Speltips

Match/event
Golden State Warriors - Denver Nuggets
Datum
17/04 - 2022
Matchstart
02:30
Spelbolag
Spel
Nikola Jokic U1.5 trepoängare
Odds
1,60
Rygga Spelet
Speltips Basket

Warriors – Nuggets 17/4

Basket NBA Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 16 april, 2022

Det har äntligen blivit dags för slutspelet i NBA att dra igång och vi har några riktigt trevliga tillställningar att se fram emot i den första omgången. Vi lägger fokuset på Warriors som tar emot Nuggets i den första matchen i bäst av sju. Warriors börjar på hemmaplan då man slutade på en plats över Nuggets vilket ger dom en liten fördel inför matchen. Spännande första omgång!

Mött varandra fyra gånger denna säsong

Golden State Warriors slutade tillsist trea efter en lång kamp mot Grizzlies om andraplatsen. Men trea fick man tillslut nöja sig med och det är dom nog inte missnöjda med eftersom att Steph Curry missade en hel del matcher i slutet. Det betydde då att man fick Nuggets i den första omgången i slutspelet. Ett Nuggets som varit bra denna säsong men har förlitat sig alldeles för mycket på en spelare, den eventuella MVP:n Nikola Jokic. När han har spelat bra vilket han nästan gjort samtliga matcher, så har man vunnit. Men när han inte varit på sin dag så har man ofta inte ens haft en chans att vinna de matcherna.

Warriors och Nuggets har mött varandra hela fyra gånger denna säsong och det är Nuggets som har fått de bästa ur dessa fyra mötena. Tre vinster har Nuggets av de fyra, men dock har samtliga tre vinster varit med sex poäng eller mindre medan förlusten man åkte på var med mer än tio poäng. Dessa fyra matcher säger egentligen inte så mycket när man ska titta på förutsättningarna inför ett slutspel då Warriors är de klart bättre och mer erfarna slutspelslaget. Men lite psykologiskt övertag kommer nog Nuggets att ha i början då man vet att man slagit Warriors hela tre gånger denna säsong.

Steph kanske får lite speltid

Steph Curry har som sagt missat en hel del matcher på grund av en fotskada som han åkte på i mitten av mars. Men enligt rapporter så har han tränat fullt ut senaste veckan och han kanske kommer att spela ett begränsat antal minuter. Om han inte skulle spela nu i första matchen så kommer han nog garanterat vara tillgänglig till det andra mötet som spelas redan två dagar efter denna.

För Nuggets del så är Jamal Murray fortfarande skadad så det blir upp till Jokic ännu en gång att göra sitt yttersta för att få med sig en vinst hem till Denver inför den andra matchen. Viktig första match för båda lagen och Warriors står som ganska stora favoriter enligt mig, troligtvis är det för att Steph med ganska stor sannolikhet kommer att spela men jag tror ändå att Nuggets har goda chanser att få med sig en vinst redan i detta möte.

Speltipset

Intressant första match mellan dessa två riktigt bra lag. Jag har Warriors som favoriter och med Steph Curry som kanske kommer få speltips inatt så blir det nog en vinst här för dom direkt. Men jag väljer att spela på Jokic trepoängslina inför denna match som låg på 1.5, under på den linan sitter i Jokic tio senaste matcher och även i tre av de fyra senaste mot just Warriors. Speltipset blir Jokic under 1.5 trepoängare till 1,60 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x