Speltips

Match/event
Europatipset - Söndag 3/7
Datum
04/07 - 2021
Matchstart
15:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Hammarby - Halmstad
1x2
2. Häcken - AIK
x
3. Sirius - Mjällby
1x
4. Varberg - Kalmar
x2
5. Odds BK - Rosenborg
1
6. Sarpsborg - Molde
1x2
7. Strömsg. - Vålerengen
x2
8. Ham. Talang - Karlstad
1x
9. Haninge - Sandviken
12
10. Umeå - Piteå
1x
11. Djurgården - Linköping
2
12. Göteborg - Elfsborg
x
13. Djurgården - Örebro
1x
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 4/7 » Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 3 juli, 2021

Som seden bjuder är söndagens upplaga av Europatipset alldeles ljuvligt. På denna kupong samsas norsk och svensk fotboll när Allsvenskan äntligen är tillbaka. Förutom högoktaniga kamper serveras ypperligt spelvärde för den som vill krydda semesterkassan.

Spelstopp: 14:59

1. Hammarby – Halmstad 

Hammarby nådde inte upp till förväntningarna under våren där Bajen visade en oerhörd ojämnhet. Något som resulterade i att Stefan Billborn fick lämna tränarposten efter cupfinalen. Milos Milojevic har tagit över rodret och under uppehållet har såväl Österlen samt Sirius besegrats. Nykomlingarna Halmstad har gjort det bra med ett begränsat spelarmaterial och har i synnerhet visat upp ett kompakt försvar. Visst kan HBK få med sig ett positivt resultat från Tele2 Arena och med fint spelvärde riktat åt öst är det givet att strecka hela vägen.

2. Häcken – AIK 

Det är ett intrikat möte som stundar på Bravida Arena dit AIK beger sig. På tal om att inte nå upp till förväntningarna så underpresterade Häcken å det grövsta under vårsäsongen. Andreas Alm fick föga förvånande lämna skutan som följd av de bedrövliga resultaten och har ersatts av norrmannen Per-Mathias Høgmo. Göteborgarna besitter, resultaten till trots, en väldigt hög kapacitet och såvida pusselbitarna faller på plats blir Getingarna att räkna med framöver. AIK har gjort det desto bättre och med sitt kompakta försvar stångas stockholmarna om en Europaplats. Krysset prioriteras i vad som rimligtvis blir en målsnål historia.

3. Sirius – Mjällby 

Sirius har inte nått upp till samma höga nivå som i fjol och det finns en rad logiska förklaringar till detta. Dels har succétränaren Henrik Rydström lämnat och Stefano Vecchia likaså. Dessutom har stjärnan Yukiya Sugita dragits med skadebekymmer och endast varit delaktig i tre av åtta matcher. 28-åringen torde vara redo för spel nu dock och noterbart är att Uppsalagänget inte har förlorat när japanen har spelat. Mjällby har i sin tur gått från klarhet till klarhet under säsongens gång men vi ställer oss fortsatt frågandes kring gästernas offensiv. Moses Ogbu lämnade som bekant inför säsongen och så även David Batanero. Vi utgår från mitten.

4. Varberg – Kalmar FF 

Ovan nämnda Rydström återvände till Kalmar FF som ligger 45-åringen varmt om hjärtat och precis som hos Sirius har han gjort succé under våren. Med blott en förlust från de inledande åtta matcherna placerar sig smålänningarna på en femteplats, en poäng bakom trean AIK. Insatsen mot Hammarby innan uppehållet imponerade i synnerhet och kan gästerna få igång löftet Nils Fröling blir det en spännande höst för KFF. Varberg tappade inför säsongen fjolårets succéduo Gustaf Norlin samt Astrit Selmani och en nedflyttningsstrid känns oundviklig för hallänningarna. Tvåan är en fräck spik för den våghalsige, annars räcker X2 gott och väl.

5. Odds BK – Rosenborg 

På skånsk mark är Åge Hareide snudd på adlad men i Trondheim har hans aktie dalat. Rosenborg var favorittippade inför säsongen men de så kallade Trollungarna har underpresterat kraftigt och redan efter elva omgångar skiljer elva poäng upp till serieledande Molde. Hareides herrar har gått mållösa i tre raka matcher inför trippen till Skagerak Arena. Odds BK är för närvarande tabellgranne med Rosenborg trots att värdarna har två matcher till godo jämfört med de gästande dignitärerna. OBK vann motsvarande möte förra säsongen och är denna säsong obesegrade på eget gräs. Prima etta.

6. Sarpsborg – Molde 

Ett av lagen som nollat Rosenborg i närtid har sin hemvist på Sarpsborg Stadion. Lars Bohinen fick en flygande start på sitt ledarskap sedan Mikael Stahre vänt hem till Svedala för att jobba med Blåvitt. 1-0 på Lerkendal smakade fågel för sarpsborgarna som undervärderas kraftigt av svenska folket på denna bong. Visst har värdarna gått på ett par minor sedan trippen till Trondheim men hög höjd finns i ex-gnagaren Salétros med flera. Molde FK är serieledare och har visat suverän sommarform men det är inte Brasilien som besöker Bohinens boys under söndagskvällen. MFK drog dött borta mot Sarpsborg förra säsongen och kan absolut falla offer för sina gamla banemän igen. 1X är av prio ett.

7. Strömsgodset – Vålerengen 

Strömsgodset är alltjämt obesegrade på Marienlyst Stadion men sett till de senaste fyra omgångarna är facit beskedligt, 1-1-2. Samtidigt tillhör Vålerengen den udda skara som plockat fler poäng på resande tass än hemma i Oslo. Enga snittar två pinnar per bortamatch och sitter i förarsätet till att nypa bronspengen bakom tätduon. Fyra raka poängplock finns noterade hos herrarna från huvudstaden och Enga vann dessutom båda inbördes bataljer mot Godset förra säsongen. Att spjutspetsen Kjartansson är skadad talar dessvärre emot gästerna som löper risk att överstreckas denna kvällskvist. Tvåan mår bäst med krysset intill.

8. Hammarby Talang – Karlstad 

Överstreckning är bara förnamnet i Stockholm där svenska folket lägger alldeles för många ägg i Karlstads korg. Värmlänningarna må möta ett bottenlag men gästerna har bara plockat en poäng på sina senaste två resor och kommer med decimerat manskap till Hammarby IP. Karlstads lagkapten Andreas Bellander sitter på bortalagets botbänk. Hammarby Talang besegrade ligatvåan Sandviken i senaste dusten på grönvitt gräs då påläggskalven Jaheem Burke visade framfötterna med dubbla fullträffar. Den sönderstreckade tvåan slopas med glädje.

9. Haninge – Sandviken 

Vi stannar i det blågula rikets största stad där två formstarka klubbar drabbar samman i skärgården. Haninge inledde våren i Norrettan på ett segt sätt, första nio rundorna inbringade blott åtta pinnar. Smajl Suljevic och hans vänner har lyft sig sommartid och inkasserat nio poäng på sina senaste fyra seriestrider. Sandviken är tolv pinnar rikare än Haninge efter att magikern Mohammed Naeem bombat in tio baljor, bland annat ett hattrick inom loppet av en dryg halvtimme senast mot Täby. Till gästernas nackdel talar två raka bortatorsk samt tung streckning i österled. Här sitter gaffeln (etta tvåa) som en smäck.

10. Umeå FC – Piteå

Vistelsen i Superettan blev ettårig för Umeå FC som är fast beslutna om att studsa tillbaka till andradivisionen lika fort. Bland nyförvärven märks Gbenga Arokoyo med meriter från både Allsvenskan och turkiska Süper Lig. UFC har vunnit fem av sex matcher i Västerbotten inför söndagens besök från Norrbotten. Piteå FC vann sin Division 2-serie förra säsongen och har hävdat sig skapligt en våning upp. De rödvitrandiga har dock haft stora bekymmer utanför den egna paltgrytan, 1-1-4 lyder facit på främmande territorium. Umeå saknar Stefan Lindmark som sopat i sig för många ostskivor, en etta som cirkulerar kring 80 procent får inte lämnas allena. 1X.

11. Djurgården – Linköping 

Kupongens kvinnliga kamp utkämpas på blårandigt gräs i den elfte omgången av Damallsvenskan. Djurgårdens IF slutade nia i det svenska finrummet förra säsongen och har sedan dess tappat landslagsstjärnan Olivia Schough. Göteborgskan som stack till Rosengård var direkt inblandad i över hälften av stockholmarnas strutar och har inte ersatts. Blott åtta baljor finns på Blårändernas konto just nu, endast avsågade jumbon Växjö är sämre på att hitta rätt nät. Linköping som slutade fyra under fjolåret befinner sig på femte plats efter 4-1-defileringen mot Örebro och östgötarna har goda minnen från de senaste striderna mot söndagens opponent. Formen är fin på flera av Linköpings poängspelare, Bredgaard, Kanu och Kovacs. En tvåa kring 60 procent ska spikas utan snack.

12. IFK Göteborg – Elfsborg 

Över till måndagen och åter till Allsvenskan. Mikael Stahre har som ovan nämnt återvänt till IFK Göteborg för att lyfta de blåvita änglarna ur askan. 1-6-1 är en resultatrad som inte anstår den forna storklubben som rustat för att återgå till fornstora dagar. Elfsborg har lirat en match mer än Blåvitt och haffat fyra pinnar mer. Till boråsarnas nackdel talar att de tappat nyckelbacken Joseph Okumu till belgiska Gent under sommarens transferfönster. Senaste inbördes mötet slutade oavgjort, förmodligen köper både Stahre och Thelin en repris på det. Fem raka blåvita oavgjorda resultat skänker trygghet åt spikkrysset.

13. Djurgården – Örebro 

Allsvenskans näst bästa lag tar emot seriens näst sämsta gäng i “Derbi della Haginge”. Att Örebro SK återfinns i botten går inte att snacka bort med underliggande decimaltal, målskillnaden 5-16 är solklart sämst av samtliga. Prestigemötet mot Degerfors slutade i moll liksom besöket från Malmö inför uppehållet, därefter lämnade Axel Kjäll över tränarpärmen till Vitor Gazimba. Av uppehållets träningsmatcher att döma finns ingen ljusning i närkingarnas sikte. Djurgården är obesegrade på Tele2 Arena där Kim Bergstrands boys blott släppt in en boll hittills. Till stockholmarnas nackdel talar de dubbla kryssen inför uppehållet samt en enormt hög spelprocent på ettan. 1X är ett värdesäkrat lås.

Läktarens säkra: Linköping

Klasskillnad är att vänta i Stockholm där Linköping segrat vid sju av sina senaste åtta besök. Östgötarna har bland annat bortabesegrat regerande mästarna denna säsong och DIF är i botten för att stanna.

Läktarens skräll: Halmstad

Opolerade Hammarby har just genomgått tränarskifte och streckas till 70 procent hemma mot välpolerade hallänningar, då blinkar alla varningslampor. Firma Haglund/Olsson är födda till att fälla högfärdiga högdjur.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus