Speltips

Match/event
Växjö Lakers - Örebro HK
Datum
30/12 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Växjö ML
Odds
1,66
Rygga Spelet
Speltips SHL

Växjö – Örebro – 30/12

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 30 december, 2021

Under torsdagskvällen skall det spelas sex nya SHL-matcher, som blir de sista för året. Växjö och Örebro, som båda föll i återuppstarten, gör upp i VIDA Arena och mycket statistik tyder på att matchen slutar med hemmavinst.

Formstarkt hemmalag

45 poäng på 28 matcher är Växjös facit inför årets sista match. Med den poängnoteringen ligger man på en sjundeplats i den jämna tabellen. Lakers är endast en poäng före åttan och kvällens motståndare, Örebro, medan man är samma ynka poäng bakom sexan Leksand.

Växjös form är fin för tillfället, trots att man föll senast borta mot Malmö med 1-3. Innan dess hade man nämligen fyra raka vinster och är således ett utav seriens formstarkaste lag. På hemmaplan har det blivit två raka segrar och man är faktiskt det laget som spelat in tredje flest poäng som hemmavärd under säsongen.

Senast gjorde nyförvärvet Joel Kellman debut och visade direkt att han kommer bli en viktig pusselbit i Sam Hallams lagbygge. Även den mer etablerade forwarden, Andrew Calof, gjorde comeback senast och svarade för en stark prestation.

Formstarkt bortalag

Örebro har överlag gjort en fin säsong och skrapat ihop 44 poäng på 29 matcher och är blott en poäng bakom kvällens motståndare, Växjö. Vidare är man endast två poäng ifrån den sjätte- och sista direktplatsen till kvartsfinal. Dock är man bara en ynka poäng före nian Färjestad. Så jämn är årets upplaga av SHL.

Närkelaget svarade för en svag prestation i återstarten för ett par dagar sedan. Faktum är att man föll hemma mot Brynäs med hela 0-4 och inkasserade därmed sin tredje förlust på de fyra senaste matcherna. Det ska även tilläggas att samtliga förluster kommit mot bottenlagen Brynäs, Linköping och Malmö.

Trots att Örebro vunnit en del bortamatcher efter förlängning under den senare tiden har man haft det otroligt svårt att knipa tre poäng på resande skridsko. Det har faktiskt bara blivit en trepoängare på de tolv senaste bortaförsöken. Det är såklart anmärkningsvärt. Vidare har man kryssat i sex av sina åtta senaste bortamatcher, vilket visar på att Örebro, trots allt, säljer sig dyrt.

Kvällens speltips

Växjö ML synas och finns bland annat hos Bethard till 1,66.

Växjö har segrat i fyra av de fem senaste fajterna medan Örebro endast vunnit en av sina fyra senaste. Dessutom har Joel Kellman anslutit till Lakers och gjorde en fin debut senast. Vidare gjorde även rutinerade Andrew Calof comeback i mötet mot Malmö. Växjö är normalt sett ruskigt starka i VIDA Arena och brukar trivas mot just Örebro. Faktum är att man vunnit hela 17 (!) av sina 19 senaste hemmabataljer mot kvällens motståndare. Det är ett facit som har respekt med sig. Det skall även tilläggas att hela tolv (!) raka grundseriebataljer lagen emellan slutat med hemmavinst. Det brukar dock bli målsnåla och tajta matcher, därav valet ML. Fem av de elva senaste mötena i VIDA Arena har slutat med ett oavgjort resultat efter 60 minuter. Tillika har Örebro kryssat i sex av sina åtta senaste bortafajter. Växjö ML känns därför betydligt tryggare än FT.

Bethard
100% upp till 1000 kr
  • Live Odds
  • Oddsboost
  • Fantasy Sports
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Bethard
Lanserat:
januari, 2018
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.6/5
Introduktion
Bethard är en ny aktör som sedan 2018 storsatsar på att bli en av de största på marknaden. Vilket syntes när man under tidigt 2018 valde att signa Zlatan Ibrahimovic som en av deras frontfigurer som numera även är delägare i bolaget. I denna recension kan du läsa mer om Bethard.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1000 kr
Omsättningskrav: 4x