Speltips

Match/event
Växjö Lakers - Malmö Redhawks
Datum
05/02 - 2022
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Växjö FT
Odds
1,84
Rygga Spelet
Speltips SHL

Växjö – Malmö – 5/2

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 5 februari, 2022

Mitt i OS-hysterin bjuder SHL på tre matcher under lördagen. Leksand möter Linköping, Timrå gästar Örebro och Växjö tar sig an Malmö i VIDA Arena. Jag har valt att fokusera på den sistnämnda matchen.

Ett av Sveriges bästa hemmalag

Växjö gör alltjämt en bra säsong och har i skrivande stund spelat in 55 poäng på 35 matcher och ligger på en sjundeplats i tabellen. Vidare är man endast två poäng ifrån sexan Oskarshamn, som dessutom spelat två matcher fler.

Senast, under torsdagen, fick Lakers se sin förlustsvit på fyra matcher brytas då man hemmabesegrade bottenlaget Timrå med 5-2. Dock satt segern långt inne då ställningen var 2-2 med mindre än sex minuter kvar. Ricahrd Gynge prickade för övrigt in tre mål i matchen.

Växjö är ett erkänt starkt hemmalag och den här säsongen är inget undantag. Man har segrat i fem av sina sex senaste hemmamatcher och totalt spelat in 37 poäng på 18 matcher i VIDA Arena. Endast Skellefteå och Luleå har spelat in fler poäng som hemmavärd.

Uruselt Malmö

Ingenting stämmer för Malmö den här säsongen. Kräftgången fortsätter och laget har endast spelat in 38 poäng på 34 matcher och är blott en poäng ifrån negativt kval.

Under torsdagskvällen blev man överkörda av Färjestad på hemmais, där Karlstadslaget till slut vann med 5-1. Förlusten var lagets fjärde i följd och ingenting tyder på att laget skall börja vinna en massa matcher.

När det kommer till resande skridsko är man näst sämst i SHL. Faktum är att laget förlorat sju raka bortamatcher, där man bland annat annat åkt på nitar mot jumbon Djurgården och nästjumbon Timrå (x2). Även blivit nollade vid tre av förlustmatcherna. Vidare har det endast blivit en vinst på de 13 senaste bortamatcherna.

Kvällens speltips

Växjö FT – Finns bland annat hos Expekt till 1,84.

Ett förvånande högt odds på Växjö. Lakers är betydligt bättre än Malmö på alla plan och är också närmare 20 poäng före i tabellen. Vidare är Lakers ett erkänt starkt hemmalag medan Malmö är urusla på bortais. Växjö har segrat i 5/6 senaste hemmamatcherna och är det laget som spelat in tredje flest poäng som hemmavärd. Malmö å sin tur har sju raka bortaförluster och endast en vinst på de 13 senaste matcherna på resande skridsko. Lägg därtill att man saknar hela tre (!) ordinarie backar, som är på OS. Växjö har även vunnit hela åtta av de tio senaste inbördes möten lagen emellan. Jag kan inte se någon annan utgång än att Växjö vinner det här tämligen enkelt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juni, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x