Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 24/11
Datum
24/11 - 2022
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 24/11 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 24 november, 2022

VM står för lejonparten av matcherna då vi dagen innan löning får grotta ner oss i ett nytt stekhett Topptips. Förutom matcher från tävlingen i Qatar blickar vi mot damernas Champions League samt en cupmatch från Portugal. Blåstället är på, nu jobbar vi in åtta gröna bockar!

Spelstopp: 19:59

1. Brasilien – Serbien 

Brasilien har ett favoritskap hängande över sig och med all rätta. Neymar, Jesus, Vinícius Júnior och övriga från sambaland ska ta sig på ett eller annat sätt vidare från grupp G. Serbien kan dock bli en mycket obehaglig överraskning i denna första strid. Vlahovic var tillbaka från skada då Juventus-spelaren skickade in ett mål och spelade fram till två vid segern mot Bahrain (5-1) i fredags. På minussidan dras Mitrovic med en skadad fot men det finns fortsatt hopp om spel här. Kan serberna mönstra på med alla sina superstjärnor så kommer brassarna få en ruskigt obehaglig överraskning. Vi kladdar på hela vägen över. 1X2. 

2. Benfica – Rosengård 

Grupp D är ett tvålagsrace om placeringarna i topp. Både Barcelona och Bayern München är för bra för dessa båda sällskap och nu går Lissabon-klubbens damer i klinch med Rosengård på Benfica Campus. Värdarna traskar ut till denna strid med gott självförtroende efter dubbla segrar i ligan. 2-1-triumfen i derbyt mot Sporting klingar givetvis högt. Malmöiterna vann som bekant SM-guldet tidigare i höst och gör som alltid bra ifrån sig hemmavid. Här spelar ändå besökarna andrafiolen och med en mindre backkris inför resan till iberiska halvön är det inget större snack. Ettan kliver på först. 

3. Juventus – Arsenal 

Arsenal går som tåget inte bara på herrsidan. Även damerna i den rödvita dressen har gjort en fenomenal höst och toppar sin CL-grupp och ligger med som ligatvåa hemma i England. Juventus på tur för Jonas Eidevall och hans mannar. Turin-klubben har de senaste åren tagit fina steg i sin utveckling på damsidan och vi hittar en trio med svenska stjärnor i den vitsvarta dressen. Veteranen Linda Sembrant gör sin fjärde säsong i Italien och har varit väldigt viktig för lagets framgångar. Här väger ändå Den gamla damen för lätt. Brittiskorna är bättre sett till egentligen alla positioner på planen och kan vi få lira tvåan till strax söder om 55 procent är det spikat och klart.  

4. Tondela – Torreense 

Ligacupen i Portugal härnäst. En tävling med gruppspel och båda dessa gäng kryssade i sin cup-premiär. Torreense, vanligtvis spelandes i den portugisiska tvåan, kryssade mot Académico de Viseu F.C. (1-1) och formen är tveksam i bortalägret överlag. Tondela spelade 0-0 i sin första match i tävlingen. Värdarna är stabila defensivt och har dessutom bara förlorat en av 13 ligamatcher. När dessa gäng stångades i seriespelet i september vann Antonio José Marreco de Gouveias mannar med klara 3-0. Ny seger att vänta. Etta.

5. Wales – Iran 

Torsdagen har övergått i fredag och vi tar oss tillbaka till Qatar. Wales och Iran ska kicka boll på Ahmed bin Ali Stadium och inför matchen är det gänget från mellanöstern som har extremt mycket att bevisa. Queiroz manskap släppte sex bollar bakåt (2-6) mot England och stundtals såg det förvirrat ut bakåt där även försvarsspelet på fasta situationer var underkänt. Bale och company grejade 1-1 mot USA i sin premiär. Ett resultat som britterna ska vara extremt nöjda med. Chans till tre poäng finns för draklandets fotbollskrigare men med risk för att ettan klättrar upp över 50 procent behöver åtminstone krysset ackompanjera. 

6. Qatar – Senegal 

Qatars premiärmatch var ett smärre haveri. Värdnationen var aldrig i närheten av att hota Ecuador och 0-2-förlusten är bara att skaka av sig för att nu gå vidare. Senegal står på tur i den andra omgången och det kommer åter bli rejält svettigt för Félix Sánchez herrskap. Afrikanerna gjorde en rakt igenom bra fotbollsmatch mot Nederländerna där ett par mindre misstag fällde Sarr, Gueye, Koutaté och company. Kommer gästerna upp på samma höjd denna gång är det seger i siktet. Upp till låga 60 kan vi gott och väl spika Lejonen.  

7. Nederländerna – Ecuador 

Nederländerna gjorde en godkänd insats mot Senegal men kom i ärlighetens namn undan en aning för lätt. 2-0 speglade inte matchen och Andries Noppert fick komma upp stort mellan stolparna för att freda sitt tulpanälskande lag. Ecuador imponerade desto mer. Enner Valencia var ett monster framåt och skapade flera tunga chanser och satte till slut också dubbla mål i premiären mot Qatar. Känslan är att sydamerikanerna är bättre i detta VM än vad många trott. En tämligen tungt streckad etta behöver hjälp, hela vägen över.  

8. England – USA 

Riktigt spännande stormaktsstrid på tapeten. England visade att nationen blir att räkna med i VM efter att Sterling, Saka och de övriga hos de tre lejonen gav Iran rejält på läppen. 6-2-segern var odiskutabel. USA blir dock en helt annan sak. Amerikanerna bygger ett landslag som ska peaka i hemma-VM 2026 men Pulisic, Dest och övriga bjöd stundtals på väldigt fint spel och krysset mot Wales får i efterhand anses som slarvigt. En fajt som USA skulle vunnit sett till spelet över 90 minuter. En etta som sticker iväg upp mot 70 procent öppnar upp dörren för garderingar på glänt. Vi bombar på med 1X2.  

Läktarens säkra: Arsenal

Arsenal är ett otroligt skickligt damlag som ska ha goda chanser att ta sig långt i årets Champions League. Juventus håller inte riktigt måttet och går på pumpen. Tvåa. 

Läktarens skräll: Ecuador

Nederländerna vann visserligen mot Senegal men det satt otroligt hårt åt. Ecuador imponerade å sin sida från start till mål mot Qatar och ska ha väldigt fina chanser att åter nypa poäng. 

108 rader

1. Brasilien – Serbien 1×2

2. Benfica – Rosengård 1x

3. Juventus – Arsenal 2

4. Tondela – Torreense 1

5. Wales – Iran 1x

6. Qatar – Senegal 2

7. Nederl. – Ecuador 1×2

8. England – USA 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus