Speltips

Match/event
Europatipset - Söndag 5/9
Datum
05/09 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Belgien - Tjeckien
1x
2. Schweiz - Italien
1x2
3. Island - Nordmak.
2
4. Albanien - Ungern
1x2
5. Bulgarien - Litauen
1x2
6. Kosovo - Grekland
2
7. Brasilien - Argentina
1x2
8. Ecuador - Chile
1
9. Paraguay - Colombia
1x
10. Peru - Venezuela
1x2
11. Uruguay - Bolivia
1
12. Alcorcón - Zaragoza
1
13. Mirandés - Las Palmas
x
Rygga Spelet
Andelar Europatipset

Europatipset 5/9 – Tips, andelar & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 5 september, 2021

En lurig Europatips-kupong tornar upp sig denna söndag. 3 miljoner i jackpot är en välkommen krydda när bongen domineras av matcher från VM-kval i Europa och Sydamerika. Två duster från Segunda División stänger sedan butiken. Analysen står klar, häng med på resan!

Spelstopp: 17:59

1. Belgien – Tjeckien 

Belgien hade inga större bekymmer med att panga in fem mål mot Estland, men det som oroar Roberto Martínez är de två insläppta. Tjeckien är en ohyggligt mycket svårare opponent och den något ålderstigna backlinjen hos värdarna har sett bättre dagar. Hemma i Bryssel ska belgarna givetvis gälla som favoriter, men det svider i ögonen när ettan streckas upp över 80 procent. Tjeckien knep en pinne i det vändande mötet och visade också i EM att de kan spela jämnt mot de allra bästa. Krysset är således en lämplig följeslagare åt ettan.

2. Schweiz – Italien 

Repris från gruppspelsmatchen i EM där Italien lekande lätt klädde av Schweiz (3-0). Den matchen spelades dock i Rom och Roberto Mancinis mannar kan förvänta sig andra bullar när de äntrar St. Jakob-Park. Här är Schweiz erkänt starka och efter Gli Azzurris förvånande poängtapp mot Bulgarien (1-1) ligger förstaplatsen inom räckhåll för Murat Yakins adepter. Trots att Xhaka och Freuler saknas föredrar vi alla tecken då tvåan blir hårt ansatt av svenska folket. 

3. Island – Nordmakedonien

Island fortsätter att se blekare och blekare ut för varje dag som går och 0-2 i nacken mot Rumänien i torsdags var på intet sätt orättvisa siffror. Tufft motstånd väntar även under söndagen då Nordmakedonien kommer till Reykjavik. Gästerna är i sin tur en nation på uppgång och efter ett godkänt EM är det dags att spinna vidare på inslagen väg i kvalet. Bortasegern mot Tyskland i föregående samling vittnar om kapaciteten hos Alioski och hans vapendragare som av någon outgrundlig anledning glöms bort av tipparna. Tvåan är en oerhört intressant värdespik.

4. Albanien – Ungern 

Smålurig dust från Elbasan Arena där Albanien normalt är svåra att tas med. Någon stabilitet ingavs med det sagt inte i veckan mot Polen (1-4) samtidigt som det ska sägas att värdarna saknade ett gäng spelare i den kampen. Så är fallet även här men å andra sidan är motståndet mer överkomligt. Ungern fick rejält på näbben av England i en match som kantades av tråkigheter på läktarna och utanför hemtrakterna är gästerna normalt inte lika starka. Tvåan ska med men överstreckningen gör att hela spannet är att föredra om finanserna tillåter. 

5. Bulgarien – Litauen 

Bulgarien stod för en av torsdagens stora skalper då de plockade en poäng borta mot Europamästarna Italien. Matchbilden vittnade dock om en fullständig överkörning av italienarna och vi ställer oss frågande till om Bulgarien verkligen har vad som krävs för att bara städa av Litauen. Det regnar inte segrar över värdarna och sköter de baltiska gästerna sina kort rätt är det inte otänkbart att vi får se en skräll i Sofia. Garderingstvång råder på den monstruöst hårt streckade ettan. 

6. Kosovo – Grekland 

Förmodat het drabbning att vänta i Pristina då Grekland inte erkänt Kosovo som nation. De förstnämnda lär också ha fått blodad tand av Sveriges seger mot Spanien då den innebär att grekerna kan putta ner spanjorerna från andraplatsen om de vinner sina två hängmatcher. I grunden är de vitblå att anse som det bättre laget och mot ett naivt Kosovo kommer det inte att saknas målchanser. Värdarna kommer med det sagt att ha ett massivt publikstöd i ryggen, men frågan är om det räcker? Trots något hård streckning lämnas tvåan allena. 

7. Brasilien – Argentina 

Repris på finalen från Copa América där Argentina som bekant drog det längsta strået. Brasilien kommer således att vara oerhört revanschsugna denna afton och trots att samtliga spelare från Premier League saknas är det ändå brassarna som får iklä sig favoritskapet hemma i Sao Paulo. Ett mer ordinarie Argentina ska såklart inte underskattas, men med tanke på att dessa nationer redan dragit ifrån i tabellen torde gästerna vara nöjda om de åker härifrån med ett kryss. 1X räcker. Helgardera om plånboken tillåter.

8. Ecuador – Chile 

Chile lyckades inte rå på ett avbräcksdrabbat Brasilien som vann med 1-0. Anledningen till nederlaget hittas bland annat i att Chile i sin tur också saknade en del tunga pjäser, något som gäller även här. Utan Maripán, Pulgar och Sánchez saknas framför allt tyngden som krävs för att ta kampen med Ecuador. La Tri har visat sig ruskigt på eget gräs där inte minst 6-1 (!) mot Colombia är oerhört imponerande siffror. Kommer värdarna upp i liknande nivå här tar de ett stort steg mot VM. Spikad etta.

9. Paraguay – Colombia 

Colombia har haft svårt att få det att stämma under Reinaldo Ruedas ledning och 1-1 borta mot Bolivia senast var en besvikelse. Flera normalt givna kuggar saknas då och truppläget blir heller inte bättre inför resan till Paraguay. Eduardo Berizzos mannar levererar allt som oftast stabila insatser rent spelmässigt, men värdarna saknar också en målskytt i de främre leden. Att detta blir tight råder det inga tvivel om och 1X, där smygvärdet finns på ettan, är således ett lämpligt val. 

10. Peru – Venezuela 

Det vankas jumbofinal i Lima där den eventuella vinnaren tar rygg på playoff-platsen mot VM i Qatar. Peru fick bara 1-1 hemma mot ett Uruguay som saknade firma Suárez/Cavani senast och värdarna är till synes i behov av en generationsväxling. Här blir dessutom ettan alldeles för hårt åtgången. Venezuela har definitivt större chans till poäng än vad strecken talar om och har Salomon Rondón vaknat på rätt sida kan han mycket väl avgöra denna tillställning. Högersidan är ett möjligt miljondrag som inte får missas, men allra helst föredras hela spannet. 

11. Uruguay – Bolivia 

Innan vi lämnar det sydamerikanska VM-kvalet ska kupongens mest ensidiga möte tittas till. Suárez och Cavani fanns inte med när Uruguay tog sig an Peru i veckan, men trots det lyckades Óscar Tabárez lotsa sina adepter till en poäng. Det försätter värdarna i en gynnsam position inför framtiden och här är tre enkla att vänta när Bolivia kommer på besök. Gästerna knep förvisso en poäng av Colombia senast, men det var hemma i La Paz. Utanför hemtrakterna är Bolivia högst beskedliga och ettan är precis som strecken antyder om bara att banka in.

12. Alcorcón – Real Zaragoza 

Tidig jumbofinal i Segunda División där varken Alcorcón eller Real Zaragoza hittat nätet så här långt. Värst är läget för de sistnämnda som återigen ser ut att gå mot en dyster säsong i de nedre regionerna. Alcorcón har sett bitvis skarpare ut och torde kunna få utdelning mot ett Zaragoza som har förtvivlat svårt att sy ihop stabila prestationer. Värdarna har vunnit tre av de fyra senaste inbördes mötena alla kategorier och här vinner de igen. Ettan singlas till trevlig procent. 

13. Mirandés – Las Palmas 

Kupongen avrundas med ett förmodat mittenmöte från Estadio Municipal de Anduva. Mirandés har ännu inte förlorat i ligaspelet, men två oavgjorda av tre möjliga skvallrar också om att det inte svänger hejvilt om de rödklädda. Las Palmas har en något högre högstanivå att tillgå, men den kommer sällan fram när gästerna lämnar ön. Denna drabbning har alla förutsättningar att bli ett målsnålt sömnpiller och därför lockas vi av att lämna krysset på egna ben. Fräck spik att avsluta kupongen med.

Läktarens säkra: Uruguay

Bolivia är kort och gott inte bra på bortagräs och mot ett svårspelat Uruguay har gästerna inte mycket att hämta. Given etta.

Läktarens skräll: Litauen

Bulgarien streckas upp som en världsnation när Litauen kommer på besök och då är det läge att dra öronen åt sig. Gästerna kan mycket väl få med sig poäng mot ett gäng bulgarer som inte trivs med att föra matchbilder. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus