Speltips

Match/event
Europatipset - Söndag 20/6
Datum
20/06 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Italien - Wales
1x2
2. Schweiz - Turkiet
1
3. Ukraina - Österrik
2
4. Nordmak. - Nederl.
x2
5. Ryssland - Danmark
2
6. Finland - Belgien
x2
7. Tjeckien - England
x
8. Kroatien - Skottland
12
9. Sverige - Polen
1x2
10. Slovakien - Spanien
2
11. Portugal - Frankrike
1x2
12. Tyskland - Ungern
1
13. Sundsvall - Västerås
1
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

EM-tipset 20/6 ›› EM SPECIAL

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 20 juni, 2021

Dramatik utlovas under veckans gång där fortsatt överlevnad står på spel i gruppspelets tredje och sista omgång. Med flera fina skrälldrag och en jackpot på 5 miljoner kronor har vi höga förhoppningar på denna kupong. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 17:59

1. Italien – Wales 

En kamp om förstaplatsen stundar på Stadio Olimpico. Wales har inlett mästerskapet överraskande starkt och vid poäng är andraplatsen säkrad. Rutinen som Aaron Ramsey och Gareth Bale besitter kommer väl till pass i dessa sammanhang och Kieffer Moore kommer från en riktigt fin säsong med sitt Cardiff. Med det sagt har Italien sett ruskigt starka ut och håller Roberto Mancinis manskap samma höga nivå så kommer Gli Azzurri stå som gruppsegrare. Krysset faller båda klubbarna i smaken – vi utgår därifrån men ser gärna att båda flanker täcks upp.

2. Schweiz – Turkiet

Turkiet har inte givit något större intryck från de inledande två omgångarna och med 0-5 i målskillnad är avancemang praktiskt taget uträknat. Överraskande med tanke på den kapacitet som finns i truppen där inte minst Lille-trion Zeki Celik, Yusuf Yazici och Burak Yilmaz kommer med en strålande säsong i bagaget. Schweiz besitter möjligtvis något högre kunnande och tre poäng gäller om schweizarna ska ha chans på avancemang. En rimligt streckad etta är en given spik under rådande förutsättningar.

3. Ukraina – Österrike 

Ett minst sagt intrikat möte stundar på Arena Nationala i en kamp om andraplatsen. Ukraina stod upp väl mot Nederländerna i premiären och följde upp detta med en solid insats mot Nordmakedonien. Roman Yaremchuk har imponerat i synnerhet och varit direkt delaktig i tre av de blågulas fyra strutar så här långt. Österrike har, i våra ögon, en aningen vassare trupp där Franco Froda har en starkare truppbredd. Tre poäng krävs för att “Das Team” ska passera Andriy Shevchenkos manskap och med spelvärdet riktat åt öst är tvåan en fräck chansspik.

4. Nordmakedonien – Nederländerna 

Det råder klasskillnad på Johan Cruijff Arena och även om Frank de Boer sannolikt kommer lufta truppen ska Nederländerna råda som klara favoriter. Noterbart är dock att en poäng räcker för att säkra förstaplatsen och i jakten på högre utdelning blir krysset ett givet streck på kupongen. Nordmakedonien har visserligen lämnat poänglösa från de inledande två matcherna men stod upp väl mot såväl Österrike som Ukraina. X2 är ett lås.

5. Ryssland – Danmark 

Trots noll poäng från de inledande två omgångarna har Danmark faktiskt fortsatt relativt goda möjligheter att sluta tvåa i Grupp B. En dansk seger samtidigt som Finland förlorar skulle resultera i att andraplatsen avgörs på målskillnad vilket i de flesta scenarion är till de rödvitas favör. Spelmässigt har danskarna gjort det väldigt bra och kan Kasper Hjulmands manskap bara bli effektivare i offensivt straffområde tror vi på seger “hemma” i Parken. Tvåan spikas till fin procent.

6. Finland – Belgien 

Finland är säkerligen belåtna med hur gruppspelet har utspelat sig så här långt. En pinne skulle med största sannolikhet säkra avancemang till slutspelet och med tanke på att Belgien redan är slutspelsklara är detta ingen orimlig uppgift om än en tuff sådan. Roberto Martinez kommer säkerligen lufta truppen där en och annan kommer vara sugen på att ge sin förbundskapten en tankeställare till det kommande slutspelet. X2 är en sund lösning på Gazprom Arena.

7. Tjeckien – England 

Bataljen på Wembley Stadium är sannerligen en udda sådan. Någon av dessa klubbar kommer att knipa förstaplatsen, vilket i regel är en åtråvärd fördel. Så är inte riktigt fallet här där gruppettan kommer ställa mot tvåan i dödens grupp tillhörandes Portugal, Frankrike samt Tyskland. England har skaffat sig en utmärkt position där Tjeckien har bättre målskillnad och vid delad ära förblir tjeckerna gruppetta samtidigt som bådadera säkrar avancemang. Så tror vi blir fallet i en taktisk kamp – krysset singlas!

8. Kroatien – Skottland 

Tre poäng är ett måste för såväl Kroatien som Skottland om avancemang ska vara aktuellt. De förstnämnda har onekligen den namnkunnigare truppen av de två men flera tongivande spelare är inne på sista versen och det har varit märkbart. Skottland ser desto piggare ut och det är ett sammansvetsat skotskt landslag som har satt press på såväl Tjeckien som England tidigare under mästerskapet. Räkna med att så blir fallet här och till rådande streckning ligger vårt prio helt klart åt öst även om en gaffel (etta-tvåa) är att föredra.

9. Sverige – Polen 

Med fyra poäng från de inledande två omgångarna har Sverige praktiskt taget säkrat avancemang. Det är dock fortsatt vidöppet i jakten på förstaplatsen och till skillnad från Grupp D är detta något att sträva efter. Offensiven har däremot lämnat en hel del att önska där de flesta farligheterna har kommit tack vare individuell briljans från Alexander Isak. Polen har ett högt kunnande där anfallsstjärnan Robert Lewandowski håller yppersta klass. Polackerna ska absolut inte underskattas vilket i dagsläget ser ut att bli fallet. En spelvärd tvåa inleder.

10. Slovakien – Spanien 

En ensidig historia är att vänta på Estadio de La Cartuja. I skrivande stund är det fortfarande oklart hur spanjorernas förutsättningar är inför den sista omgången då lördagens batalj mot Polen ännu inte spelats. Alldeles oavsett är en seger för La Roja högst sannolik där spanjorerna förväntas ha ett tydligt övertag i bollinnehav. Slovakien noterades för noll skott på mål mot Sverige och hade marginalerna på sin sida i 2-1-viktorian mot Polen i premiäromgången. Att slovakerna ska få med sig något från denna batalj är ytterst tveksamt. Tvåa!

11. Portugal – Frankrike 

Precis som ovanstående möte så spelar de fyra kombattanterna från Grupp F sin andra omgång under lördagen och förutsättningarna är således oklara i dagsläget. Hur som helst så kommer bataljen på Puskás Aréna att bli en riktig rysare mellan EM-finalisterna från 2016. Dessa nationer har, i vår mening, ligans två främsta trupper sett till kvalitet samt truppbredd. Frankrike håller vi något högre och favoritskapet riktar vi således åt öst men här lämnar vi inget åt slumpen – helgardera!

12. Tyskland – Ungern 

Tysklands möjligheter att avancera är fortsatt oklara men alldeles oavsett lördagens resultat mot Portugal så kommer Joachim Löws manskap vara ute efter samtliga tre poäng mot Ungern. Inte nog med att Magyarok drog nitlotten och hamnade i dödens grupp så har Marco Rossi fått klara sig utan underbarnet Dominik Szoboszlai på grund av skada. Nej, detta ska “Die Mannschaft” lösa utan några som helst problem. Bergetta!

13. GIF Sundsvall – Västerås 

Kupongen avrundas med ett inhemskt bidrag då vi besöker Superettan och närmare bestämt NP3 Arena. GIF Sundsvall har ett högre kunnande där offensiven i synnerhet håller riktigt hög kvalitet. Giffarna har, tillsammans med Jönköping Södra, producerat flest strutar under säsongsinledningen där målsprutan Pontus Engblom och tonåringen Johan Bengtsson har stått för majoriteten av lagets 16 baljor. Med det sagt så är det ett svårslaget Västerås som kommer på besök och faktum är att endast ligaledarna Landskrona har förlorat färre matcher än de två nederlag VSK har noterats för under upptakten. Utgångsettan står med andra ord inte särskilt tryggt på egna ben.

Läktarens säkra: Tyskland

Ungern är klasser bakom samtliga tre motståndare i Grupp F och allt annat än en fjärdeplats för Magyarok skulle komma som en överraskning. Noterbart är att förutsättningarna kan förändras efter lördagens bataljer men sannolikt är det endast tre poäng som gäller för Joachim Löws manskap.

Läktarens skräll: Skottland

Skottland ser än en gång ut att underskattas av svenska folket trots solida insatser mot såväl Tjeckien samt England. Kroatien har knappast gett fog för den högt streckade ettan heller med sina insatser.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus