Speltips

Match/event
Växjö Lakers - IK Oskarshamn
Datum
24/02 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Växjö FT
Odds
1,68
Rygga Spelet
Speltips SHL

Växjö – Oskarshamn – 24/2

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 24 februari, 2022

Ytterligare en full SHL-omgång väntar under torsdagskvällen. Vi bjuds bland annat på ett härligt Smålandsderby mellan de kvartsfinalsjagande lagen Växjö och Oskarshamn.

Växjö har växlat upp

Med elva matcher kvar ligger Växjö på en femteplats i tabellen med sina 66 inspelade poäng. Kampen kring kvartsfinalsstrecken är dock oerhört tajt och det skiljer endast sex poäng mellan Lakers och niondeplacerade Oskarshamn. Vidare skall det tilläggas att IKO spelat två matcher färre än Lakers, precis som åttan Leksand gjort.

Växjö har sannerligen fått upp ångan på slutet då man segrat i fyra av de fem senaste matcherna. Allra senast bortaslog man Linköping enkelt med 5-1 efter att Richard Gynge hittat nätmaskerna två gånger om. Under den nyss nämnda perioden har det även blivit vinster mot Rögle och Brynäs x2.

I VIDA Arena är Lakers erkänt starka och har segrat i sex av sina åtta senaste hemmafajter. Räkna med att hemmalaget kommer göra allt för att bärga ytterligare tre pinnar i afton när en klassisk ”sexpoängsmatch” väntar mot rivalen Oskarshamn.

Mycket svagt bortaspel

Oskarshamn har sammantaget gjort en bra säsong och ligger på en niondeplats i tabellen med sina 60 inspelade poäng. Med den noteringen är man endast fyra poäng efter sexan Örebro och har dessutom spelat två matcher mindre än närkingarna.

Formen är dock tveksam för tillfället. Man vann förvisso allra senaste hemma mot Färjestad med uddamålet 4-3, men innan dess föll man i tre raka matcher, där man endast mäktade med ett (!) mål framåt.

I början av säsongen gjorde Oskarshamn det bra på resande skridsko, men under den senare tiden har bortaspelet varit direkt uselt. Inför kvällens match har man åtta (!) raka nederlag på bortais. Lägg därtill att samtliga förlustmatcher kommit efter ordinarie speltid och med minst två mål. Allra senast föll man med hela 1-6 mot Frölunda och innan dess med 0-3 mot Örebro. Vidare har IKO mäktat med blott sex mål under sina sju senaste bortamatcher.

Kvällens speltips

Växjö FT – finns bland annat hos Expekt till 1,68.

Växjö har betydligt bättre form än Oskarshamn och har närmast fullt lag att tillgå. Dessutom är man sannerligen rutinerade när det börjar dra ihop sig i grundserien medan Oskarshamn är orutinerade i sammanhanget. Bortalagets form på resande skridsko skrämmer inte direkt Sam Hallams mannar då gästerna förlorat åtta (!) raka bortamatcher med minst en tvåmålsmarginal. Vidare har Lakers segrat i fem av de sju senaste hemmamatcherna mot Oskarshamn och ytterligare en vinst i afton i VIDA Arena känns nära.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juni, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x