Speltips

Match/event
Golden State Warriors - Boston Celtics
Datum
03/06 - 2022
Matchstart
03:00
Spelbolag
Spel
Warriors +4.5, Curry Ö1.5 3-poängare & Green tar Ö4.5 returer
Odds
1,62
Rygga Spelet
Speltips Basket

Warriors – Celtics 3/6

Basket NBA Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 2 juni, 2022

NBA finalen är här och tillslut fick vi Warriors mot Celtics som ska göra upp om trofén. Matchserien börjar med två raka hemmamatcher för Warriors då dom var laget att nå finalen först efter att Celtics spelade alla sju matcher mot Heat. Warriors har slagit ut Nuggets, Grizzlies och Mavericks på vägen till finalen och Celtics har haft det snäppet tuffare. Nets, Bucks och Heat har man slagit ut på vägen till finalen och välförtjänt har det varit. Intressant och spännande första match av eventuella sju!

Warriors står som favoriter

Golden State Warriors är tillbaka i en NBA final igen efter tre år då man sist förlorade mot Raptors med 4-2 i matcher år 2019. Året innan det så vann man mot Cavs med 4-0 i finalen och det var den senaste gången man kronades som NBA vinnare. Nu är man tillbaka i finalen igen och denna gång är det Celtics som står på andra sidan, ett lag som inte varit i en final på 12 år och har inte vunnit NBA på 14 år. Men detta Celtics har nu visat att man är ett topplag igen och kommer förmodligen att vara med i kampen om titeln nästa år också.

Trots att Celtics har haft ett tuffare slutspel än Warriors så står ändå Warriors som favoriter att vinna NBA. Jag håller ändå med då Warriors verkligen visat prov på en enorm kvalité så här långt och nu är man inte långt ifrån att nå sitt mål. Men samma gäller för Celtics som redan slagit ut tre lag som hade haft en bra chans mot Warriors.

Tufft slutspel för Celtics

Celtics har nu tagit sig till sin första final på 12 år och har nu chans att vinna sin första NBA titel på 14 år. Riktigt välförtjänt att dom har tagit sig till final efter deras tuffa slutspel. Man har slagit ut laget som var favoriter att vinna innan säsongen startade, de regerande mästarna och nu senast så slog man ut Heat som slutade etta i East. Ett tuffare slutspel än så går inte att ha och man har verkligen slitit hårt för att ta sig hela vägen. Två raka matchserier har gått hela vägen till game 7 vilket innebär att dom spelat 14 av 14 möjliga matcher inför denna final. Medan Warriors spelat 11 matcher inför denna final.

Det kommer att krävas ännu mer av Celtics nu i finalen för att ha chans att slå ett riktigt bra Warriors. Warriors är ett annorlunda lag om man jämför med de tre giganter man slagit ut på vägen hit. Warriors är snäppet svårare att försvara sig mot speciellt eftersom att dom har så pass bra 3-poängs skyttar, samt deras extremt intensiva rörelsemönster i anfallsspelet som gör dom väldigt oförutsägbara. 

Speltipset

Första matchen i årets NBA final ska spelas när Warriors tar emot Celtics hemma på Chase Center. Warriors som måste ta vara på dessa hemmamatcher under denna matchserie då Celtics är ett starkt hemmalag. Speltipset blir Warriors +4.5, Curry gör över 1.5 3-poängare och Green tar över 4.5 returer till 1,62 hos Bet365.

Coolbet
100% upp till 500 kr
  • Snygg design
  • Kul funktioner
  • Bra utbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Coolbet
Lanserat:
mars, 2016
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.8/5
Introduktion
Coolbet är grundades 2016 och har sitt huvudkontor i Tallinn i Estland. De har spellicens i Sverige, Estland och Malta. De har sedan starten vuxit snabbt och är väldigt omtyckta bland spelare. De har flera unika funktioner som är väldigt kul att se
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 500 kr
Omsättningskrav: 6x