Speltips

Match/event
Finland - Tjeckien
Datum
29/12 - 2021
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
BLG2M
Odds
1,71
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Finland – Tjeckien – 29/12

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 28 december, 2021

JVM rullar vidare med matcher varje dag. Bland annat väntar ett viktigt möte mellan Finland och Tjeckien under onsdagskvällen, där tjeckerna är i stort poängbehov.

Smakstart på turneringen

Finland har startat turneringen ypperligt då man spelat in sex av sex poäng och leder grupp A. Det skall dock tilläggas att finländarna mött gruppens, på pappret, två svagaste lag.

Vårt grannland i öst inledde JVM med att besegra Tyskland med 3-1. Därefter körde man över Österrike med hela 7-1 efter att lagets tredjekedja svarat för fyra av målen. Finland har således fått igång målskyttet rejält och har gjort flest mål i hela turneringen.

Finland har nu vunnit sju raka matcher. Under denna segersvit har man bland annat besegrat onsdagskvällens motståndare, Tjeckien, inte mindre än tre gånger. Förvisso har det varit under ett gäng träningsmatcher, men ändå. Vinst är alltid vinst.

Tuff start

Tjeckien har sannerligen fått en mycket tuff start på årets JVM då man förlorat i båda sina inledande matcher. Det gör att laget riskerar att missa en kvartsfinalplats.

I premiären mötte man tuffast tänkbara motstånd i form av Kanada, som på förhand är segertippade. Tjeckien öppnade dock matchen ruskigt starkt och ledde med 3-1 i mitten av den första perioden. Därefter var det roliga slut och Kanada hade kvitterat innan den första perioden var till ända. Senare drog tjeckerna på sig alldeles för många utvisningar, vilket resulterade i tre raka kanadensiska powerplaymål. I matchen efter det blev det en snöplig 1-2-förlust efter förlängning mot Tyskland. Detta trots att Tjeckien avlossade 40 (!) skott på mål.

Räknar man in träningsmatcher så har Tjeckien förlorat sex raka matcher. Dock har man flertalet gånger visat att offensiven är att räkna med då man gjort tre mål mot Ryssland två gånger och mot Kanada i premiären. Dock släpper laget in på tok för mycket mål.

Dagens speltips

BLG2M finns till 1,71 hos Betsson och synas.

Finland har smällt in hela tio mål på två matcher och har löst linan i sju raka fajter. Tjeckien å sin tur har löst linan i tre av sina fyra senaste bataljer, trots att samtliga slutat med förlust. Efter det snöpliga nederlaget mot Tyskland senast lär tjeckerna vara ruskigt revanschsugna och det krävs vinst för att kunna utmana om topplaceringarna i gruppen. Med tanke på de förutsättningarna kan vi få se en offensiv och härlig tillställning, där flertalet mål trillar in i de båda burarna. BLG2M till 1,71 känns därför väldigt fint och känslan är att oddset droppar innan nedsläpp i morgon kväll.

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x