Speltips

Match/event
Europatipset - Fredag 8/10
Datum
07/10 - 2021
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Turkiet - Norge
1
2. Island - Armenien
x2
3. Ryssland - Slovakien
x2
4. Tjeckien - Wales
1
5. Estland - Belarus
1
6. Cypern - Kroatien
x2
7. Malta - Slovenien
x
8. Valladolid - Málaga
x2
9. Tranmere - Colchester
x2
10. Sverige - Kosovo
1x
11. Georgien - Grekland
1x
12. Finland - Ukraina
1x2
13. Skottland - Israel
x2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 8/10 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 7 oktober, 2021

Elva bataljer från VM-kvalet ackompanjeras av Segunda División samt League Two på veckans första Europatips. Här finns det flera överstreckade favoriter att fälla i jakten på en saftigare utdelning. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 20:44

1. Turkiet – Norge 

Ett sexpoängsmöte på Ülker Stadyumu som Turkiet inte har råd att förlora. På pappret har värdskapet ett väldigt spännande lag men “The Crescent-Stars” har inte haft något vidare kalenderår. Förnedringen mot Nederländerna senast var även droppen som fick bägaren att rinna över för förbundskaptenen Senol Gunes. Ersätter gör Stefan Kuntz som tidigare har skördat framgångar hos det tyska U21-landslaget. Här plockat in ett stort antal landslagsdebutanter för att få till en nytändning. Med tanke på att Norge saknar flera tongivande spelare, däribland Erling Haaland, torde Kuntz inleda sejouren i Turkiet med en ljuvlig trepoängare. Spiketta!

2. Island – Armenien 

Något VM-slutspel kommer det inte att bli för Island som istället bygger för framtiden med en anmärkningsvärt ung trupp. Armenien befinner sig i en desto trevligare sits och slåss om den åtråvärda andraplatsen tillsammans med Rumänien samt Nord Makedonien. Med stjärnduon Henrikh Mkhitaryan och Sargis Adamyan tillgängliga i kombination med Islands förutsättningar håller vi inte med om det favoritskap som värdarna tilldelas. Ettan är med andra ord uteslutet för vår del till rådande streckning. X2!

3. Ryssland – Slovakien 

Förutsättningarna är knappast optimala för Ryssland under denna samling. Golovin, Cheryshev och Dzyuba saknas alla av diverse anledningar och offensiven ser med andra ord riktigt tunn ut. På hemmafronten är ryssarna visserligen svårspelade men någon given seger är det inte mot ett defensivt kompakt Slovakien. Gästerna vann som bekant vårens inbördes med 2-1 hemma på City Arena Trnava med 2-1 och är i behov av att få med sig ett resultat härifrån om andraplatsen ska vara aktuell. X2 prioriteras när sagolikt spelvärde erbjuds österut.

4. Tjeckien – Wales 

Sexpoängsmöte på Sinobo Stadium där dessa kombattanter gör upp om andraplatsen bakom giganten Belgien. Tjeckien är en nation på uppgång vilket var tydligt att se under sommarens EM-slutspel. I Prag är värdarna oerhört svårspelade vilket Roberto Martínez “De Rode Duivels” kan intyga. Wales övertygade inte under föregående samling och får dessutom klara sig utan Gareth Bale här. Då blir det tufft för Drakarna att få med sig ett positivt resultat. Ettan singlas.

5. Estland – Belarus 

Vidöppet bottenmöte i Grupp E där bådadera tvingats göra förändringar i spelartruppen. Belarus har onekligen drabbats hårdast där de bakre leden fått sig en redig törn. Estland har bättre förutsättningar även om varken Ragnar Klavan eller Rauno Sappinen finns tillgängliga och lär vara revanschsugna efter 4-2-nederlaget i premiären. Knapp fördel arrangörerna och det är inte fel att ta ställning åt väst med tanke på omständigheterna.

6. Cypern – Kroatien 

Kroatien toppar Grupp H med fyra omgångar kvar att spela men avancemang är långt ifrån självklart då både Ryssland och Slovakien återstår att möta. Zlatko Dalić manskap har visat upp ett oerhört kompakt försvarsspel och endast släppt in ett mål under kvalspelet. Cypern är ett motstånd som kroaterna förväntas avlägsna relativt komfortabelt men ett varningens finger måste höjas då cyprioterna visat sig fullt kapabla till att skrälla i sin hemmaborg. Med tvåan streckad upp till skyarna garderar vi omgående.

7. Malta – Slovenien 

Ännu ett fint skrällalternativ hittas på Centenary Stadium. Slovenien rivstartade kvalspelet genom att hemmabesegra Kroatien och har varit solida överlag på Stadion Stozice. På resande fot har det gått desto tyngre där gästerna har förlorat samtliga av de inledande tre. Trots detta streckas tvåan upp till skyarna mot ett Malta som är svårhanterliga på hemmaplan. Slovakien fick bland annat nöja sig med en pinne tidigare under kvalet och visst kan slovenerna gå samma öde tillmötes. Vi utgår från mitten.

8. Valladolid – Málaga 

Valladolid har varit väldigt ojämna i sina prestationer under säsongsupptakten. Till detta möte saknas dessutom anfallsstjärnan Shon Weissman som för närvarande är med det israeliska landslaget. Ett tungt avbräck för arrangörerna då 25-åringen har utmärkt sig hos Pucela i de senaste omgångarna. Málaga har å andra sidan varit bedrövliga på resande fot under säsongsupptakten men gästerna har helt klart kapaciteten att få med sig såväl en som tre poäng under rådande förutsättningar. Tvåan till fin procent prioriteras men bör inte lämnas allena.

9. Tranmere – Colchester 

En målsnål historia är att vänta på Prenton Park mellan två defensivt skickliga klubbar. Tranmere har i synnerhet visat prov på ett exemplariskt försvarsspel under upptakten och endast släppt in fyra mål på de inledande tio omgångarna. Framåt finns det mer att önska hos värdskapet där avsaknaden av en notorisk målskytt varit tydlig. Colchester har en klart vassare offensiv där återvändaren Freddie Sears är oerhört nyttig. 31-åringen, som spenderat de senaste sju säsongerna hos Ipswich, kommer spela en nyckelroll för gästerna denna säsong och så även detta möte. Ypperligt spelvärde finns hos tvåan och då är denna ett givet komplement till krysset.

10. Sverige – Kosovo 

Euforin från segern mot Spanien blev inte särskilt långvarig då Grekland satte käppar i hjulet för vårt blågula landslag. Jakten på förstaplatsen är fortsatt vidöppen men visst kan nederlaget i Aten visa sig avgörande när kvalspelet ska sammanfattas i november. Full pott krävs förmodligen under denna samling för att sätta press på spanjorerna och även om det finns goda förutsättningar för detta finns det inte fog för rådande streckning. Kosovo har kvalitet i sin trupp och det ska inte stirras blint utfallet i vårens inbördes då Sverige tog en behaglig seger. Krysset är ett utmärkt komplement till ettan.

11. Georgien – Grekland

Grekland är fortsatt obesegrade under detta kval när samtliga nationer har mötts vid ett tillfälle. John van’t Schip har sannerligen fått grekerna tillbaka på rätt spår och mot Sverige bjöd “Piratiko” på oväntade offensiva kunskaper. Med det sagt så trivs de blåvita inte särskilt bra som favoriter vilket inte minst syntes när Georgien välförtjänt knep en poäng på Toumba Stadium tidigare under kvalspelet. Nog ska arrangörerna kunna replikera detta hemma på Batumi Stadium och möjligen även inkassera sin första trepoängare. 1X prioriteras!

12. Finland – Ukraina 

Spännande möte på Olympiastadion där eventuell vinnare tar tag i stafettpinnen om andraplatsen bakom överlägsna Frankrike. Ukraina har kryssat samtliga av de inledande fem mötena i kvalet och kommer behöva avsluta starkt om avancemang ska säkras. Finland på resande fot är dock inte den enklaste uppgiften där “Huuhkajat” kommer med en slagkraftig trupp. Når de blågula upp till sin högstanivå ska gästerna alltjämt lösa detta men vi ser gärna att utgångstvåan garderas om plånboken tillåter.

13. Skottland – Israel 

Skottland har höjt sig avsevärt de senaste åren och spelade som bekant sitt första stora mästerskap sedan 1998 i somras. Steve Clarkes manskap har även bäddat upp för en spännande höst i VM-kvalet och har för närvarande hand om andraplatsen bakom ett överlägset Danmark. Israel är den främsta utmanaren om andraplatsen och skulle vid eventuell seger passera skottarna i tabellen. Med sin sprudlande offensiv ska en bortaseger inte uteslutas på Hampden Park, särskilt inte då tvåan i dagsläget streckas oförskämt lågt. Vi utgår därifrån.

Läktarens säkra: Tjeckien

Wales ska vara glada att de fortsatt är med och slåss om andraplatsen då Drakarna inte alls övertygat spelmässigt. Här saknas dessutom stjärnan Gareth Bale och på ett svårspelat Sinobo Stadium får walesarna det tufft.

Läktarens skräll: Israel

Det skiljer inte speciellt mycket mellan dessa nationer och precis som i vårens inbördes förväntar vi oss en öppen batalj även på Hampden Park. Att tvåan då ser ut att understiga 15 procent är ögonbrynshöjande.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus