Speltips

Match/event
Golden State Warriors - Boston Celtics
Datum
17/03 - 2022
Matchstart
03:00
Spelbolag
Spel
Warriors +7 & Ö205,5 poäng i matchen
Odds
1,62
Rygga Spelet
Speltips Basket

Warriors – Celtics 17/3

Basket NBA Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 16 mars, 2022

Toppmatch i NBA på natten till torsdag. Det handlar om Warriors som tar emot Boston Celtics på Chase Center. Det är två formstarka lag och två lag som dessutom är med i toppen i deras respektive serier. Warriors som är delad tvåa just nu med Grizzlies kommer garanterat vara motiverade i detta möte. Samma med Celtics som ligger femma i den tajta toppen i Eastern Conference där en vinst eller förlust kan göra en hel del från omgång till omgång. Intressant match!

Draymond Green tillbaka för Warriors

När man pratar om Golden State Warriors så är det ofta Steph Curry och Klay Thompson som nämns. Men en spelare som är minst lika viktig i detta lag är Draymond Green. Han har varit med i laget lika länge som de två andra herrarna och har spelat stor roll i Warriors framgång de senaste åren. 

Med hans defensiva kvalitéer samt hans ledarskap så är Warriors ett betydligt bättre lag än vad man är utan honom. Green skadade sig den 9:e januari och Warriors har sen dess gått 16-13 vilket inte är ett facit Warriors hade haft om han aldrig hade skadat sig. Med Green så har Warriors en vinstprocent på .824 medan man har .529 utan honom. 

Inför mötet mot Celtics så kommer Green spela ett begränsat antal minuter då han inte riktigt är helt klar för fullt spel. Ungefär 20-23 minuter kommer han spela mot Celtics men det räcker gott och väl för att Warriors chanser för vinst ska öka rejält.

Riktigt jämnt i east

För Boston Celtics del så kommer resterande matcher vara extremt viktiga för dom. I east så är det så pass tajt bland topp sju så varje omgång kan röra om en hel del i tabellen. Celtics har varit i bra form på sistone och kommer till denna match med fem vinster på sina sex senaste matcher. Jason Tatum har verkligen visat sin kvalité på sistone och har varit Celtics absolut bästa spelare. Men Celtics kommer behöva en hel del vinster för att verkligen säkra slutspelsplats. 

Sist man mötte Warriors så förlorade man med fyra poäng och jag tror garanterat det kommer bli minst lika jämnt denna gång. Båda lagen behöver verkligen en vinst och båda lagen har samtliga av sina bästa spelare tillgängliga, upplagt för en riktigt bra match.

Nattens speltips

Intressant toppmatch med mycket som står på spel. Båda lagen är med i toppen i sina respektive serier och en vinst här skulle betyda mycket inför slutspurten. Warriors med Draymond Green tillbaka i spel och med hemmaplan kommer bli en tuff uppgift för Celtics. Men Boston Celtics har varit riktigt bra på sistone så en rak etta här känns för osäkert. Jag väljer att kombinera handicap med antal poäng till denna match. Speltipset blir Warriors +7 och att det blir över 205,5 poäng i matchen till oddset 1,62 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x