var väldigt längesedan jag droppade ett speltips till en europeisk ishockeymatch. Detta då det varit stort fokus på NHL under säsongsupptakten. Under torsdagskvällen stundar full SHL-omgång, där jag vänder blickarna mot mötet mellan Växjö – Leksand.

Favorit till SM-guldet

Växjö har sannerligen svarat för en imponerande säsong då man i skrivande stund leder SHL:s grundserie efter att ha spelat in 78 poäng på 40 matcher. Med den poängnoteringen är man två poäng före tvåan Rögle, som dock spelat en match mindre än Lakers.

Den nuvarande formen är det dessutom inget fel på. Laget har vunnit sju av sina åtta senaste fajter, där man tagit poäng i 14 (!) matcher i följd. Det råder absolut ingen tvekan om att Växjö är en stor favorit, kanske den största, till SM-guldet senare i vår.

Lakers är ruggigt starka på hemmais då man vunnit i 16 av sina 18 senaste matcher i VIDA Arena. De enda förlustmatcherna, som kommit mot Oskarshamn och Djurgården, har förlorats efter förlängning. De har således tagit poäng i 18 raka hemmabataljer.

Positiv överraskning

Leksand, som slutade på en negativ kvalplats i fjol, har gjort en mycket stark säsong och ligger på en sjundeplats i tabellen. Dalmasarna har spelat in 57 poäng på 38 matcher och är en poäng före åttan Färjestad och har tio poäng upp till sexan Örebro.

I början av året vann Leksand sex av sju matcher och var ett av seriens absolut hetaste lag. Därefter har det gått desto tyngre. Faktum är att tabellsjuan endast vunnit två av sina sex senaste matcher och kanske har tåget till en direktkvartsfinalsplats gått?

Till kvällens match saknas poängsprutan, Marek Hrivik, vilket givetvis är ett tungt avbräck.

Speltips

Jag väljer att tro på Växjö FT till 1,79 (3u) gånger pengarna.

Växjö är ett klart bättre lag än Leksand, vilket tabellen också visar då det skiljer sex tabellplaceringar och 21 poäng. Vidare är Lakers seriens bästa hemmalag då man vunnit 16 av de 18 senaste matcherna i VIDA Arena. Växjö föll otroligt nog i sin senaste hemmamatch mot Oskarshamn (3-4 OT) och jag kan inte i min vildaste fantasi se laget förlora en andra raka fajt i Växjö.

Växjö brukar dessutom trivas ypperligt hemma mot Leksand då man vunnit fem av de sex senaste inbördes mötena på hemmais. Denna statistik, parallellt med Leksands tveksamma form samt saknaden av Hrivik, gör att Växjö FT till 1,79 känns som ett väldigt fint spel.

Lycka till!

/ Timmy

Följ mina europeiska ishockeyspel här!

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x