Speltips

Match/event
Atletico Madrid - Barcelona
Datum
08/01 - 2023
Matchstart
21:00
Spelbolag
Spel
U24.5 skott i matchen
Odds
1,90
Rygga Spelet
Speltips fotboll

Atletico Madrid – Barcelona 8/1

Fotboll La Liga Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 6 januari, 2023

På söndagen bjuder La Liga på en toppmatch mellan Atletico Madrid och tabellettan Barcelona som i nuläget leder serien på målskillnad före Real Madrid. Viktiga poäng på spel alltså för båda lagen då Atletico ändå är med i toppstriden med sina 27 poäng. Båda lagen har hunnit spela varsin ligamatch nu efter VM där Atletico vann sin med 2-0 medan Barca kryssade mot Espanyol. Spännande toppmatch!

Tung första match efter VM

Barca hade bra chans att bibehålla sin serieledning över Real Madrid nu när La Liga drog igång igen men lyckades inte göra det. Efter att man kryssade mot Espanyol så leder man numera på bättre målskillnad vilket betyder att Real kan gå om ifall att man tappar poäng även här. Både Real och Barca har alltså 38 poäng efter de 15 matcher man spelat och Real har en betydligt lättare match framför sig kontra den Barca har.

Så detta kommer minst sagt bli en tuff omgång för Barca som dessutom kommer att sakna vänsterbacken Jordi Alba som fick se det röda kortet mot Espanyol. Barcas facit mot Atletico på bortaplan är inte heller strålande då man har två raka förluster på Wanda Metropolitano.

Med i toppstriden

Givetvis är det per automatik alltid Barca och Real som kommer vara favoriter att vinna La Liga och även detta år så befinner sig dom två lagen i toppen av tabellen. Men Atletico, precis som tidigare år, är fortfarande med i toppen och försöker hänga på toppstriden. Med deras 27 poäng så har man alltså inför matchen 11 poäng upp till Barca och Real. Men med en vinst här så minskar det gapet till åtta vilket absolut inte är överdrivet mycket med hela 22 omgångar kvar.

Atletico vann sin senaste ligamatch mot Elche med 2-0 men kommer även dom att sakna en startspelare i form av Hermoso som också fick se det röda kortet. I övrigt så är truppen frisk och just nu är det bara Witsel som finns med på skadelistan.

Speltipset

Toppmatch i La Liga med viktiga poäng som står på spel för båda lagen. Svårt att välja sida inför denna match då Atletico varit bra mot Barca hemma på Wanda Metropolitano men samtidigt så är Barca i mina ögon det bättre laget på papperet. Jag väljer ett skott spel till denna match som suttit i de sex senaste inbördes mötena. Speltipset är att det blir under 24.5 skott i matchen till 1,90 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x