Speltips

Match/event
Pittsburgh Steelers - Kansas City Chiefs
Datum
17/01 - 2022
Matchstart
02:17
Spelbolag
Spel
Kombospel: Kansas City Chiefs -6 & Ö41.5P / C. Jones över 0.5sacks / M. Burton TD
Odds
2.00 / 2.85 / 16.00
Rygga Spelet
Speltips NFL

WC: Pittsburgh Steelers @ Kansas City Chiefs

Amerikansk Fotboll NFL Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 16 januari, 2022

Här är matchen som hittills detta slutspel har störst spread. Kansas City hostar matchen och är 12.5 poängs favoriter mot laget som inte borde vara i slutspel. Det var mycket som talade emot Steelers sent på säsongen men med nöd och näppe, till hjälp av Jaguars, tog de sig in till slutspelet. När de väl är här, kan de orsaka någon skada?

Steelers letar första slutspelsvinsten på fem år

Trots att de tagit sig till slutspel två gånger sen 2016 säsongen, har de inte lyckats vinna några matcher. Detta trots att de även var #1 2017 och fick BYE-week i wildcard rundan. Detta år tog de sig till slutspel med minsta möjliga marginal på alla sätt och ställs troligtvis mot det svåraste mötet de kunde fått direkt.

Deras förra match var extremt viktig när de mötte sin divisionsrival, Ravens. Matchen var extremt långsam och det var lite poäng på tavlan igenom hela matchen. Ravens ledde större delar av den men aldrig med mer än 7 poäng. Tillslut blev det overtime där Steelers efter mycket om och men fick in ett FG som vann dem matchen!

Samtidigt som det hände lyckades Jaguars slå Colts som var extremt otroligt, och gav helt plötsligt Steelers en slutspelsplats, sålänge inte Chargers och Raiders skulle TIE’a. Trots att det väldigt sällan sker en TIE i nfl var det extremt nära den matchen. Den gick till OT och båda lagen såg ganska passiva ut men Pittsburgh kunde pusta ut när Raiders satte det vinnande fältmålet med 2 sekunder kvar av overtime.

Kan Chiefs lyckas med tre super bowls irad?

De är favoriter att ta sig till Super Bowl från AFC trots att de inte besitter BYE-week detta år. Istället fick Tennessee det som kommer få möta antingen Bengals eller Steelers i sitt första möte. Eftersom de andra matcherna i AFC slutspelet redan är klara vet Chiefs att det är Bills som väntar ifall de vinner ikväll. Fördelen är att det fortsatt kommer vara på Arrowhead Stadium i Kansas isåfall!

Deras senaste två matcher har varit något skakiga och de har under tiden kämpat hårt för att försöka få BYE-week. De vann förra veckan vilket säkrade två hemmamatcher i slutspelet iallafall, förutsatt att de vinner första. Men under W17 mötte de Bengals som bjöd upp på en ordentlig match. Chiefs hade länge ledningen men den var sällan större än 7poäng. I slutet var Cincinnati starkast och fick med sig en trepoängsvinst och Chiefs tappade nästan allt hopp om att slippa WCrundan.

Nu är det slutspel dock och det är här som de brukar spela som bäst. Mahomes har hittills visat sig en spelare som bara blir bättre och bättre när det väl gäller.

Dagens speltips

Något som Kansas City verkligen tyckt om att göra de senaste åren i slutspelet är trickplays. Antingen gör de piruetter precis innan snapen eller så kastar de touchdowns till sina Fullbacks. När vi tittar på handicappet och över/under spelet känns båda lite höga för att vara ”säkra” men en kombination mellan de båda lockar! Även defensiva spelare i båda dessa lag har varit starka och eftersom Pittsburgh släppt till 40 sacks denna säsong, tror jag att det kan bli ett par till denna match!

Därför väljer jag att spela på kombon Chiefs -6 & Ö 41.5 till oddset 2.00 hos Unibet (2units),

Att Chris Jones får Ö 0.5 sacks till oddset 2.85 hos Bet365 (1unit) samt

Att Michael Burton gör en TD till oddset 16.00 hos Unibet (0.25units)

Lycka till med era spel!

/ David

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x