Speltips

Match/event
Europatipset - Torsdag 6/1
Datum
06/01 - 2022
Matchstart
14:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Arsenal - Liverpool
1
2. Milan - Roma
2
3. Juventus - Napoli
1
4. Atalanta - Torino
1x2
5. Fiorentina - Udinese
1
6. Sassuolo - Genoa
1x2
7. Salernitana - Venezia
1x2
8. Lazio - Empoli
1x2
9. Spezia - H.Verona
2
10. Zaragoza - Sevilla
2
11. Sp.Gijón - Villarreal
x2
12. Almería - Elche
1x2
13. Girona - Osasuna
2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 6/1 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 6 januari, 2022

Italienska Serie A kör veckoomgång och täcker upp stora delar av torsdagens Europatips. Sagolikt spelvärde finns att hämta härifrån och så är även fallet i Spanien där det ska spelas cupfotboll. Analysen är klar, nu jobbar vi 13 rätt!

Spelstopp: 14:29

1. Arsenal – Liverpool LOTTAS!

Bataljen på Emirates Stadium har blivit uppskjuten och kommer således till att lottas med en procentfördelning på 44-26-30. I dagsläget ser ettan riktigt fin ut omkring 35 procent men avvakta närmare spelstopp och lägg prio där spelvärdet landar. 

2. Milan – Roma 

Milans titelstrid kommer att sättas på prov under januari månad där bland annat den tongivande mittfältsduon Ismael Bennacer och Franck Kessie är på landslagsuppdrag i de Afrikanska Mästerskapen. Roma avslutade i sin tur 2021 starkt och har nu Lorenzo Pellegrini åter tillgänglig. Med en formstark Tammy Abraham i spetsen har José Mourinhos manskap fint slagläge på San Siro och vi tar tillfälle i akt att chansspika tvåan när denna erbjuds till sagolikt värde.

3. Juventus – Napoli 

Juventus har ryckt upp sig ordentligt efter “Den gamla damens” skakiga säsongsinledning och har numera vittring på en Champions League-plats. Napoli har gått motsatt riktning där tunga skadebekymmer har satt käppar i hjulet för Luciano Spallettis manskap. Gästerna har blott en seger från de senaste fem omgångarna och för att strö salt i såret har trion Koulibaly, Ounas och Zambo Anguissa anslutit till respektive landslag för spel i Afrikanska mästerskapet. Lägg till att flera spelare, plus Spalletti själv drabbats av corona och Napolis chanser minskar ytterligare i Turin. Ettan singlas.

4. Atalanta – Torino 

Trots ett kraftigt spelövertag lyckades Atalanta inte få hål på Genoa senast i vad som slutade i en mållös historia. Även i mötet mot Roma var Bergamoklubben osedvanligt ineffektiva på offensiv tredjedel och nu saknas dessutom lagets främsta målskytt i form av Duvan Zapata. Trots det är förtroendet för de blåsvarta skyhögt mot ett kunnigt Torino. Gästerna har förbättrats avsevärt i försvarsspelet denna säsong där snittet på antal insläppta i princip har halverats gentemot i fjol. Vissa frågetecken finns dock offensivt där Andrea Belottis skadefrånvaro påverkar. Vi utgår från mitten.

5. Fiorentina – Udinese 

Fiorentinas succéspelare Dusan Vlahović ryktas kraftigt bort från klubben men innan någon övergång har intensifierats finns ingen anledning att tvivla på serbens tillgänglighet. 21-åringen har varit en högst bidragande orsak till arrangörernas fina höst och med sina 16 strutar toppar han skytteligan. Här ska “I Viola” ses med goda förutsättningar mot ett skadedrabbat Udinese. Gästerna kommer bland annat få klara sig utan Roberto Pereyra och därtill är Jean-Victor Makengo, Destiny Udogie samt Brandon Soppy tveksamma till spel. Vi spikar ettan trots hård streckning.

6. Sassuolo – Genoa 

Genoa plockade en värdefull poäng hemma mot Atalanta senast men spelmässigt var det inte mycket att hurra över. Defensivt har gästerna överlag varit opålitliga och det är något som Sassuolos frejdiga offensiv torde kunna exponera. Formen hos arrangörerna är dock nedåtgående där insatsen hemma mot Bologna senast inte höll måttet. Med ettan streckad upp till skyarna kan vi inte undgå att blicka mot spelvärdet österut. Bataljen i Reggio Emilia blir en påkostad affär.

7. Salernitana – Venezia LOTTAS!

Även mötet på Stadio Arechi har blivit uppskjuten och kommer till att lottas med en procentfördelning på 27-28-45. Samma rekommendation som ovan gäller där vi inleder vart än spelvärdet landar närmare spelstopp.

8. Lazio – Empoli 

Lazio har en högstanivå som få klubbar kan matcha och på pappret är detta en uppgift som Romklubben förväntas lösa relativt komfortabelt. Empoli har dock presterat över förväntan under hösten och lyckades bland annat bortabesegra Napoli. Därtill har Maruizio Sarris manskap visat en tendens att tappa huvudet vid minsta motgång och på så vis blir den högt streckade ettan svår att köpa. Fyll hela brädan med bläck och jobba in en riktigt fin kupongrensare på Stadio Olimpico.

9. Spezia – Hellas Verona

Hellas Verona må befinna sig i en formsvacka där Antonin Baráks skadefrånvaro varit märkbar. Tjecken är dock aktuell för en återkomst här vilket onekligen hade underlättat. Hur som haver finns goda förutsättningar mot ett Spezia som föll med hela 4-0 i höstens inbördes då Giovanni Simeone hade lekstuga. Värdskapet riskerar att få klara sig utan upp till nio spelare där det finns tveksamheter kring Daniele Verde och Eddie Salcedos tillgänglighet. Tvåan singlas till rimlig procent.

10. Real Zaragoza – Sevilla

Spanien agerar slutdestination med fyra bidrag från Copa del Rey. En turnering som inte är högt prioriterad av Sevilla. Gästerna var så när att bli utskickade av såväl Cordoba som Andratx senast där Julen Lopetegui roterade kraftigt. Så lär återigen vara fallet och då ska Real Zaragoza ses med klart bättre chanser. Arrangörerna är solida bakåt och generellt sett svårslagna i sin hemmaborg. Till rådande streckning utesluter vi tvåan och garderar med övriga tecken.

11. Sporting Gijón – Villarreal

Villarreal har varit hänsynslösa i sin väg till 16-delsfinalen. Den starka truppbredd som Unai Emery förfogar över har underlättat där rutinerade pjäser som Sergio Asenjo, Vicente Iborra och Paco Alcacer har fått förtroende. Det finns således mer anledning att förlita sig på att “Den gula ubåten” löser torsdagens uppgift än exemplet ovan även om streckningen återigen tycks väga kraftigt åt öst. Målfarlige Uros Djurdjević är en spelare som gästerna behöver hålla ett extra öga på men sett till Sporting Gijóns skakiga höst torde Villarreal lösa avancemang någorlunda komfortabelt. Krysset är ett tänkbart komplement till tvåan om plånboken tillåter.

12. Almería – Elche

Elche har drabbats hårt av corona där bland andra argentinarna Ivan Marcone, Dario Benedetto och Lucas Boyé har testat positivt. Rimligtvis kommer detta inte vara lika påfallande nu som i ligaspelet där gästerna alltjämt ska ses med goda möjligheter. Almería har visserligen imponerat under hösten och toppar Segunda División, trots en match mindre spelad än övriga toppkonkurrenter. Noterbart är att anfallsstjärnan Umar Sadiq saknades i förlustmötet mot Cartagena senast och 24-åringens tillgänglighet till detta möte är oklar. Vi utgår från öst.

13. Girona – Osasuna

Girona må ha gått från klarhet till klarhet denna säsong men värdskapet väntas komma till spel utan flera av sina unga talanger samtidigt som målsprutan Cristhian Stuani testat positivt för corona. Osasuna har visserligen en dyster svit i ligaspelet men har visat prov på ett kompakt försvarsspel och ställt till det för flera av de spanska toppklubbarna denna säsong. Fint läge att bygga upp moralen. Tvåan är en tänkbar spik, annars räcker X2 långt.

Läktarens säkra: Fiorentina

Fiorentina har imponerat stort under hösten och är i högsta grad med och utmanar om en Europaplats. Dusan Vlahović har varit glödhet och hemma mot ett skadedrabbat Udinese torde “I Viola” säkra en trepoängare.

Läktarens skräll: Real Zaragoza

Sevilla har inte alls sett lika övertygande ut i de tidigare omgångarna av Copa del Rey som i ligaspelet. Det har varit tydligt att Julen Lopetegui inte prioriterar denna turnering och det lär roteras kraftigt. Något spelarpoolen inte tycks ta hänsyn till. Strålande spelvärde åt väst!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus