Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 20/3
Datum
20/03 - 2023
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Mirandés - Eibar
1x
2. Ingolstadt - Dyn.Dresden
1x2
3. Newell’s - San Lorenzo
x2
4. Lanús - Arg.Juniors
2
5. Huracán - Rosario Central
1x2
6. Bucaramanga - Dep.Tolima
x
7. Atlético Huila - Once Caldas
1x2
8. CA Cerro - Atlético Fénix
2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 20/3 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 20 mars, 2023

I väntan på att landskamperna drar igång tvingas spelarpoolen kliva ut ur sin komfortzon då Segunda División, 3. Liga och sex sydamerikanska bidrag ska bemästras. Här finns det en tydlig edge att hämta för den som är påläst med flera magiska skrälldrag ur ett värdemässigt perspektiv. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Mirandés – Eibar 

Hur svenska folket motiverar den högt streckade tvåan på Estadio Municipal de Anduva är för oss en gåta. Eibar må vara i gott slag och slåss om en direktplats till det spanska finrummet men gästerna har onekligen sina brister. Det egna spelet imponerar inte nämnvärt och på resande fot har “Los Armeros” trots allt tappat poäng i lejonparten av matcherna. Mirandés är i sin tur alltid att räkna med på hemmafronten och har presterat på en klart högre nivå under de senaste månaderna gentemot säsongsinledningen. 1X är rätt väg att gå till rådande streck.

2. Ingolstadt – Dynamo Dresden 

Procentfördelningen på Audi Sportpark ska även den ifrågasättas. Ingolstadt har haft en bedrövlig inledning på kalenderåret rent resultatorienterat och måste täppa till luckorna bakåt snarast. Spelmässigt kan arrangören stå upp mot samtliga lag i ligan och det visade “Die Schanzer” bland annat prov på när de rödsvarta säkrade ett oavgjort resultat borta mot Dynamo Dresden i höstas. Gästerna mår klart bättre för stunden men en tvåa som i skrivande stund streckas till 75 procent är kraftigt i överkant. Helgardering och skrälljobb!

3. Newell’s Old Boys – San Lorenzo 

San Lorenzo lämnade, tillsammans med Huracan, tomhänta från färst matcher i fjol men gästernas kryssbenägenhet hindrade “Los Santos” från att utmana om titeln då. Under säsongsupptakten har 1-0-segrarna haglat tätt där fyra av fem trepoängare har slutat med just detta utfall. Newell’s Old Boys är ett motstånd som faller San Lorenzo i smaken och blott en av de senaste åtta har slutat i nederlag. Arrangören har förvisso gått segrande ur de inledande tre hemmamatcherna men har matchats mot överkomligt motstånd och är generellt sett inte något notoriskt starkt hemmalag. X2 faller oss i smaken.

4. Lanús – Argentinos Juniors 

Fjolårets nästjumbo Lanús inledde säsongen förvånansvärt starkt med fyra raka segrar och har inte heller gjort bort sig i de efterföljande tre omgångarna även om endast en pinne har plockats i dessa. Avsaknaden av en pålitlig målskytt är dock något som har varit påtagligt i de senaste omgångarna och det skulle inte förvåna om arrangören hittas på den undre halvan när tabellen har formats. Argentinos Juniors besitter i grunden ett högre kunnande och det ska inte dras för stora slutsatser kring gästernas svaga bortafacit då “El Bicho” har haft en hel del motvind i dessa matcher. Vi räknar med att Gabriel Militos manskap kommer vara spelförande och på en rimligt streckad bräda tar vi ställning åt öst.

5. Huracán – Rosario Central 

Huracán stod för en riktigt fin fjolårssäsong och utmanade länge om ligatiteln. Inför denna säsong tappade arrangören dock succéspelaren Franco Cristaldo till brasilianska Gremio och av det vi har fått se från “Globo” under säsongsupptakten är den hårt ansatta ettan knappast befogad. Rosario Central är svåra att placera där spelare som Gino Infantino och Alejo Veliz trots allt besitter en hög potential. Elva poäng från de inledande sju omgångarna är klart godkänt, gästernas mått mätt, även om utdelningen har varit i överkant. På en kraftigt vänstervriden bräda är det läge att plocka fram heltäckningsmattan.

6. Bucaramanga – Deportes Tolima 

Två kryssbenägna klubbar går i klinch på Estadio Alfonso Lopez och värt att påpeka är att fem av de senaste sju inbördes har slutat i delad ära. Bucaramanga har under de senaste säsongerna varit definitionen av ett mittenlag. Arrangören har ett begränsat spelarmaterial men är välorganiserade i sitt försvarsspel och plockar på så vis poäng regelbundet. Deportes Tolima har en högre kapacitet men även en lägre lägstanivå och står fortfarande utan seger på resande fot efter att fyra bortamatcher har avverkats (0-3-1). Krysset är en fräck chansspik.

7. Atlético Huila – Once Caldas 

Nykomlingarna Atlético Huila inledde säsongen trevande men förtjänade samtidigt en högre poängskörd från de första sex omgångarna. Därefter har ligaledarna Chico samt Jaguares de Cordoba besegrats och här finns skapliga förutsättningar för en tredje raka viktoria. Once Caldas ligger blott en poäng före arrangören i tabellen och förlitar sig på tok för mycket på 37-åringen Dayro Moreno i offensiven. Blott fem mål har gästerna producerat, delat färst i ligan, varav ovan nämnda Moreno har noterats för tre av dessa. Vi tar inga risker och helgarderar detta intrikata möte.

8. CA Cerro – Atlético Fénix 

Uruguay agerar slutdestination och på Estadio Luis Troccoli hittar vi två klubbar som desperat jagar ett trendbrott. Atlético Fénix har inte motsvarat förväntningarna så här långt men besitter i grunden ett högre kunnande än nykomlingarna CA Cerro. Prestationerna i sig har inte varit lika svaga som tabellen indikerar och gästerna har skapat mer tillräckligt med klara målchanser för att plocka poäng i lejonparten av matcherna. Den bristande effektiviteten väcker frågetecken men på inslaget spår ska det lossna inom kort och detta är en passande uppgift för att bryta den negativa trenden. Tvåan är en värdespik svår att motstå.

Läktarens säkra: Atlético Fénix

Atlético Fénix har onekligen haft en tung inledning på säsongen men den bristande poängskörden blir något missvisande då gästerna har presterat på en högre nivå än vad utdelningen indikerar. Mot nykomlingarna CA Cerro ska den negativa trenden brytas och att tvåan ser ut att bli lågt streckad är tacksamt.

Läktarens skräll: Rosario Central

Franco Cristaldo lämnade stora skor att fylla när han lämnade Huracán inför säsongen. Efter en skaplig inledning på säsongen har arrangörens formkurva varit nedåtgående och vi har svårt att se “Globo” replikera fjolårets framgångar. Högersidan på Estadio Tomás Adolfo Duco är magisk och går inte att förbise.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus