Speltips

Match/event
Europatipset - Tisdag 27/9
Datum
27/09 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Sverige - Slovenien
1x2
2. Norge - Serbien
2
3. Portugal - Spanien
1x
4. Schweiz - Tjeckien
x2
5. Irland - Armenien
1
6. Ukraina - Skottland
1
7. Albanien - Island
1
8. Grekland - Nordirland
x
9. Kosovo - Cypern
1x2
10. Malta - Israel
x2
11. Grimsby - Carlisle
x2
12. Mexiko - Colombia
1x2
13. Seattle - Cincinnati
12
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 27/9 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 27 september, 2022

Veckans första Europatips erbjuder elva landskamper varav tio hämtas från Nations Leagues sista gruppspelsomgång. League Two och MLS agerar utfyllnad med ett bidrag vardera. Med fina skrällalternativ och en jackpot på 2,5 miljoner kronor ser denna bong väldigt intressant ut. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 20:44

1. Sverige – Slovenien 

Serbien hade inga problem att luckra upp Sveriges orutinerade försvarslinje där Aleksandar Mitrović kunde göra lite som han ville. Slovenien har tack och lov inte en lika vass offensiv men värdskapet behöver se upp med superlöftet Benjamin Sesko. 19-åringen var högst delaktig i slovenernas 2-1-viktoria mot Norge senast och kan på egen hand sänka Blågult som kommer behöva ta risker. Sverige ligger alltså sist i tabellen inför den avgörande omgången och ska Janne Anderssons adepter undvika degradering är det enbart seger som gäller på Friends Arena. Vi är inte övertygade om att så blir fallet och helgarderar detta möte tidigast möjligt. 

2. Norge – Serbien 

På Ullevål Stadion utspelar sig kampen om förstaplatsen i Sveriges grupp där Norge sitter i förarsätet tack vare 1-0-viktorian i det vändande mötet. Serbien var dock det bättre laget då och har genomgående varit solida under detta gruppspel. Med Aleksandar Mitrović i glödhet form och en överlag vassare trupp har gästerna alltjämt goda förutsättningar att toppa gruppen efter detta möte. Tvåan är en fräck chansspik på en rimligt streckad bräda även om Erling Haaland givetvis kan förstöra festen. 

3. Portugal – Spanien 

Vi varnade för Spaniens oförmåga på offensiv tredjedel inför mötet mot Schweiz och mycket riktigt hade spanjorerna svårt att omvandla sitt skyhöga bollinnehav till klara målchanser. “La Roja” förlorade det mötet med 2-1 och blev som följd nerpetad från tronen av Portugal som i sin tur besegrade Tjeckien med övertygande 4-0. Fernando Santos manskap är mer direkta i sitt anfallsspel och har därtill visat upp ett exemplariskt försvarsspel. Vi håller portugiserna snäppet högre och hemma i Braga ska “A Selecão” inte tappa detta. 1X räcker långt.

4. Schweiz – Tjeckien 

Schweiz har presterat på en klart högre nivå än Tjeckien under detta gruppspel men i grund och botten skiljer inte något avsevärt nationerna åt. Värt att tillägga är att gästerna fick klara sig utan nyckelspelarna Antonín Barák och Patrik Schick under den första samlingen. Duon har förvisso inte visat någon sprudlande form under hösten men det råder ingen tvekan om att tjeckerna har en högre kapacitet med dessa tillgängliga. Här streckas ettan på tok för högt, inte minst med tanke på att värdskapet undviker degradering vid ett oavgjort resultat. X2 blir således vårt val i St. Gallen.

5. Irland – Armenien 

Endast en poäng skiljer nationerna åt inför den avgörande omgången men Irland har presterat på en betydligt högre nivå än sin kombattant. Armeniens målskillnad i form av 2-14 talar sitt tydliga språk där en marginell viktoria i det vändande mötet håller gästerna kvar i racet. Då Henrikh Mkhitaryan har lagt landslagsskorna på hyllan och Sargis Adamyan är otillgänglig av personliga skäl har vi svårt att se Joaquín Caparrós manskap störa ett hemmastarkt Irland nämnvärt. Ettan singlas trots hård streckning.

6. Ukraina – Skottland 

Skottland vann det vändande mötet för knappt en vecka sedan men här väntar helt andra förutsättningar. Gästerna är för det första inte lika trygga på resande tass som hemma på Hampden Park. En annan faktor som kan visa sig avgörande är att Ukraina luftade truppen mot Armenien senast vilket inte var fallet när skottarna besegrade Irland i lördags. Därtill får gästerna klara sig utan lagkaptenen Andrew Robertson samt formstarke Scott McTominay. Dessa argument motiverar spikettan!

7. Albanien – Island 

B-divisionens andra grupp har varit betydligt jämnare än vad tabellen indikerar. Albanien har inte haft marginalerna på sin sida med dubbla uddamålsförluster mot Israel och ett oavgjort resultat borta mot Island. Spelmässigt har “Örnarna” gjort det skapligt och kunnandet finns onekligen där med spelare som Elseid Hysaj och Armando Broja. Island har i sin tur endast vunnit två av de senaste 18 (!) landskamperna, båda mot blåbärsnationen Liechtenstein. Vi spikar ettan kring 50 procent.

8. Grekland – Nordirland 

Grekland inledde detta gruppspel med fyra raka segrar och säkrade förstaplatsen redan under den första samlingen. Utan något att spela för begav sig de blåvita till Cypern i lördags och trots att Gus Poyet ställde upp med en relativt slagkraftig startelva förlorade de blåvita med 1-0. Hemmafördelen denna afton i all ära men vi har svårt att köpa det höga förtroende arrangören får från svenska folket. Nordirland behöver få med sig åtminstone en poäng för att på egen hand säkra en plats i C-divisionen under kommande upplaga. Krysset är en given utgång till rådande streck och vid gardering ligger den spelvärda tvåan närmast till hands.

9. Kosovo – Cypern 

Kosovo kollapsade under slutminuterna i Belfast där en 1-0-ledning slutade i nederlag. Arrangören är således indragen i bottenstriden under den sista omgången och behöver en poäng för att inte behöva förlita sig på utfallet i Aten. Cypern ska dock inte underskattas. Gästerna har endast förlorat en av de senaste fyra omgångarna och lyckades som ovan nämnt besegra Grekland i lördags. Seger krävs för att garantera fortsatt spel i C-divisionen och med fint spelvärde österled fyller vi hela brädan med bläck omgående och jobbar in rensartvåan.

10. Malta – Israel 

Det råder ingen tvekan om att Israel besitter ett högre kunnande än Malta men i en träningslandskamp som denna måste den gravt överstreckade tvåan ifrågasättas. Gästerna saknar som bekant den tongivande duon Manor Salomon och Eran Zahavi under denna samling samtidigt som Mu’nas Dabbur har lagt landslagsskorna på hyllan. Rimligtvis tar Alon Hazan tillfälle i akt och ger de yngre spelarna möjligheten att visa upp sig här och då ska Malta inte ses utan chans. Krysset är ett givet komplement till tvåan, helgardera om plånboken tillåter.

11. Grimsby – Carlisle 

Grimsby föll snöpligt hemma mot Swindon senast men har överlag gjort en fin säsongsupptakt som nykomlingar. Arrangörens främsta styrka ligger i försvarsspelet vilket även är fallet för Carlisle. En målsnål historia känns således sannolikt på förhand. Även gästerna har inlett säsongen lovande vilket knappast var någon självklarhet i och med den svaga fjolårssäsongen. Formstarke Kristian Dennis har varit högst bidragande till detta och är en potentiell matchvinnare för “The Cumbrians”. X2!

12. Mexiko – Colombia 

Colombia missar det stundande VM-mästerskapet men det har inte hindrat Néstor Lorenzo från att ta ut en stjärnspäckad trupp till denna samling. Detta trots att endast träningsmatcher står på agendan. Guatemala avlägsnades med 4-1 i söndags där “Los Cafeteros” ställde upp med en sylvass offensiv. Mexiko kommer vara delaktiga i Qatar om knappt två månader men hade en betydligt enklare kvalgrupp än colombianerna. Med det sagt finns det kvalitet hos arrangören och motivationsfaktorn talar onekligen i mexikanarnas favör. Svårtippat möte som gör sig bäst helgarderat.

13. Seattle – Cincinnati 

Kupongen avrundas i MLS och närmare bestämt på Lumen Field. Seattle har fortfarande visst hopp om att nå en slutspelsplats men behöver sannolikt vinna de resterande tre omgångarna för att det ska vara möjligt att uppnå. På hemmafronten gör “The Sounders” sällan bort sig och faktum är att de blågröna har vunnit fyra av de senaste fem bataljerna i Washington. Cincinnati har i sin tur visat sig vara svårslagna och kan i mångt och mycket tacka anfallstrion Acosta, Brenner och Vazquez för detta. Defensivt är gästerna opålitliga och det lär inte saknas möjligheter för något av lagen. En gaffel (etta-tvåa) passar utmärkt.

Läktarens säkra: Irland

Armenien har inte gett oss någon anledning att tro på fortsatt spel i B-divisionerna under detta gruppspel. En tursam seger i det vändande mötet är det enda arrangören har åstadkommit där de rödklädda har släppt in 14 strutar från de efterföljande fyra omgångarna. I Dublin ska Irland utkräva sin revansch!

Läktarens skräll: Tjeckien

Tjeckien besitter i grunden ett högre kunnande än vad som visats upp under detta gruppspel. Till gästernas försvar saknades duon Barák och Schick under de inledande fyra omgångarna. Dessa herrar är visserligen inte i sitt livs form men med kniven mot strupen ska tjeckerna inte räknas bort med den kapacitet som finns till deras förfogande. Fin rensartvåa.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus