Speltips

Match/event
Växjö Lakers - Rögle BK
Datum
14/01 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Växjö FT
Odds
2,60
Rygga Spelet
Speltips SHL

Växjö – Rögle 14/1

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 14 januari, 2021

Det var ett tag sedan jag publicera ett speltips från den europeiska ishockeyn, men under torsdagskvällen är det återigen dags. SHL bjuder på sex härliga fajter, där jag väljer att titta närmare på toppmötet i VIDA Arena mellan Växjö – Rögle.

Outstanding på hemmais

Växjö biter sig fast i toppen av tabellen då laget spelat in 58 poäng på 32 matcher och ligger på en fjärdeplats. Lakers är dock bara fyra poäng före femman Örebro, som spelat två matcher mindre än smålänningarna. Lakers har två poäng upp till trean Luleå och är fem poäng ifrån serieledaren, och kvällens motståndare, Rögle.

Allra senast föll Växjö med 3-4 efter förlängning borta mot Skellefteå. Detta trots att man tidigt ledde med 2-0. Trots förlusten senast får Lakers anses vara formstarka då laget vann fyra av fem matcher innan dess och har tagit poäng i sex raka bataljer.

Tabellfyran har varit helt outstanding i VIDA Arena under säsongen. Faktum är att laget vunnit 13 (!) av sina 14 senaste hemmamatcher, där den enda förlusten kom mot Djurgården efter förlängning, där Jacob Josefson avgjorde på straff. Vidare ska det tilläggas att elva av vinsterna kommit efter ordinarie speltid och sju av dem med 2+ mål.

På slutet har Växjö värvat in flertalet namnkunniga spelare, vilket givetvis lyfter laget ytterligare. I skrivande stund håller jag Lakers som favorit till SM-tecknet.

Mänsklig serieledare

Vilken fantastisk säsong Rögle har svarat för. Laget ligger etta i tabellen efter att ha spelat in 63 poäng på 31 matcher.

Ängelholmklubben verkar dock ha blivit ”mänskliga” på slutet. Faktum är att laget förlorat fem av sina tio senaste matcher, där man endast vunnit en av sina tre senaste fajter. Allra senast föll man hemma mot Leksand med 2-5 och några dagar innan dess med 4-5 efter förlängning på bortais mot Färjestad. Vidare ska det tilläggas att man ledde med 2-0 såväl mot Leksand som Färjestad. Skåningarna känns inte riktigt lika stabila för tillfället.

Rögle är seriens poängmässigt bästa bortalag, men har inte riktigt fått med sig resultaten den senare tiden. Faktum är att laget endast vunnit tre av sina sju senaste bortamatcher, där förlusterna kommit mot Färjestad, Frölunda, Linköping och Örebro.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Växjö FT till 2,60 (2u) gånger pengarna.

Två jämbördiga lag, där Rögle, tabellmässigt, är det bättre, men Växjö trupp- och formmässigt är strået vassare, enligt mig.

När vi får hela 2,60 (!) på seriens i särklass bästa hemmalag måste oddset synas. Det spelar ingen roll att serieledaren står på andra sidan. Rögle har dessutom sett mindre bra ut på slutet då man endast vunnit en av sina tre senaste matcher, där man släppt in tio (!) mål under sina två senaste nederlag.

Växjö har vunnit 13 av de 14 senaste hemmamatcherna. Jag räknar med att Sam Hallams mannar stänger ned Rögles offensiv samtidigt som Lakers spetskvalitet avgör matchen framåt.

Lycka till!

/ Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x