Speltips

Match/event
Ishockey-VM dag 9 - lördag 29/5
Datum
29/05 - 2021
Matchstart
11:15
Spelbolag
Spel
Flertal - 9 spel
Odds
1.70-4.00
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Ishockey-VM dag 9 – lördag 29/5

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 29 maj, 2021

VM-formen är fin då vi, under gårdagen, ordnade tredje raka plusdagen. Skönt efter en minst sagt trevande start. Under lördagen är det dags för sex matcher när kampen om slutspelsplatserna går vidare.

Dagens omgång

Tjeckien – Storbritannien 11:15

Tjeckien tog tre blytunga poäng senast mot Tre Kronor efter att man vänt 0-2 till 4-2 under den tredje perioden. Därmed har nationen en slutspelsplats i egna händer. Allt som krävs är ytterligare tre vinster. Lättare sagt än gjort såklart, men under lördagsförmiddagen ska laget bara vinna mot jumbon Storbritannien, som föll igår mot Sverige med 1-4. I matchen innan dess tog man en historisk seger mot Belarus. Det lär troligen bli Storbritanniens enda vinst under årets mästerskap. Här tror jag vi får se ett påkopplat och motiverat Tjeckien medan vi kan få se ett mer tröttkört Storbritannien. Tjeckien har dessutom vilodag imorgon inför Danmark på söndag. Det innebär att man kan ”trycka på” lite extra idag. Jag tror Tjeckien vinner med 4-5 mål. Å andra sidan vet man aldrig med detta mästerskap. Jag hittar inga direkt passande spel och avstår således från allt i matchen.

Italien – Kazakhstan 11:15

Italien är given jumbo i grupp B då man förlorat samtliga matcher och har en målskillnad på 5-19. Kazakhstan å sin tur har segrat i två matcher och skrapat ihop sju poäng efter fem fajter. De ligger på en femteplats endast en poäng ifrån fyran Lettland. Här måste och ska Kazakhstan vinna för att ha en rimlig chans på en slutspelsplats. Kazakhstan stod upp bra mot Kanada under gårdagen, men fick till slut se sig besegrade med 2-4 efter att Kanada gjort det sista målet i tom kasse. Italien kommer från två raka 0-3-förluster mot Finland och Lettland. Jag kan inte se någon annan utväg än att Kazakhstan vinner dagens match. Dock lär det inte bli några jättestora siffror. Svårt att hitta några bra spel, vilket gör att jag avstår från allt lir här.

Norge – USA 15:15

Norge svarade för en stark insats igår då man vände underläge till vinst mot Lettland. USA har, enligt mig, sett stabilast ut i årets VM-turnering och kommer från tre raka vinster. Senast slog man Lettland med 4-2, innan dess Kazakhstan med 3-0 och i fajter innan det besegrades rivalen Kanada med hela 5-1. Råder ingen som helst tvekan om att USA ska vinna dagens match mot Norge. Dessutom är de endast en poäng ifrån förstaplatsen i grupp B, en placering man givetvis siktar på. Jag tror USA tar en ny klar vinst, utan att direkt förta sig. Laget försvarsspel har sett strålande ut så här långt, vilket gör att jag testar Norge U1,5 mål till 1,70. Norges match mot Lettland under gårdagen lär sitta kvar i benen här. Det blir även en tv-peng på Trevor Moore Ö1,5 poäng till 3,25. Los Angeles-spelaren har svarat för en fin turnering och ligger på en tredjeplats i den totala poängligan med sina sex poäng (4+2). Absolut inte otänkbart att han fixat 2+ pinnar i eftermiddag.

Schweiz – Ryssland 15:15

Seriefinal i grupp A. Är det nu vi får se Ryssland växla upp? Båda lagen står noterade för nio poäng efter fyra matcher, där såväl Schweiz som Ryssland stått för ett varsitt bottennapp. Schweiz föll med 0-7 (!) mot Sverige medan Ryssland lyckades förlora mot Slovakien med 1-3. Någon plattmatch i gruppen brukar alltid komma. Det är inget mer med det. I grunden håller jag Ryssland som det bättre laget och kommer testa Ryssland FT till 1,93. Min känsla är att Ryssland kommer lägga i ytterligare en växel nu och eftermiddagens match är en passande uppgift för att mäta sina krafter inför slutspelet. När väl Ryssland spelar ut sitt fulla register ska inte något lag kunna slå dem. Synd, för Ryssland, att det sker för sällan bara.

Tyskland – Finland 19:15

Seriefinal i grupp B. Finland har skrapat ihop tio poäng och Tyskland nio. Båda nationerna har slagit Kanada, Norge och Italien. Komiskt nog har de även endast förlorat en match vardera, nämligen mot Kazakhstan. Här är naturligtvis Finland favorit, men Tyskland kommer inte ge sig utan fajt. Jag räknar med en mycket jämn tillställning, där det dessutom luktar relativt målsnålt. Först och främst testar jag en liten slant på X P1 till 2,52. Det känns som vi får två defensiva lag direkt efter nedsläppt, där ingen vill släppa in det första målet. Vidare testar jag BLG2M till 2,10. Lite för högt odds, enlig mig. Jag måste även syna skrällen på Tyskland ML till 3,05. I detta mästerskap kan allt hända.

Slovakien – Danmark 19:15

På förhand ett mycket intressant möte lagen emellan. Slovakien ligger trea i grupp A endast en poäng före fyran Danmark. Dessutom har Slovakien samma poäng som ettan Ryssland och tvåan Schweiz. Slovakien inledde årets mästerskap med tre raka vinster (bland annat 3-1 mot Ryssland) för att senast förlora med 1-8 (!) mot Schweiz. Danmark å sin tur har spelat en match mer och vunnit varannan fajt. Segrarna har kommit mot Sverige, Storbritannien och Belarus medan man torskat mot Schweiz och Ryssland. I grunden är Slovakien det bättre laget och jag testar Slovakien FT till 1,95. De har också sett mer stabila ut bortsett från förlusten mot Schweiz. Danmark spelade en tuff match mot Belarus igår, där man lyckades vända 1-2 till 5-2 i den tredje perioden efter en rejält urladdning. Slovakien å sin tur har vilat i två dagar och lär vara ruskigt inspirerade och revanschsugna efter storförlusten senast. Det blir även en slant på Marek Hrivik Ö0,5 poäng till 1,80! Alldeles för högt odds för att inte syna. Det blir även en minislant på Peter Cehlarik Ö1,5 poäng till 4,00. Han leder trots allt VM:s poängliga och ska ses med mycket goda chanser till nya poäng i kväll.

Speltips

Norge U1,5 @1,70 (2,5u) – Betsson
Moore Ö1,5 poäng @3,25 (1u) – Betsson
Ryssland FT @1,93 (2u) – Betsson
Tyskland – Finland X P1 @2,52 (1,5u) – Betsson
Tyskland ML @3,05 (1,5u) – Betsson
Tyskland – Finland BLG2M @2,10 (2u) – William Hill
Slovakien FT @1,95 (2,5u) – Betsson
Hrivik Ö0,5 poäng @1,80 (2u) – Betsson
Cehlarik Ö1,5 poäng @4,00 (1u) – Betsson

Lycka till!

/Timmy

Spreadsheet för ishockey-VM 2021!

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x