Speltips

Match/event
Kazakstan - Moldavien
Datum
29/03 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Kazakstan rak
Odds
2.23
Rygga Spelet
Speltips fotboll

Kazakstan – Moldavien 29/3

Fotboll Nations League Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 29 mars, 2022

Gårdagens rek gick åt skogen, helt otroligt att det inte gick faktiskt. Melo/Dodig hade matchbollar och ett stort övertag i båda tiebreaken, men det gick inte vägen. Nya tag i dag och jag byter sport till fotboll. Det är Nations League mellan Kazakstan och Moldavien, där hemmalaget Kazakstan vann senaste matchen med 2-1 i Moldavien. Det är ett bortalag som inte vunnit på bortagräs på över tre år. Häng med nedan för analys och speltips!

Ett svårspelat hemmalag

Kazakstan är väl inget land som man höjer ögonbrynet för. Ligger i skrivande stund på en 120e plats på FIFA-rankingen. Kazakstan spelar för tillfället en play-off match mot Moldavien om att vara kvar i C-gruppen i Nations League. Kazakstan stod för en fin skalp i första matchen då man lyckades vända ett 1-0 till 1-2 trots ett massivt spelövertag emot sig. Det är dock en väldigt stor skillnad på Kazakstan om laget spelar hemma eller borta. Laget har svaga på bortaplan men svårspelade på hemmaplan. Har inte torskat med över två bollar på över tre år (på hemmaplan) och då har Kazakstan mött lag som Frankrike, Belgien och Ukraina. Kazakstan har en inhemsk liga som inte alls är så dålig, lag som Shakhter Karagandy och FC Astana är så mycket sämre än våra allsvenska lag.

Många spelare i truppen tillhör lag från den inhemska ligan. Det är en handfull spelare som spelar utan för Kazakstan och i framförallt Ryssland. Kazakstans på pappret bästa spelare är Bakhtiyar Zaynutdinov, som tillhör CSKA Moskva. Den offensiva mittfältaren på på sina 22 landskamper stått för nio fullträffar. Hemmalaget har en mycket stark backlinje där man är otroligt huvudstarka.

Otroligt svaga borta

Moldavien är på pappret ett sämre landslag än Kazakstan. Moldavien är också långt ifrån Kazakstan på FIFA-rankingen, gästerna ligger på en mindre smickrande 180e plats. Moldavien har sjutton raka förluster på bortaplan. Gästerna har endast vunnit en match sedan 2017 på bortagräs och det mot San Marino. Det ska också tilläggas att gästerna aldrig har gjort fler än ett mål på bortagräs (sedan 2017), vilket är en mycket svag notering. Matchen senat mot Kazakstan var Moldavien det bättre laget och hade över 20 avslut, men det märktes på spelarna att man inte riktigt har den där kvalitén som behövs. Nej, det ska mycket till för att Moldavien ska vända runt detta.

Moldavien saknar sin mest spelade landslagsman, Alexandru Epureanu som gjort 100 landskamper för Moldavien. I truppen som reser till Kazastan finns det ingen spelare som lirar i en ”bra” europeisk liga. Eller, kanske en spelare och det är Oleg Reabciuk som spelar för Olympiacos i Grekland. Artur Ionita är lagets främsta spelare, sett till meriter, spelar i Italienska Benevento och har gjort över 60 landskamper.

Dagens speltips

Det är en stor skillnad på dessa lag när det kommer till hemma och bortaspel. Kazakstan är svaga borta men hyfsat bra hemma. Moldavien är likadana, men mycket svaga på bortaplan. Kazakstan har även 2-1 att gå på vilket gör att Moldavien måste öppna upp sig och det ger Kazakstan mycket yta att springa på. När oddsen på raka ettan är över 2 gånger smöret hugger jag direkt, rättare sagt 2.23 på Expekt. 17 raka förluster på bortaplan för Moldavien säger otroligt mycket. Lycka till!

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x