Speltips

Match/event
Hockey-VM - dag 12
Datum
24/05 - 2022
Matchstart
11:20
Spelbolag
Spel
Flertal - 12 spel
Odds
1.90-6.20
Rygga Spelet
Ishockey-VM

Hockey-VM – dag 12

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 24 maj, 2022

Kanada svek rejält igår då man föll mot Danmark (!) med 2-3. Däremot hittade tunga spel in i Österrike – Storbritannien. Bland annat BLG3M till 5,20, ”Mål i tom bur – JA” till 3,60 och Storbritannien Ö2,5 ML till 3,65. Till slut landade vi på +4,66 units och vi har nu jobbat upp oss från cirka -12 units till +2,39 units sett till totalen under mästerskapet. Under tisdagen är det dags för den sista grundserieomgången i årets VM-upplaga. Alltid en lite sorglig dag även om man längtat till slutspelet.

Tyskland – Schweiz | Grupp A | 11:20

Hör på denna. Tyskland eller Schweiz kommer vinna grupp A. Alltså inte Kanada. Dagens möte mellan Tyskland – Schweiz blir därför en ren gruppfinal. Det laget som tar tre poäng vinner gruppen. För Schweiz del räcker det med en pinne, för att säkra gruppvinsten. Schweiz har gjort ett ruskigt fint gruppspel och skall såklart vara favoriter mot Tyskland. Samtidigt är tyskarna ett mycket bra lag och visst kan man skrälla. Jag kommer chansa på Tyskland FT till 3,80. Större under har skett. Chansspelet blir holmgångens enda.

Sverige – Lettland | Grupp B | 11:20

Sverige har imponerat under årets gruppspel och har gått rent, bortsett från övertidsförlusten mot USA. Lettland å sin tur har skrapat ihop åtta poäng på sex matcher och har faktiskt chans på en slutspelsplats. Då krävs det vinst mot Tre Kronor samtidigt som USA förlorar mot Norge. Det kommer såklart inte ske. Sverige å sin tur kan vinna grupp B. Då krävs det seger mot Lettland samtidigt som Finland torskar mot Tjeckien. Absolut ingen omöjlighet. Sverige kommer såklart gå för förstaplatsen och således seger mot Lettland. Känslan är att man fortsätter på den inslagna vägen, alltså spelar ut. Senast vann man med 7-1 mot Norge. Får gärna bli något liknande under tisdagen, även om det är mindre troligt. Hur som haver synar jag en rad spel i form av Sverige -2,5 och -3,5 till 1,90 och 3,10. Även Sverige Ö1,5 P1 till 2,72. Ruskigt bra odds. Med William Nylander på isen kan allt hända offensivt sett.

Slovakien – Danmark | Grupp A | 15:20

Ett riktigt häftigt möte väntar mellan Slovakien – Danmark i eftermiddag. Danmark står noterade för tolv poäng, lika många som Kanada, och Slovakien för nio. Vi förutsätter att Kanada besegrar Frankrike, även om det inte är givet. Det fick vi inte minst erfara under gårdagen. Men skulle utfallet bli så blir mötet mellan Slovakien – Danmark en ”åttondelsfinal”. Tar Slovakien tre poäng passerar man nämligen Danmark i tabellen och grejar en slutspelsplats. Vid alla andra scenario missar man festen samtidigt som Danmark blir klara för kvartsfinal. Häftigt att vi får en sådan här match under gruppspelets sista dag. Jag kommer fortsätta med en del chansspel. Ni får ta det för vad det är. Danmark har imponerat under mästerskapet och kan mycket väl besegra Slovakien. Gårdagens seger mot Kanada har givetvis gett laget ett enormt självförtroende. Danmark FT och -1,5 finns till 2,55 samt 3,90 och synas. Likaså ”Mål i tom bur – JA” och BLG3M till de höga oddsen 3,15 och 4,45. Jag resonerar lite likt Storbritannien – Österrike igår. Ett lag måste ta tre poäng medan det andra måste knipa åtminstone en pinne. Desperation brukar öppna upp ishockeymatcher. Matchen lär troligtvis inte gå till förlängning, eftersom det skulle innebära att Slovakien missar kvartsfinal. Skulle ställningen vara 3-3 kommer Slovakien plocka målvakten. Med andra ord är det mer eller mindre helt givet att vi komma få en tom bur i matchen och vi alla vet hur det brukar sluta. Vi håller tummarna för en målrik tillställning, där Danmark till slut står som segrare. Gärna med 5-3 efter mål i tom kasse. Då blir det jackpott.

USA – Norge | Grupp B | 15:20

USA ligger fyra i gruppen med sina tio inspelade poäng. Man är bara två poäng före Lettland, som alltså har chans att passera. Då skall dock Norge besegra USA och Lettland Sverige, vilket inte kommer ske. Denna match är aningen lurig eftersom vi i skrivande stund inte vet om USA är slutspelsklara eller inte vid nedsläpp. Men det vet vi 15:20. Hur som haver. USA skall vinna denna fajt oavsett och känslan är att man tar en klar seger, för att komma med en go känsla i laget inför kvartsfinalen på torsdag. USA -2,5 synas till 1,92. Även USA Ö1,5 P1 till hela 2,75. Det får räcka så.

Kanada – Frankrike | Grupp A | 19:20

Kanada åkte på däng mot Danmark (!) igår och har nu två raka nederlag i bagaget. Frankrike å sin tur ligger sexa med sina fem pinnar och kommer också hamna på den positionen oavsett resultat i kväll. Här lär Kanada vara ruskigt revanschsugna och behöver tre poäng för att hamna högre upp i tabellen. Annars kan tuffast tänkbara motstånd vänta i kvartsfinal. Kanada har fortsatt chans på andraplatsen i gruppen. Men med tanke på hur det såg ut igår vågar jag inte köra något hcp-spel på Kanada. Däremot synar jag Frankrike Ö1,5 till hela 2,60. Kanada har släppt in 2+ mål i tre raka matcher (Danmark, Schweiz och Kazakhstan) medan Frankrike löst 2+ mål i 5/6 gruppspelsmatcher. Bland annat mot Schweiz och Tyskland. Med de förutsättningarna känns spelet bra.

Finland – Tjeckien | Grupp B | 19:20

Ett riktigt häftigt möte mellan värdnationen Finland och pånyttfödda Tjeckien. Finland vinner gruppen vid vinst. Tjeckien har en mikroskopisk chans att ta hem förstaplatsen vid tre poäng. Dock är man helt beroende av resultatet i Sverige – Lettland, som vi i skrivande stund inte vet. Däremot blir man minst tvåa, om man kniper tre poäng i afton. Finland kommer från två raka vinster, men det har varit mot svaga Österrike och Storbritannien. Tjeckien å sin tur har segrat i tre raka fajter, där man nollade USA senast. Innan dess tog man klara vinster mot Norge och Lettland. David Pastrnak har verkligen höjt Tjeckien sedan han kom in i truppen för tre matcher sedan. Finland är såklart favoriter i kvällens fajt, men man skall inte räkna ut Tjeckien. De kan definitivt skrälla här och spela hem samtliga tre poäng. Det gör att jag chansar på Tjeckien FT och Tjeckien -1,5 till 3,60 respektive 6,20. Finns ett fint värde här, tycker jag. Tjeckien vann dessutom två raka matcher mot Finland innan årets mästerskap. Allra senast vann man med 3-1 bara dagar innan VM-premiären.

Dagens VM-spel

Tyskland FT @3,80 (1u)
Sverige -2,5 @1,90 (2,5u)
Sverige -3,5 @3,10 (1u)
Sverige Ö1,5 P1 @2,72 (1,5u)
Danmark FT @2,55 (1,5u)
Danmark -1,5 @3,90 (1u)
Slovakien – Danmark ”Mål i tom bur – JA” @3,15 (2u)
Slovakien – Danmark BLG3M @4,45 (1u)
USA -2,5 @1,92 (2u)
USA Ö1,5 P1 @2,75 (1u)
Frankrike Ö1,5 @2,60 (1u)
Tjeckien FT @3,60 (1u)
Tjeckien -1,5 @6,20 (1u)

Samtliga spel är lagda på spelbolaget Betsson | Mitt VM-spreadsheet

Lycka till och allt gott!

/Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x